Quantcast

http://picasion.com/

Ξεκινάει η διαπλάτυνση της Πιερίων

«Έπεσαν» οι υπογραφές
Το προσεχές διάστημα αναμένεται η έναρξη των εργασιών διαπλάτυνσης της οδού Πιερίων μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης μεταξύ του Δημάρχου Βέροιας, Κωνσταντίνου Βοργιαζίδη, του Αντιδημάρχου Τεχνικών, Αθανάσιου Σιδηρόπουλου και
του ανάδοχου εργολάβου, Νικόλαου Σιουραντάνη. Οι εργασίες που προβλέπονται στη σύμβαση περιλαμβάνουν διαπλάτυνση της οδού Πιερίων από το ύψος της οδού Μανδηλαρά μέχρι το ύψος της οδού Απόλλωνος, την κατασκευή κρασπέδων και πεζοδρομίων καθώς και την ανακατασκευή στο επιθυμητό ύψος των οδών Μανδηλαρά και Απόλλωνος προκειμένου να επιτευχθεί η ομαλή συναρμογή τους στο νέο τμήμα της οδού Πιερίων.
Πιο συγκεκριμένα, το έργο της διαπλάτυνσης περιλαμβάνει την κατασκευή τοιχίου και την εκσκαφή σε βάθος οδοστρωσίας των οικοπέδων μπροστά από την οδό Μανδηλαρά (σήμερα Εθνική Τράπεζα) και την οδό Απόλλωνος (σήμερα κατάστημα με οικοδομικά υλικά) ενώ στη συνέχεια προβλέπεται ασφαλτόστρωση στο διαπλατυσμένο τμήμα, τοποθέτηση νέων πληροφοριακών πινακίδων καθώς επίσης και αξονική διαγράμμιση σε όλη την οδό Πιερίων.

Συνολικά, το έργο πρόκειται να αναβαθμίσει σημαντικά ένα κομβικό σημείο της πόλης τόσο αισθητικά όσο και λειτουργικά, διασφαλίζοντας την ασφαλή και απρόσκοπτη κυκλοφορία των οχημάτων από και προς το κέντρο της Βέροιας.




3 σχόλια:

  1. Ένας τεχνικό έργο, το οποίο ούτε παλιό είναι, από πκευπλε αισθητικής μπορεί να μην διεκδικεί το χρυσό μετάλλιο αλλά είναι κάποιου επιπέδου, με πεζοδρομήσεις, σωστή μηχανοτεχνικη και οδοποιητικη λειτουργικότητα κτλ....και το πλάτος είναι υπεραρκετό. Και αρκετές θέσεις parking! Οι διαγραμμισεις πρέπει να ξαναγινουν, οι διαβάσεις για να φαίνονται, όπως και κάποιες μικροεπεμβασεις καλλωπισμού και συντήρησης.
    Περιττό πιστεύω να αναφέρω για το πόσοι δρόμοι και πεζοδρόμια χρειάζονται ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ διαπλάτυνση και αναβάθμιση της αισθητικής.
    Ώρες ώρες πραγματικά απορώ. Αυτό γινόταν πάντα σ αυτή τη χώρα και αυτό είναι που πρέπει να αλλάξει. Η λογική και η χρηστικότητα στις επιλογές....και κάποια άλλα πραγματακια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάρκινγκ οποσδηποτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. επιτέλους κάποιοι τόλμησαν και το κάνουν . ήμουν νιός και γέρασα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ