Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ψηφίστηκε η επίμαχη διάταξη για τους παιδικούς σταθμούς - ΝΑΙ από ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Δ και ΑΝ.ΕΛ

Ψηφίστηκε χθες από την Oλομέλεια της Βουλής επί της αρχής, επί των άρθρων και στο σύνολό του, το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων «Ίδρυση Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και λοιπές διατάξεις». «Υπέρ» ψήφισαν ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Ν.Δ. και ΑΝ.ΕΛ. «Παρών» ψήφισαν ΔΗ.ΣΥ., Ένωση Κεντρώων και το Ποτάμι.«Κατά», τέλος,
ψήφισαν ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή.

Επεισόδια και ρίψη χημικών

Ένταση επικράτησε χθες κατά τη διάρκεια της ψήφισης του νομοσχεδίου, καθώς εργαζόμενοι στους ΟΤΑ που αντιδρούν στη διάταξη για την υποχρεωτική δίχρονη προσχολική εκπαίδευση, διαδήλωσαν έξω από το Σύνταγμα, ζητώντας να συναντηθούν με εκπροσώπους της κυβέρνησης. Έπειτα από μεγάλη καθυστέρηση κι αφού δεν είχε δοθεί απάντηση, οι διαδηλωτές άρχισαν να αντιδρούν, με αποτέλεσμα να συγκρουστούν με αστυνομικές δυνάμεις που έκαναν ρίψη χημικών.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ, σε σημερινή της ανακοίνωση, δηλώνει ότι θα συνεχίσει τον αγώνα της, προκειμένου να μην ισχύσει η διάταξη νόμου του Υπ. Παιδείας για την υποχρεωτική ένταξη των παιδιών ηλικίας τεσσάρων ετών και άνω στα Νηπιαγωγεία, σταδιακά, και σε βάθος τριετίας.

Η ανακοίνωση

«Μεγάλη ήταν η συμμετοχή στη Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν χθες οι εργαζόμενοι των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών και γενικότερα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έξω από την Βουλή κατά της αυταρχικής απόφασης της κυβέρνησης και της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας να προωθήσει για ψήφιση νομοθετική διάταξη με την οποία εντάσσονται τα παιδιά ηλικίας τεσσάρων (4) ετών και άνω στα Νηπιαγωγεία.

Με την διάταξη αυτή οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί υπονομεύονται και οδηγούνται στην απαξίωση, οι εργαζόμενοι σε αυτούς απειλούνται με απόλυση, ενώ σοβαρά προβλήματα δημιουργούνται και στις οικογένειες που είχαν εμπιστευτεί και επρόκειτο να εμπιστευτούν τα παιδιά τους στους αποτελεσματικούς και δοκιμασμένους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς που προσφέρουν εδώ και χρόνια ασφάλεια και υπηρεσίες υψηλού παιδαγωγικού επιπέδου.

Χθες, ημέρα συζήτησης και ψήφισης του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας με την επίμαχη διάταξη, η Κ.Ε.Δ.Ε. αποφάσισε να παραμείνουν κλειστοί οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί όλης της χώρας, ενώ η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. πραγματοποίησε 24ωρη Απεργιακή Κινητοποίηση για τους εργαζόμενους στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς που οι αιρετοί δεν θα τους έκλειναν και Πανελλαδική Στάση Εργασίας από τις 11:00 το πρωί έως το τέλος της πρωινής βάρδιας για όλους τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση προκειμένου να υπάρξει αυξημένη συμμετοχή στην Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας που έγινε έξω από τα γραφεία της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. και στην πορεία που ακολούθησε το μεσημέρι προς την Βουλή.

Οι συγκεντρωμένοι κατήγγειλαν την κυβερνητική πολιτική που εξυπηρετεί συντεχνιακά συμφέροντα και απαξιώνει τους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς. Μία πολιτική επίσης που, θέτει σε αμφιβολία τις θέσεις εργασίας, δεν προασπίζει το παιδαγωγικό έργο των εργαζομένων, όπως και το δικαίωμα του κάθε γονέα να επιλέγει αυτός τη δομή που θέλει να ενταχθεί το παιδί του.

Σε αυτό το πλαίσιο ήταν και η ενημέρωση που παρείχαν αντιπροσωπείες της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. και της Κ.Ε.Δ.Ε. με επικεφαλής τους κ.κ. Νίκο Τράκα και Γιώργο Πατούλη στους εκπροσώπους των Κοινοβουλευτικών Κομμάτων (πλην της Χρυσής Αυγής). Συγκεκριμένα, εκ μέρους της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. αναλύθηκαν οι θέσεις της Ομοσπονδίας από τον Πρόεδρο της Εκτελεστικής Επιτροπής Νίκο Τράκα και οι εκπρόσωποι των κομμάτων έδειξαν να αντιλαμβάνονται τη σοβαρότητα της κατάστασης και των προβλημάτων που θα δημιουργηθούν από την διάταξη της κυβέρνησης, ενώ χαρακτήρισαν απόλυτα σωστή την επιλογή της δομής από τους γονείς που ζητάει η Ομοσπονδία.

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. είναι αποφασισμένη να συνεχίσει τον αγώνα της προκειμένου να μην ισχύσει η διάταξη του Υπουργείου Παιδείας για την ένταξη των παιδιών ηλικίας τεσσάρων (4) ετών και άνω στα Νηπιαγωγεία. Απαιτεί την άμεση απόσυρση της, καθώς με την διάταξη του Υπουργείου Παιδείας υποβαθμίζεται και απαξιώνεται ο ρόλος των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών και ζητά να διασφαλιστεί πλήρως το δικαίωμα του Παιδαγωγικού και λοιπού προσωπικού στην εργασία, όπως και των γονέων να εμπιστευτούν τα παιδιά τους σε έναν καταξιωμένο και επιτυχημένο θεσμό», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ