«Γέροντα, χάνομαι, φεύγω!» - Συγκλονίζουν τα λόγια του Πορφύριου

Μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, ο Ηγούμενος Πορφύριος Μπατσαράς περιέγραψε με λεπτομέρειες τα όσα συνέβησαν στο μοναστήρι που έφεραν τον τραυματισμό του ιερομόναχου. Να υπενθυμίσουμε πως χθες τα ξημερώματα, στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου αποκολλήθηκε ένας τεράστιος βράχος με αποτέλεσμα να
χτυπήσει και να εγκλωβιστεί ένας μοναχός (δείτε το σχετικό ρεπορτάζ ΕΔΩ). Μάλιστα, ο ηγούμενος αναφέρει επακριβώς τα λόγια του μοναχού την στιγμή του ατυχήματος που πραγματικά συγκλονίζουν. Διαβάστε αναλυτικά:
«Αγαπητοί μας αδελφοί και αδελφές, μόλις επιστρέφω από το Νοσοκομείο της Βέροιας όπου, από τις 5:00 το πρωΐ αναρρώνει ο δικός μας πατήρ Αιμιλιανός. Και σπεύδω, με αισθήματα βαθειάς και ειλικρινούς ευγνωμοσύνης να εκφράσω τις ευχαριστίες της ταπεινής μας αδελφότητος σε όλους Εσάς, που με κάθε τρόπο μας δείχνετε την αγάπη και την συμπαράστασή Σας. Ευχαριστούμε όμως ιδιαιτέρως τον σεπτό μας πατέρα και Ποιμενάρχη, ο οποίος μέσα στα βαθειά μεσάνυχτα αμέσως έτρεξε κοντά μας, και παρέμεινε στηρίζοντάς μας πατρικά μέχρι την ώρα που ξεκινήσαμε γιά το Νοσοκομείο, από τις 2:00 μ.μ. μέχρι τις 4:00 τα ξημερώματα. Μαζί του οι πατέρες Γεράσιμος και Αντώνιος. Θερμά ευχαριστούμε τους Διοικητάς της Πυροσβεστικής, που σήκωσε όλο το βάρος του απεγκλωβισμού του αδελφού μας, και της Αστυνομίας, την Ομάδα ΟΠΚΕ και το περιπολικό της Αστυνομίας. Τους πυροσβέστες μας και το Ε.Κ.Α.Β.
Το περιστατικό: Κοντά στις δύο, ένας γερός γδούπος τάραξε την ησυχία της νύχτας. Σε λίγο πολλά νερά δυνάμωναν τον ήχο. και μέσα σε αυτά, μία φωνή να φωνάζει: Γέροντααα, χάνομαι. Φεύγω. Άγιε Πρόδρομε. Παναγία μου.
Ένας βράχος, βαρύτερος από πέντε τόννους ξεκόπηκε από το βουνό, ανάμεσα νέο καμπαναριό και νότια πτέρυγα, έριξε την σκεπή, γκρέμισε το ταβάνι, έριξε το δάπεδο, και σφήνωσε στα πόδια του π. Αιμιλιανού, ο οποίος, χαμαικοιτών, βρέθηκε από το κελλί του στο πάτωμα της αποθήκης, σχεδόν δύο μέτρα ύψος. Συγχρόνως ο αγωγός ύδρευσης έσπασε και επί δύο τουλάχιστο ώρες τον "πότιζε" στα ρουθούνια δηλαδή τον έπνιγε.Αυτό τί ήταν; Τους καλέσαμε, και έσπευσαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας Κύριος κ.Παντελεήμων, οι Πυροσβέστες μας, αστυνομικοί και το ΕΚΑΒ. Οι συντονισμένες ενέργειες των πυροσβεστών μας έφεραν, μέσα σε δυόμιση περίπου ώρες, το επιθυμητόν αποτέλεσμα. Έκτοτε ο πατήρ Αιμιλιανός αναρρώνει και προσπαθεί να κοιμηθεί στην φιλόξενη κλίνη του Νοσοκομείου Βέροιας, με τις ανύστακτες φροντίδες των αγαπητών συνεργατών και φίλων του, των νοσηλευτών και των γιατρών, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά. Η κουβέρτα του μοναχού τυλίχθηκε στα πόδια του, δίπλα στον βράχο. Αν δεν μαζευόταν εκεί, θα τα τσάκιζε. Μπορεί ο δαίμονας να επιβουλεύεται την ζωή των φίλων του Θεού, αλλά και ο Μέγας Πρόδρομος με τα πελώρια φτερά του μας σκεπάζει. Χίλια ευχαριστώ σε όλους, ορατούς και αοράτους φίλους του μοναστηριού μας και φίλους μας.
Δόοοξα τῷ Τρισαγίῳ Θεῷ».

Δημοφιλείς αναρτήσεις