Quantcast

http://picasion.com/

Σας περιμένουμε για 48 ώρες στην όμορφη Βέροια

Για μια ακόμη φορά, η πόλη της Βέροιας έγινε αντικείμενο θαυμασμού για χιλιάδες χρήστες του διαδικτύου. Πιο συγκεκριμένα, ένα πολύ γνωστό site έκανε ένα εξαιρετικό αφιέρωμα στην πρωτεύουσα της Ημαθίας. παρακινώντας μάλιστα τους τουρίστες να επισκεφθούν τη Βέροια και να γνωρίζουν από
κοντά τόσο τις ομορφιές του τόπου μας, όσο και την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά μας. Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα του maxmag.gr

«Αν ψάχνεις ιδέες για σύντομη απόδραση στη φύση, έχουμε τη λύση. Προγραμμάτισε την εξόρμηση σου στην καταπράσινη Βέροια. Οι αποστάσεις είναι ιδανικές για ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο. Για σένα που δε γνωρίζεις πού ακριβώς βρίσκεται η Βέροια, σου έχω την απάντηση. Μια φιλόξενη πόλη της Κεντρικής Μακεδονίας και πρωτεύουσα του Ν. Ημαθίας που κουβαλάει μεγάλη ιστορία. Έχεις 48 ώρες στην διάθεσή σου για να ανακαλύψεις τη Βέροια.


Έτοιμος για μια σύντομη περιήγηση; Το σημείο κατατεθέν της πόλης είναι η Πλατεία Ωρολογίου και οι κοντινές οδοί Μητροπόλεως, Ανοίξεως και Ελιάς όπως και τα γραφικά σοκάκια της Κυριώτισσας. Ο κεντρικός εμπορικός πεζόδρομος περιβάλλεται από πολλά καταστήματα και καφέ για να χαλαρώσεις και να κερδίσεις δυνάμεις. 


Πλούσια πολιτισμική κληρονομιά
Στο Βυζαντινό μουσείο της περιοχής θα ανακαλύψετε σπουδαίες συλλογές από βυζαντινά μνημεία ενώ στο Αρχαιολογικό Μουσείο θα γνωρίσετε την ιστορία της Βέροιας από την παλαιολιθική εποχή έως και την περίοδο της Τουρκοκρατίας. 

Στην περιοχή της Βέροιας χτίστηκαν εκκλησίες και μοναστήρια με ιστορική σημασία για την περιοχή. Γνωστή και ανεκτίμητης αξίας είναι η Παναγία Σουμελά που χτίστηκε το 1951 από πρόσφυγες του Πόντου, πάνω από το χωριό Καστανιά. Εκεί βρίσκεται η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας και άλλα κειμήλια του Πόντου. Πλήθος κόσμου επισκέπτεται την Μονή Παναγίας Σουμελά, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια εορταστικών εκδηλώσεων τον Δεκαπενταύγουστο. 


Η μικρή Ιερουσαλήμ
Κατά τη διάρκεια της απόδρασής σας στη Βέροια, μπορείτε να επισκεφθείτε τις παλιές της συνοικίες. Η παραδοσιακή συνοικία Κυριώτισσα με τα παλιά αρχοντικά και τα ψηλά κτίρια, η καλά διατηρημένη περιοχή της Παναγίας Δεξιάς με τα καφενέ της κατά μήκος του ποταμού Τριποτάμου, και η εβραϊκή συνοικία γνωστή ως Μπαρμπούτα με τα επιβλητικά της αρχοντικά και δρομάκια, θα εμπλουτίσουν την οπτική σας με παραδοσιακή ομορφιά. 

Λίγο πιο έξω από τη Βέροια, περίπου 12 χιλιόμετρα, αξίζει να επισκεφθείτε την αρχαία πρωτεύουσα της Μακεδονίας, τις Αιγές (Βεργίνα). Η πρώτη πόλη των Μακεδόνων, ένας τόπος που κουβαλά βαρύτατη ιστορία, καθώς εκεί ανακαλύφθηκε ο αρχαίος τάφος του Βασιλιά Φίλιππου Β’. 


Το καλύτερο φαγητό της Βορείου Ελλάδας
Η Βέροια, εκτός από την ιστορική, πολιτιστική και θρησκευτική της παράδοση, ξεχωρίζει για τις γαστονομικές της προτάσεις. Μη φύγετε δίχως να τις δοκιμάσετε. Ως πρώτο πιάτο μπορείς να επιλέξεις μια από τις παραδοσιακές πίτες με γέμιση της αρεσκείας σου. Ελαφριές γεύσεις που θα σου ανοίξουν την όρεξη και θα ικανοποιήσουν τον ουρανίσκο σου. 

Για κυρίως πιάτο; Έχεις να επιλέξεις ανάμεσα από πολλά γευστικά πιάτα επηρεασμένα από την τοπική, βλάχικη, μικρασιάτικη, αλλά και ποντιακή κουζίνα συνοδευόμενα με ντόπιο κρασί ή τσίπουρο. Κι όταν φτάσει η ώρα του γλυκού, μία είναι η μαγική λέξη: Ρεβανί. Το παραδοσιακό γλυκό της πόλης που αξίζει να δοκιμάσεις και σίγουρα θα πάρεις μαζί σου για το γυρισμό! Που θα μείνετε; Σε ξενώνες, αρχοντικά & σύγχρονα ξενοδοχεία.



Πότε είναι η κατάλληλη εποχή; Τον χειμώνα αν είσαι λάτρης των χιονοδρομικών αλλά και όλες τις υπόλοιπες εποχές αν είσαι λάτρης του θρησκευτικού, αρχαιολογικού & φυσιολατρικού τουρισμού.

Ώρα διαδρομής από την Θεσσαλονίκη με Ι.Χ: Περίπου 50 λεπτά

Φύγαμε για 48 ώρες στην όμορφη Βέροια»!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ