Quantcast

http://picasion.com/

Ξεκίνησε το 2ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών του δήμου Βέροιας (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Με μεγάλη επιτυχία και πολύ χορό άνοιξε το απόγευμα της Τετάρτης 23/8 το 2ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών που διοργανώνει ο δήμος Βέροιας με τους πολιτιστικούς συλλόγους του δήμου. Το απόγευμα οι συμμετέχοντες σύλλογοι συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Ωρολογίου και από εκεί κατευθύνθηκαν, χορεύοντας, μέχρι την Πλατεία Δημαρχείου. Εκεί τους
υποδέχθηκε ο κόσμος και ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, που τους καλωσόρισε και κήρυξε την έναρξη του φεστιβάλ εν μέσω πυροτεχνημάτων.  
«Ευχή όλων, το ταξίδι αυτό στην παράδοση, στα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας, να κρατήσει για πολλά χρόνια. Σημαντικό να γνωρίζουμε τον τόπο μας μέσα από τα ήθη και θα έθιμα και να μεταλαμπαδεύουμε τη γνώση στους νεότερους. Έτσι διαφυλάττουμε την ιστορία μας και τη συνέχειά μας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος και ευχήθηκε καλή διασκέδαση σε όλους, καθ' όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ.
Στο χαιρετισμό του ο αντιδήμαρχος Τουρισμού και πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του Φεστιβάλ Βασίλης Λυκοστράτης, αναφέρθηκε στην περσινή υπόσχεση να επαναληφθεί το Φεστιβάλ. «Φέτος είμαστε εδώ με περισσότερη όρεξη και συλλόγους και ένα διευρυμένο Φεστιβάλ, με τη συμμετοχή συλλόγων από όλη την Ελλάδα και από Βουλγαρία. Μια πόλη πολιτισμική, που τραγουδάει και χορεύει όλους τους παραδοσιακούς χορούς, τους οποίους θα χορέψετε όλοι τόσο σήμερα όσο και τις επόμενες ημέρες του Φεστιβάλ». Στη συνέχεια παρουσίασε όλο το πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων. 
Ακολούθησε γλέντι με μουσικές όλων των παραδόσεων και με τον κόσμο να γίνεται ένα με τους χορευτές των πολιτιστικών συλλόγων και χορό μέχρι αργά.

Παράλληλα με το Φεστιβάλ, θα τρέχει και διαγωνισμός φωτογραφίας με θέμα το Φεστιβάλ και τις εκδηλώσεις του, στον οποίο μπορούν να συμμετέχουν όλοι. Κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να στείλει μέχρι και 10 φωτογραφίες με το όνομά του, οι οποίες θα αναρτηθούν στη σελίδα του Φεστιβάλ στο facebook. Η φωτογραφία που θα κερδίσει τα περισσότερα like θα κερδίσει το χρηματικό έπαθλο των 300€. Δείτε βίντεο και φωτογραφίες και το αναλυτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ:


































































ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ