Quantcast

http://picasion.com/

Μαυρογιώργος: «Ελπίζω τον Οκτώβριο να κόψω κορδέλα»

Πώς θα διαμορφωθεί ανά όροφο η νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου;
Το θέμα της επέκτασης του Νοσοκομείου Βέροιας, τέθηκε κατά τη διάρκεια της απολογιστικής συνέντευξης τύπου που παραχωρήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στο γραφείο του Διοικητή του Νοσοκομείου Ημαθίας,
Δημήτρη Μαυρογιώργου. Ένα έργο που ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2013 με σκοπό να ολοκληρωθεί σε τρία χρόνια, δηλαδή τον Οκτώβριο του 2016, πήρε όμως μια πρώτη αναβολή για τον Μάιο του 2017, προχώρησε με πολύ αργούς ρυθμούς, ώσπου σταμάτησε λόγω προβλημάτων χρηματοδότησης του έργου από την ανάδοχο εταιρεία. 
Όπως ανέφερε ο Διοικητής κ. Μαυρογιώργος, ο ανάδοχος του έργου της επέκτασης αντιμετώπισε προβλήματα δανειοδότησης, με αποτέλεσμα τη δυσκολία χρηματοδότησης των έργων που είχε αναλάβει. Προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα και να ολοκληρωθεί το έργο, βρέθηκε η φόρμα της υποκατάστασης της εργολαβίας, αντί της λογικής να κηρύξουμε έκπτωτο τον εργολάβο, να ακολουθηθεί η δικαστική οδός, πράγμα που θα οδηγούσε στη μη ολοκλήρωσή του. Τώρα με την υποκατάσταση της εργολαβίας, οι διαβεβαιώσεις του εργολάβου είναι πως το έργο μπορεί να τελειώσει μέχρι τον Οκτώβριο», ανέφερε ο κ. Μαυρογιώργος, χαρακτηρίζοντάς την μια καλή και ευοίωνη προοπτική. «Ευελπιστώ με την αποχώρησή μου από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Ημαθίας, να κόψω και την κορδέλα!», σχολίασε. 

Που βρισκόμαστε σήμερα;
Σχετικά με την μέχρι τώρα εικόνα της πορείας του έργου, ο κ. Μαυρογιώργος ανέφερε πως κτιριολογικά είναι τελειωμένο στο 95% . Στην ολοκλήρωση του έργου περιλαμβάνεται και ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός, με τις πιστώσεις για την αγορά του να εκκρεμούν σε μεγάλο ακόμα βαθμό από το εργολάβο. Σχετικά με τη στελέχωση της νέας πτέρυγας, αυτή θα λειτουργήσει με την υπάρχουσα στελέχωση του Νοσοκομείου Βέροιας. 

Πως θα διαμορφωθεί ανά όροφο η νέα πτέρυγα
Όπως περιέγραψε ο κ. Διοικητής, στον πρώτο όροφο της νέας πτέρυγας θα μεταφερθούν τα Χειρουργεία, όπου θα δημιουργηθούν 7 χειρουργικές αίθουσες, μεταξύ των οποίων 1 αίθουσα τοκετού, 1 σηπτικό χειρουργείο και 5 άλλα χειρουργεία.
Στον δεύτερο όροφο θα δημιουργηθεί Παιδιατρική Κλινική.
Στον τρίτο όροφο θα φιλοξενηθούν Χειρουργική, Παθολογική ή θα μεταφερθούν μικρές κλινικές του Νοσοκομείου.
Στον τέταρτο όροφο θα δημιουργηθεί μια μεγάλη μονάδα Εντατικής Θεραπείας 10 κλινών, κάτι που θα ανεβάσει όπως είπε το επίπεδο του Νοσοκομείου σε άλλες βαθμίδες. 
Στο ισόγειο θα δημιουργηθεί η Μονάδα Αιμοκάθαρσης.

3 σχόλια:

  1. Κοιτάξτε να πάρετε κανένα μηχάνημα, που δεν έχουν ούτε υπέρηχο στα εξωτερικά ιατρεία, λέω εγώ!

    Το δεύτερο κτίριο - μεγαθήριο σας μάρανε, λες και είχαμε ποτέ πρόβλημα ελλείψεως κλινών στην Ημαθία!

    Και να πάψει αυτό το αίσχος να διορίζονται κομματικά στελέχη διοικητές νοσοκομείων, ασχέτως πτυχίου. Διοικητές Νοσοκομείων πρέπει να γίνονται μόνον γιατροί - τέλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάνεις λάθος φίλε, διοικητές θα πρέπει να γίνονται μόνο ξένοι (μη Έλληνες), για τουλάχιστον 20 χρόνια. Διότι έχουν άλλη νοοτροπία και άλλα πρότυπα διοίκησης. Σκέψου το λίγο πριν διαφωνήσεις. Τόσο απλά. Για δες πως λειτουργούν τα νοσοκομεία και οι εταιρείες έξω ;

      Διαγραφή
  2. Κομματόσκυλα Συριζαίοι,λίγα τα ψωμιά σας.
    Το πολύ μέχρι τον Οκτώβριο.
    Μετά,θα φάτε καλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ