Το βιβλίο «Μικρές ιστορίες, μεγάλα όνειρα» του Αλέκου Χατζηκώστα παρουσιάστηκε στη Βέροια

Το βιβλίου του «Μικρές ιστορίες, μεγάλα όνειρα» παρουσίασε το απόγευμα της Τετάρτης 28/2, στον Μορφωτικό Αθλητικό Σύλλογο «Η Καλλιθέα», ο Αλέκος Χατζηκώστας. Πρόκειται για την τρίτη σειρά διηγημάτων και το έβδομο κατά σειρά βιβλίο του βεροιώτη συγγραφέα, δημοσιογράφου και εκδότη της εφημερίδας «Η Άλλη Άποψη»
της Ημαθίας. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Πέτρος Τσαπαρόπουλος, η τέως Δήμαρχος Βέροιας Χαρούλα Ουσουλτζόγλου, η πρόεδρος της Ε.Μ.Ι.Π.Η. Ολυμπία Μπέτσα, καθώς και φίλοι του συγγραφέα. Τον κόσμο καλωσόρισε στο χώρο του Συλλόγου ο πρόεδρος Κώστας Τοπαλίδης. 

Για το βιβλίο μίλησε ο Παντελής Τσαλουχίδης, φιλόλογος και κριτικός Λογοτεχνίας, ο οποίος έκανε μια σύντομη αναφορά στη βιβλιογραφία του Αλέκου Χατζηκώστα και την εξέλιξη της γραφής του μέσα από αυτή. «Παρατήρησα μια γραφή βελτιωμένη, μείωσε την ακαμψία του δημοσιογραφικού του λόγου και την αυτοβιογραφία, που περιορίζεται στην τελευταία ενότητα του βιβλίου. Παραμένει ωστόσο, χωρίς να κουράζει, η πολιτική και κομματική ένταξη των ηρώων», ανέφερε γενικά για το βιβλίο ενώ στη συνέχεια ανέλυσε επιμέρους τις τέσσερις ενότητες.
Δεύτερος ομιλητής ήταν ο οικονομολόγος Γιάννης Τσαναξίδης, που αφού, όπως είπε, οι μόνοι αριθμοί που βρήκε στο βιβλίο ήταν οι 150 σελίδες, οι 4 ενότητες και οι 15 ιστορίες, αποφάσισε να μιλήσει για το βιβλίο, αναλύοντάς το ως αναγνώστης. «Πρόκειται για ιστορίες παράδοξες, που ο αναγνώστης αγωνιά για την εξέλιξή τους. Έρωτες δύσκολοι και ιστορίες που αιφνιδιάζουν. Αστυνομικές ιστορίες, παραδικαστικά κυκλώματα και επίκαιρα θέματα, ακόμα και για την τοπική μας κοινωνία, όπως η δημιουργία Αιολικού Πάρκου στο Βέρμιο. Αλλά και ιστορίες του παρελθόντος, που αποτελούν όμως μια προβολή στο μέλλον. Περιέχει μεγάλη ποικιλία θεμάτων χωρίς να κουράζει», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Τσαναξίδης.
Το λόγο πήρε στη συνέχεια ο συγγραφέας, ευχαριστώντας τόσο το Σύλλογο για τη φιλοξενία και το έργο που προσφέρει όσο και τον κόσμο που παραβρέθηκε στην παρουσίαση. «Δεν έχουμε απομείνει πολλοί στην Ημαθία που γράφουμε σταθερά», είπε αρχικά, ανακοινώνοντας πως σύντομα θα εκδοθεί και το 8ο βιβλίο του, ιστορικό αυτή τη φορά, καθώς και μια ποιητική συλλογή, μια άγνωστη πλευρά του και μεγάλη του αγάπη, που φαίνεται και από τα μότο που χρησιμοποιεί σε κάθε ενότητα του τελευταίου του βιβλίου «Μικρές ιστορίες, μεγάλα όνειρα».
Το βιβλίο περιέχει τέσσερις ενότητες, η πρώτη ερωτική, η δεύτερη αστυνομική, η μεγάλη του αδυναμία και ο καλύτερος όπως είπε τρόπος να περάσεις την αιχμηρή του κριτική μέσα από διήγημα, η τρίτη είναι αναμνήσεις δικές του και φίλων, που θα περάσουν μηνύματα και χρήσιμα διδάγματα που αφορούν και το σήμερα, όπως πχ το Δημοψήφισμα, το Πραξικόπημα κτλ. Τέλος, η τέταρτη, αφιερωμένη στον πατέρα του, είναι γλυκόπικρες ιστορίες με αναφορές και κριτική στη Βέροια. Δείτε φωτογραφίες:

Δημοφιλείς αναρτήσεις