Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Επίκαιρα ζητήματα της Υγείας έθιξε ο Α. Βασιάδης στην Επιτροπή Ευρωπαίων Ιατρών

Σε πανηγυρική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε η έναρξη των εργασιών για το έτος 2018, της Εκτελεστικής Επιτροπής - E.C. της Μόνιμης Επιτροπής Ευρωπαίων Ιατρών - CPME, που είναι το Ανώτατο Όργανο Εκπροσώπησης των Εθνικών Ιατρικών Συλλόγων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στις Εργασίες της Εκτελεστικής Επιτροπής συμμετείχε και ο Επικεφαλής των Διεθνών Υποθέσεων του ΠΙΣ Αναστάσιος Βασιάδης, ο οποίος εξελέγη Αντιπρόεδρος της CPME κατά τις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν τον Δεκέμβριο του 2017 στις Βρυξέλλες.

Ο Πρόεδρος της CPME Jacques De Haller καλωσόρισε τον νέο Αντιπρόεδρο Αναστάσιο Βασιάδη κάνοντας εκτεταμένη μνεία στην μακρά, συνεχή και παραγωγική συμμετοχή του στις εργασίες των Συλλογικών Ιατρικών Οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Α. Βασιάδης ευχαρίστησε για μια ακόμα φορά τους Ευρωπαίους συναδέλφους του που τον εξέλεξαν σε αυτήν την εξαιρετικά τιμητική θέση και εκδήλωσε την χαρά του για την φιλική υποδοχή που του επιφυλάχθηκε.

Συμπληρώνοντας την τοποθέτησή του ο Αντιπρόεδρος της CPME επισήμανε τις κρίσιμες περιστάσεις που συντρέχουν για την Υγεία των πολιτών και το ιατρικό επάγγελμα, κάνοντας ειδική αναφορά στην όξυνση των προβλημάτων στην Ελλάδα, κάτω από την δημοσιονομική κρίση και τις μνημονιακές πολιτικές.

Καταλήγοντας ο Α. Βασιάδης επανέλαβε την αναγκαιότητα των πλέον δυναμικών παρεμβάσεων της CPME προς τις Αρχές και τα αρμόδια Όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε η Υγεία των πολιτών να εξαιρεθεί από τα οικονομικά μέτρα που οδηγούν τις κοινωνίες σε ανθρωπιστική κρίση.

Κατά την συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής εξετάστηκαν τα ζητήματα που αφορούν το Brexit σε σχέση με το Ιατρικό Επάγγελμα στην Ευρώπη, την Υγεία και Ασφάλεια στον χώρο Εργασίας, την προώθηση των εμβολιασμών, την διαμόρφωση δημοσίων κανόνων για την συνεργασία ιατρικού επαγγέλματος και φαρμακοβιομηχανίας, την δημόσια διαβούλευση σχετικά με το Δημοσιονομικό Πλαίσιο, καθώς και τρέχοντα διεκπεραιωτικά ζητήματα σε σχέση με τις Ομάδες Εργασίας και την προσεχή Γενική Συνέλευση της CPME.

Σε όλα τα ζητήματα ο Α. Βασιάδης τοποθετήθηκε με βάση τις πάγιες θέσεις του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ