Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Απάτη στο Facebook με υποτιθέμενους διαγωνισμούς για δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια

Κανείς δεν χαρίζει εισιτήρια - να σας κλέψουν θέλουν!
Θύματα απάτης από υποτιθέμενους διαγωνισμούς για σημαντικά δώρα μέσω social media έχουν πέσει το τελευταίο διάστημα εκατοντάδες χρήστες του Διαδικτύου. Οι επιτήδειοι στοχεύουν, χρησιμοποιώντας τα ονόματα πασίγνωστων εταιρειών, που φυσικά δεν

είχαν ιδέα για το τι συνέβαινε, στην υφαρπαγή χρημάτων από τους χρήστες, μέσω sms. Αναλυτικότερα, όπως εξηγούν στον «Ελεύθερο Τύπο» αστυνομικές πηγές, η απάτη έχει ως εξής. Ο χρήστης βλέπει στο προφίλ του στο κοινωνικό δίκτυο την ανάρτηση-διαγωνισμό. Κάνει κλικ και τότε του εμφανίζονται τρεις πολύ απλές ερωτήσεις, στις οποίες πρέπει να απαντήσει για να πάρει το δώρο.

Στη συνέχεια, για να προχωρήσει η διαδικασία του ζητείται να κοινοποιήσει τον διαγωνισμό στους διαδικτυακούς του φίλους και να συμπληρώσει το ονοματεπώνυμό του και το κινητό του τηλέφωνο. Με τη συμπλήρωση της φόρμας αυτής ο χρήστης άθελά του συναινεί σε υπηρεσίες πολυμεσικής χρέωσης.

Δηλαδή, στο να δέχεται αυτόματη ενημέρωση μέσω μηνύματος (το οποίο χρεώνεται) στο κινητό του για το θέμα που τον ενδιαφέρει, εν προκειμένω για τον διαγωνισμό. Έτσι, οι επιτήδειοι του στέλνουν μήνυμα για το υποτιθέμενο δώρο που κέρδισε με αποτέλεσμα να τον χρεώσουν δύο με τρία ευρώ ανά μήνυμα.

Οι επιτήδειοι, προφανώς για να κάνουν πιο αληθοφανείς τους διαγωνισμούς τους χρησιμοποιούσαν τα ονόματα μεγάλων και γνωστών εταιρειών, όπως του Σκλαβενίτη και της Aegean Airlines. H Aegean Airlines με ανάρτησή της στο Facebook τονίζει ότι δεν έχει καμία σχέση με τους υποτιθέμενους διαγωνισμούς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ