Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Η Νάουσα, το «Κόκκινο Ποτάμι» και ο Μανουσάκης

Μια καλλιτεχνική έλευση είχαμε το απόγευμα της Παρασκευής 23 Νοεμβρίου στην πόλη της Νάουσας. Ο Μανούσος Μανουσάκης βρέθηκε στην αίθουσα της Ευξείνου Λέσχης, προκειμένου να ενημερωθεί από πρώτο χέρι για την Γενοκτονία των Ποντίων. Ο έμπειρος σκηνοθέτης προετοιμάζει, με πυρετώδεις ρυθμούς, το νέο του σίριαλ στο OPEN TV που θα ονομάζεται «Το Κόκκινο Ποτάμι». Επειδή το σενάριο απαιτεί εγκυρότητα και πραγματικά γεγονότα, ο Μανούσος Μανουσάκης ήθελε να μάθει ιδίοις όμμασι τις ιστορίες των Ποντίων και να του αφηγηθούν τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν κατά την διάρκεια της προσφυγιάς. Το σενάριο του σίριαλ βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του ιστορικού Χάρη Τσιρκινίδη. Στη συνάντηση βρέθηκε και ο Δήμαρχος της Ηρωικής Πόλης Νίκος Κουτσογιάννης.

«Ακόμα, βεβαίως, είναι πολύ νωρίς, καθώς η σειρά είναι για τον Οκτώβριο του 2019, κι αυτό γιατί θέλει πάρα πολλή προετοιμασία, είναι πάρα πολύ δύσκολο έργο και θέλει πολλή προσοχή. Θέλει τεράστια ιστορική μελέτη και ήδη αρχίσαμε να μιλάμε με συλλόγους, καθώς θα χρειαστούμε πολύ κόσμο. Ωστόσο, το κύριο μέλημα είναι να είμαστε ιστορικά ακριβείς και μέσα από την πραγματική ιστορία να δημιουργήσουμε τη μυθοπλασία και αυτό το κάνει το υπέροχο βιβλίο του κυρίου Χάρη Τσιρκινίδη» πρόσθεσε μεταξύ άλλων ο Μανούσος Μανουσάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ