Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

«Εύηχη» κάθε βράδυ η Βέροια από τα γλέντια των Ρομά

Ποια «Εύηχη Πόλη»; Η Βέροια, η μισή τουλάχιστον, έχει εύηχη πόλη κάθε μέρα! Αντιλαλούνε η Πιερίων και η Ανοίξεως με σπουδαίους αυτοσχεδιασμούς, σολαρίσματα και ταξίμια. Γκάιντες που ξεσηκώνουν μαζί με τα ταμπούρλα, κλαρίνα που κλαίνε στα χέρια σπουδαίων λαϊκών βιρτουόζων. Αυτή είναι η μεγάλη καλλιτεχνική και πολιτιστική προσφορά στην
πόλη της Βέροιας, και ΔΩΡΕΑΝ μάλιστα! Και μπορεί να μην είναι ο εικονιζόμενος σπουδαίος Γιώργος Μάγκας, αλλά έχουμε απολαύσει καλλιτεχνάρες, να τα λέμε κι αυτά. 

Ποιος Αλκίνοος; Έχεις ακούσει τον «Τούρκο»; Τον «Τούρκο» λέμε τώρα, τον ένα και μοναδικό. Να παίζει 2 μέρες συνέχεια, όχι αυτά τα δίωρα τα φλώρικα τα Αθηναϊκά. Δύο μέρες η μισή Βέροια στον αέρα. Δωρεάν φίλε μου. Αυτές είναι εκδηλώσεις. Και με πυροτεχνήματα άμα λάχει. Ίσως και μπαλωθιές. Ποιος Αγγελάκας τώρα και ποιος Ερωτόκριτος;

Και δεν περιμένουμε για μια μόνο βδομαδούλα το χρόνο για να απολαύσουμε τους σπουδαίους αυτούς ερμηνευτές με το αυθεντικό πηγαίο ταλέντο. Γάμος; Βάπτιση; Αποφυλάκιση; Όλο και κάποια αφορμή θα βρεθεί για γιορτή.

Το μόνο πρόβλημα είναι ότι η υπόλοιπη Βέροια δεν απολαμβάνει αυτόν τον πολιτιστικό οίστρο. Το ζήτημα είναι και ταξικό και δεν μπορεί να αφήνει ασυγκίνητη την αριστερά. Δεν είναι δυνατόν οι μη προνομιούχες περιοχές της πόλης να στερούνται προνόμια που απολαμβάνει η ελίτ της «παραλίας» της Βέροιας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ