Quantcast

http://picasion.com/

Πανηγυρικός Εσπερινός των Αγίων Πέτρου και Παύλου στην Παλαιά Μητρόπολη

Με λαμπρότητα και επισημότητα τελέστηκε το απόγευμα της Τετάρτης 28 Ιουνίου ο Εσπερινός της εορτής των Αγίων πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Παύλου και Πέτρου στην πανηγυρίζουσα Παλαιά Μητρόπολη της Βέροιας. Στον Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο ο Θεοφ. Ἐπίσκοπος Νύσσης κ.Αρσένιος απο το Πατριαρχείο Σερβίας.
Μαζί με τον Θεοφιλέστατο συγχοροστάτησαν και οι εκπρόσωποι των Ορθοδόξων Πατριαρχείων και Αυτοκεφάλων Εκκλησιών: οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες, Ιεραπύτνης και Σητείας κ.Κύριλλος, εκπρόσωπος της ΑΘΠ του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου, Τριπόλεως κ.Θεοφύλακτος,
εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, ο Θεοφ. Ἐπίσκοπος Σαφίτα κ. Δημήτριος, εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Αντιοχείας, ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Ιορδάνου κ.Θεοφύλακτος, εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αμπακάν και Χακασσίας κ. Ιωνάθαν,εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Ρωσσίας, ο Θεοφ. Ἐπίσκοπος Τούλτσεας κ.Βησσαρίων, εκπρόσωπος απο το Πατριαρχείο Ρουμανίας,ο Μητροπολίτης Νευροκοπίου κ.Σεραφείμ εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Βουλγαρίας, ο Θεοφ. Ἐπίσκοπος Μεσσαορίας κ.Γρηγόριος, εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Κύπρου, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ.Ανδρέας Μπορκοφσκι εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Πολωνίας, ο Σεβ.Μητροπολίτης Λεμεσού κ.Αθανάσιος και ο Σεβ.Μητροπολίτης Βεροίας κ.Παντελεήμων. Το θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ.Αθανάσιος τον οποίο προσεφώνησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ