Quantcast

http://picasion.com/

Το λευκό του Βοργιαζίδη στο «όχι» των δήμων για Κλεισθένη

Αίσθηση προκαλεί η απόφαση του δημάχου Βέροιας, Κώστα Βοργιαζίδη, να ψηφίσει λευκό στην πρόσφατη συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, σε ψήφισμα με το οποίο ζητά από τον Υπουργό Εσωτερικών την απόσυρση του «Κλεισθένη». Η απόφαση του δημάρχου, ήρθε ύστερα από
μία συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου η οποία βρήκε διχασμένους τους συμβούλους και κατά την οποία δεν ελήφθη απόφαση υπέρ ή κατά της εφαρμογής του νομοσχεδίου για την αυτοδιοίκηση από το Υπουργείο Εσωτερικών. «Δεν υπάρχε απόφαση δημοτικού συμβουλίου» ήταν η απάντηση του δημάρχου Βέροιας στο veriotis.gr που συνέχισε απαντώντας: «Τη Δευτέρα συνεδριάσαμε με θέμα την έκφραση γνώμης και όχι λήψη απόφασης για τον Κλεισθένη. Ωστόσο στην αρχή εγώ εξέφρασα την άποψή μου που είναι κατά του Κλεισθένη και ζήτησα από τους συμβούλους αν θέλουν να λάβουμε απόφαση. Δεν έγινε δεκτή η πρότασή μου και συνεπώς όλοι καταθέσαμε τις σκέψεις μας για το νομοσχέδιο».

«Να πάρεις τα πρακτικά μαζί σου»

Αυτή ήταν η απάντηση δημοτικού συμβούλου στην ερώτηση του δημάρχου για τη συνεδρίαση της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας. «Στο τέλος της συνεδρίασης τους ρώτησα τι θα κάνουμε και τι θα απαντήσουμε στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων και κάποιος εκ των δημοτικών συμβούλων μου είπε να πάρω τα πρακτικά μαζί μου...» είπε χαρακτηριστικά στο veriotis.gr ο κ. Βοργιαζίδης.

Η απάντηση του προέδρου της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας, Λάζαρου Κυρίζογλου


«Οι δήμαρχοι εκτελούν αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου. Αν το δημοτικό συμβούλιο δεν έλαβε απόφαση και διχάστηκε δεν μπορεί ο δήμαρχος να ψηφίσει μόνος του. Πάντως οι περισσότεροι δήμαρχοι ήρθαν στη συνεδρίαση με ψηφίσματα του δημοτικού συμβουλίου. Στην ψηφοφορία που έγινε μετρήθηκαν 22 κατά του νομοσχεδίου, 2 κατά του ψηφίσματος και 1 λευκό» δήλωσε στο veriotis.gr o πρόεδρος της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας, Λάζαρος Κυρίζογλου.



ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ