Ταυτοποιήθηκαν τέσσερα μέλη συμμορίας με πλούσιο "βιογραφικό" και στην Ημαθία

Στην εξιχνίαση έξι περιπτώσεων ληστειών και δέκα περιπτώσεων διακεκριμένων κλοπών, καθώς και την ταυτοποίηση των δραστών που ενέχονται σ’ αυτές, προχώρησαν οι αρχές. Για τις παραπάνω υποθέσεις ταυτοποιήθηκαν τέσσερις νεαροί- μέλη συμμορίας και συγκεκριμένα δύο ομογενείς, ένας εκ των οποίων βρίσκεται ήδη κρατούμενος σε Γενικό
Κατάστημα Κράτησης και δύο αλλοδαπούς, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για Εγκληματική οργάνωση- σύσταση συμμορίας, ληστεία κατά συναυτουργία και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής τετελεσμένες και σε απόπειρα.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., προέκυψε πως οι συλληφθέντες, τουλάχιστον από τον Σεπτέμβριο του 2016 έως τον Ιούνιο του 2017, είχαν συστήσει συμμορία, με σκοπό τις ληστείες και τις κλοπές. Μάλιστα, ενεργώντας κατά περίπτωση, με διαφορετική σύνθεση, διέπραξαν έξι ληστείες σε βάρος διερχόμενων πολιτών και δέκα διαρρήξεις οχημάτων, καταστημάτων και δημοτικών κτιρίων στη Νάουσα και σε περιοχές της Θεσσαλονίκης.

Η λεία τους περιελάμβανε χρηματικά ποσά, κινητά τηλέφωνα, κοσμήματα, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, η χρηματική αξία των οποίων ξεπερνά τις 20.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι σε μία εκ των ληστειών συμμετείχε και 19χρονος Έλληνας, για τον οποίο σχηματίστηκε δικογραφία για Απλή συνέργεια σε ληστεία.

Ακόμη, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος επτά ακόμη ατόμων για Αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, αφού στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κάποια από τα προαναφερόμενα κλεμμένα κινητά τηλέφωνα.

Η σχετική δικογραφία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Τα κατασχεμένα κλοπιμαία που αναγνωρίστηκαν αποδόθηκαν ήδη στους παθόντες.

Δημοφιλείς αναρτήσεις