Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Πολύ «προχώ» το 6ο Γυμνάσιο Βέροιας - Ψήφισαν ηλεκτρονικά για το 15μελές

Η είδηση μας έρχεται από το 6ο Γυμνάσιο Βέροιας και αναφέρει: «Με μεγάλη επιτυχία έγιναν για πρώτη φορά ηλεκτρονικά οι εκλογές του 15μελούς μαθητικού συμβουλίου στο σχολείο μας.Μετά την παρουσίαση των υποψηφίων μαθητών 63 στο σύνολο πέρασαν από τις 2 αίθουσες πληροφορικής και χωρίς καθυστέρηση ψήφισαν στο ηλεκτρονικό ψηφοδέλτιο
που είχε δημιουργηθεί για το σκοπό αυτό. Μετά και την τελευταία επιλογή μαθητή τα αποτελέσματα ήταν έτοιμα και τοιχοκολήθηκαν παρουσία των μαθητών της εφορευτικής επιτροπή. Η διαδικασία ήταν απλή και ευχάριστη κατά γενική ομολογία και κυρίως γρήγορη. Χωρίς να χαθεί χρόνος στην καταμέτρηση, χωρίς άκυρα ψηφοδέλτια και με εξοικονόμηση χαρτιού όλα κύλισαν ομαλά. Όπως στα κανονικά χάρτινα ψηφοδέλτια έτσι και εδώ υπήρχε το δικαίωμα του λευκού αφού μπορούσε να καταθέσει την επιλογή χωρίς να διαλέξει κανένα.»

Όπως εύστοχα παρατηρεί και ο δημοσιογράφος Αλέκος Χατζηκώστας, μπορεί δηλαδή σε πολιτικά κόμματα η διαδικασία αυτή να φαντάζει ως …βουνό, όμως γίνεται πράξη με σχετική ευκολία από μαθητές Γυμνασίου. Φυσικά η χρήση Η/Υ θα πρέπει να είναι το μέσο, το «εργαλείο» που σε τίποτε δεν θα πρέπει να υποκαθιστά τα υπόλοιπα μιας εκλογικής διαδικασίας (π.χ διακηρύξεις υποψηφίων, ζωντανή επαφή κ.α.)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ