Περιπέτεια λαχείου με κέρδη 1,2 εκ.! Από ταβέρνα χωριού της Ημαθίας στα δικαστήρια Βέροιας

Λαχείο που κέρδισε 1,2 εκατομμύριο ευρώ έχει γίνει μήλον της έριδος μεταξύ δύο πρώην συντρόφων, καθώς ο ένας διεκδικεί τα μισά κέρδη και ο έτερος όλα! Γυναίκα, συνταξιούχος τραπεζικός, υποστηρίζει ότι πλήρωσε το αντίτιμο για την αγορά του λαχείου, ζητώντας από εκείνη τη στιγμή τα μισά κέρδη και
μήνυσε τον επιχειρηματία (πρώην πλέον) σύντροφό της λέγοντας πως όταν κέρδισαν εξαφάνισε τα στελέχη για να εισπράξει το μεγαλύτερο μέρος τους, δηλαδή 1 εκατομμύριο ευρώ. Μάλιστα κατέληξε και η ίδια κατηγορούμενη για κακούργημα όταν έγινε αντίθετη μήνυση επειδή εισέπραξε, ενώπιόν του μάλιστα, 100.000 ευρώ που αντιστοιχεί σε ένα τμήμα του λαχείου που κέρδισε και κατείχε η ίδια.

Η γυναίκα έχει ξεκινήσει εδώ και σχεδόν δύο χρόνια δικαστικό αγώνα, διεκδικώντας τα μισά κέρδη, ήτοι 600.000 ευρώ από τα λαχεία που όπως αναφέρει στη μήνυσή της αγόρασε με δικά της χρήματα, όμως τα στελέχη κρατούσε ο επιχειρηματίας σύντροφός της, περιστατικά που δεν αμφισβητήθηκαν από καμία πλευρά. Όλα άρχισαν την Πρωταπριλιά του 2017, όταν το ζευγάρι, που είχαν σχέση 7,5 χρόνια, ήταν με τους κουμπάρους τους σε μία ταβέρνα σε χωριό της Ημαθίας. Εκεί πέρασε πλανόδιος λαχειοπώλης, γνωστός και των δύο. «Από τον λαχειοπώλη αγοράσαμε συνεταιρικά λαχεία αρκετές φορές και μου πρότεινε να πάρω λαχείο που έληγε στο 11 και είναι ο τυχερός μου αριθμός», περιγράφει η γυναίκα σε υπόμνημα που έχει καταθέσει στον πταισματοδίκη Βέροιας ο οποίος διενήργησε την προκαταρκτική εξέταση. «Καθώς έβγαλα το πορτοφόλι μου να πληρώσω, ο λαχειοπώλης μου πρότεινε να πάρω και το τρίδυμο στο ίδιο νούμερο», συμπληρώνει και τελικά το έκανε επειδή ο τότε σύντροφός της, απευθυνόμενος στον λαχειοπώλη του είπε «εντάξει δώστα» και στην ίδια «πλήρωσέ τα». «Αυτό είναι σύνηθες να παίρνουμε συνεταιρικά λαχεία, να τα πληρώνω εγώ και να τα κρατάει πάντα αυτός κάτι το οποίο γνωρίζουν οι κουμπάροι μας και ο λαχειοπώλης», υποστηρίζει η γυναίκα και παραθέτει διάλογο μεταξύ των δύο, στον οποίο η ίδια επιμένει ότι σε περίπτωση κέρδους θα τα πάρουν μισά – μισά και εκείνος να αστειεύεται λέγοντας ότι θα της δώσει τα… 30 ευρώ.

«Εμείς δεν αντιληφτήκαμε τίποτε, πότε αγοράστηκαν τα λαχεία. Μετά μάθαμε τι έγινε, άλλωστε εμείς γνωρίζουμε τον άντρα που είναι πελάτης», είπε στην Karfitsa ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας.

Το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος αριθμός του λαχείου κέρδισε το ποσό των 1.200.000 ευρώ χαροποίησε και τους δύο, σύμφωνα με όσα έχουν κατατεθεί στη δικαιοσύνη και μάλιστα ο άντρας ήταν αυτός που τηλεφώνησε στη σύντροφό του λέγοντας «μωρό μου κερδίσαμε το λαχείο», σύμφωνα με τη μήνυση και το υπόμνημα που κατέθεσε η γυναίκα. Από εκείνη την ώρα άρχισαν τα προβλήματα, καθώς από την πρώτη στιγμή η τραπεζικός διεκδικούσε τα μισά χρήματα, προειδοποιώντας μάλιστα ότι αν την αδικήσει θα στραφεί στη Δικαιοσύνη.

Εξαφανίστηκε το τρίδυμο

Αυτό που προκύπτει είναι πως την επομένη το ζευγάρι μετέβη στη Θεσσαλονίκη για την είσπραξη του αντίτιμου του λαχείου από τα γραφεία του ΟΠΑΠ, όμως εκεί εμφανίστηκαν μονάχα δύο στελέχη του κερδισμένου λαχείου, που αντιστοιχούσαν σε 200.000 ευρώ και όχι το τρίδυμο που κέρδιζε 900.000 ευρώ. «Αυτά τα έχω κρύψει», φέρεται να έχει πει ο σύντροφος, προκαλώντας την αντίδραση της τραπεζικού, όπως περιγράφηκε στη μήνυση. Τελικά εισέπραξαν και οι δύο από 100.000 ευρώ για δύο λαχεία και έφυγαν με την αντιπαράθεση για το αντίτιμο των λαχείων να έχει ξεφύγει. Η μηνύτρια έχει προτείνει ήδη μάρτυρα κατηγορίας και την υπάλληλο του Οργανισμού, η οποία άκουσε όλο τον διάλογο για «κερδισμένα και άλλα λαχεία από το ζευγάρι», όπως υπογραμμίζεται στο υπόμνημα.

Από την άλλη, στη μήνυση γίνονται αναφορές σε περιστατικά που έγιναν στα δικαστήρια της Βέροιας, με πρωταγωνιστή τον λαχειοπώλη, ο οποίος στην αρχή προτάθηκε ως μάρτυρας από τη γυναίκα για να καταθέσει στη διαδικασία της λήψης προσωρινής διαταγής, όμως βρέθηκε στο… μάτι του κυκλώνα. «Καλά τι κάνεις εσύ εδώ; Δεν σου είπα ότι θα σου δώσω 20 χιλιάρικα», εμφανίζεται να του λέει ο επιχειρηματίας, όπως τουλάχιστον καταγράφεται στο υπόμνημα της μηνύτριας. Τελικά ο λαχειοπώλης δεν κατέθεσε και πλέον προτείνεται μάρτυρας από την πλευρά του επιχειρηματία, που κατηγορεί την πρώην συμβία του για… υπεξαίρεση, επειδή εισέπραξε το ένα λαχείο ύψους 100.000 ευρώ και μάλιστα ενώπιόν του στον ΟΠΑΠ, ισχυριζόμενος πως τα χρήματα πήγαν στον δικό της τραπεζικό λογαριασμό επειδή ο ίδιος δεν είχε λογαριασμό στη συγκεκριμένη Τράπεζα.

Το γαϊτανάκι της αντιπαράθεσης πάντως συνεχίζεται ήδη στα ανακριτικά γραφεία της Βέροιας όπου βρίσκονται οι δύο μηνύσεις των πρώην συντρόφων.


 Του ΚΩΣΤΑ ΚΑΝΤΟΥΡΗ, εφημερίδα Καρφίτσα

12 σχόλια:

 1. Tο χρήμα δεν φέρνει την ευτυχία...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Η απληστία είναι θανάσιμο αμάρτημα και θα σε φάει φίλε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. οταν τα θελεις ολα ...χανεις και την ευτυχια......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Επιχειρηματίας και πλήρωσε η άλλη το λαχείο ? Που τις βρίσκουν τέτοιες γυναίκες την τύχη μου μέσα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. και να ειναι και ...ΤΥΧΕΡΕΣ!!!! Ε μεγαλε;;;;

   Διαγραφή
 5. Ο τύπος είναι για γέλια.φιλε,τέτοιες κινήσεις δεν βγαίνουν σε καλό. Αν δεν το 'βρεις από την δικαιοσύνη,πρόσεχε μη τ 'βρεις από αλλού.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Βασικά λαχείο έτυχε στην καημένη την γυναίκα που έμαθε μετά από τόσα χρόνια με Τι είχε να κάνει. Πωωω απληστία και αχαριστία. Άντρες με παντελόνια σου λέει μετά...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ντροπή και αίσχος.πραγματικα η ιστορία ένα είναι αλήθεια ο άνθρωπος αυτός είναι πολύ κακος. Μακάρι να έφυγαν όλοι οι άνθρωποι που τον αγαπούσαν από κοντά του και να έμεινε μόνος του με τα βρώμικα λεφτά Του.τετοιοι άνθρωποι τους αξίζει η μοναξιά και η δυστυχία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Κοπελιά η ζωή συνεχίζεται. Γράψ τον και συνέχισε την ζωή σου . Το παλικάρι θα είναι άξιο της μοίρας του. Οι άνθρωποι με τους ανθρωπους και οι λερες με τις βρωμιές.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Πώς έχουμε γίνει οι άνθρωποι τελικά!Διαβάζουμε ένα κείμενο και σταυρώνουμε έναν άνθρωπο χωρίς να τον ξέρουμε προσωπικά και χωρίς να αναρωτηθούμε αν όντως είναι αλήθεια όλα αυτά που γράφτηκαν,από τη στιγμή που είναι σαφές ότι διαβάζουμε ένα μονόπλευρο κείμενο.Δηλαδή κανένας δεν σκέφτηκε ότι το νόμισμα έχει πάντα δύο όψεις?Αυτό από μόνο του σε κάνει να έχεις τις επιφυλάξεις σου!Πολύ θέλω να μην είναι τελικά έτσι τα πράγματα και όταν θα ακούσουμε και την άλλη πλευρά τότε να σας δω όλους εσάς τι χολή θα ρίξετε για αυτήν που τώρα τη λυπάστε και τι θα πείτε σε αυτόν που τώρα κατακεραυνώνετε!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Και οι δύο εχουν χρεωμένες τις φωλιές τους.Γιαυτό κ ταιριάξανε

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ