ΣΥΡΙΖΑ προς Τσιπουρίδου: «Αν θέλετε να εκφράσετε προσωπικές απόψεις, παραιτηθείτε»

Προσωπική επίθεση στην Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας, Αθηνά Τσιπουρίδου έκανε το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας - Τμήμα Μικρομεσαίων, όσον αφορά την ερώτηση που έκανε στον Αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Άδωνι Γεωριάδη. Μάλιστα, της επισημαίνουν πως αν θέλει να εκφράζει προσωπικές απόψεις, θα πρέπει να παραιτηθεί.
Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Ερώτηση απηύθυνε η πρόεδρος του εμπορικού Συλλόγου Βέροιας κα Τσιπουρίδου προς τον αντιπρόεδρο της ΝΔ, Άδωνη Γεωργιάδη, λέγοντας; «Ο εμπορικός κόσμος της Βέροιας είναι σε αναταραχή γιατί η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ψηφίσει έναν νόμο για ανοιχτά καταστήματα όλες τις Κυριακές. Η ΝΔ όμως δεν είναι άμοιρη των ευθυνών, ψήφισε για τις πρώτες Κυριακές, με τον συνάδελφό σας κ. Χατζηδάκη να χτυπιέται ότι είναι για το καλό μας. Εσείς, που όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις θα είστε η επόμενη κυβέρνηση, τι θα κάνετε, γιατί η πρώτη φορά αριστερά μας κατέστρεψε. Αγάπησε τόσο πολύ τους μεγαλοκεφαλαιούχους που εμείς θα καταστραφούμε. Άκουσα τις δηλώσεις Μητσοτάκη στη ΔΕΘ για μείωση ΦΠΑ, τι θα κάνετε αν εκλεγείτε εσείς κυβέρνηση;»

Θα θυμίσουμε την κα Τσιπουρίδου μερικά πραγματάκια. Στην εκδήλωση της ΝΔ αν πήγε ως ιδιώτης έχει κάθε δικαίωμα να το κάνει, αλλά δεν έχει το δικαίωμα να εκφράζεται κατ΄αυτόν τον τρόπο γιατί ως πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου είναι εκφραστής όλων των εμπόρων της πόλης. Στη θέση που βρίσκετε να μην ξεχνά και από ποιους στηριχθήκε στις εκλογές του εμπορικού συλλόγου.

Ρωτάμε. Υπάρχει κάποια θέση του εμπορικού συλλόγου ως συνδικαλιστικού οργάνου, ότι «η πρώτη φορά αριστερά μας κατέστρεψε»; Οι απόψεις σας κ. Τσιπουρίδου, δεν εκφράζουν και τις απόψεις του εμπορικού κόσμου, ο οποίος βιώνει τελείως διαφορετική κατάσταση απ΄αυτή που βίωνε επί ΝΔ και απ΄αυτή που θέλατε να περιγράψετε.

Αν θέλετε να εκφράσετε τις προσωπικές σας απόψεις, παραιτηθείτε και τότε έχετε κάθε δημοκρατικό δικαίωμα, να πείτε ότι θέλετε. Όσο είστε πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου, αυτές οι «προσωπικές απόψεις» είναι άστοχες και κανονικά θα έπρεπε να έχετε παραιτηθεί.

Για να δούμε πόσο καταστράφηκε ο εμπορικός κόσμος (κατά την άποψη σας πάντα), από την πρώτη φορά Αριστερά; 


Ρωτάμε:

- Υλοποιήθηκε το πάγιο αίτημα του εμπορικού κόσμου της αποποινικοποίησης των οφειλών; (Θυμάστε που κινδύνευαν επί ΝΔ με συλλήψεις ακόμη και σε απλούς τροχονομικούς ελέγχους στο δρόμο) ΝΑΙ ή ΟΧΙ;

- Υλοποιήθηκε το πάγιο αίτημα του εμπορικού κόσμου της σύνδεσης των εισφορών με το πραγματικό εισόδημα και σήμερα το 80% των εμπόρων και Ελεύθερων επαγγελματιών πληρώνουν πολύ κάτω από τα 900 ευρώ που πλήρωναν επί ΝΔ; ΝΑΙ ή ΟΧΙ;

- Υλοποιήθηκε το αίτημα του εμπορικού κόσμου για ιατροφαρμακευτική κάλυψη στα δημόσια νοσοκομεία όλων των εμπόρων που είχαν οφειλές στον ΟΑΕΕ, γιατί επί ΝΔ ήταν πολίτες δεύτερης κατηγορίας; ΝΑΙ ή ΟΧΙ;

(Εδώ να σας θυμίσουμε λίγο το νούμερο των ανασφάλιστων Ελεύθερων επαγγελματιών που ασφαλίστηκαν; Είναι μόνο ….2.500.000 άνθρωποι)

- Υλοποιήθηκε το αίτημα της ρύθμισης των 100 δόσεων σε Δ.Ο.Υ. και σεΑσφαλιστικά ταμεία, το 2015; ΝΑΙ ή ΟΧΙ;

- Υλοποιήθηκε το αίτημα όλων των συνδικαλιστικών οργανώσεων ψηφίζοντας πριν λίγες μέρες στη Βουλή το νόμο για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό σε 120 δόσεις, με ευνοϊκούς όρους που δίνει ανάσα σε 450.000 επιχειρήσεις; ΝΑΙ ή ΟΧΙ;

- Υλοποιείται με το κλείσιμο της αξιολόγησης η μείωση των φορολογικών συντελεστών, για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις; ΝΑΙ ή ΟΧΙ;

Αυτά τα …..αρνητικά έκανε, η πρώτη φορά Αριστερά και σας…… κατέστρεψε;

Η κυβέρνηση αλλά και το κόμμα τουΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει και παλεύει απέναντι στους δανειστές και στα εγχώρια τσιράκια τους, ζητήματα όπως:

Α) ο ακατάσχετος λογαριασμός των επιχειρήσεων,

Β) το πάγωμα των οφειλών στον παλιό ΟΑΕΕ

Γ) την μη απελευθέρωση του ανοίγματος των 52 Κυριακών, που βάζουν τώρα κάποιοι καλοθελητές σφήνα στην αξιολόγηση.

Όπως επίσης στηρίζει και παλεύει για την μαζικότητατου εμπορικού κόσμου στασυνδικαλιστικά του όργανα . Αλήθεια ποιος φέρει μεγάλη ευθύνη, πουαπομαζικοποίησαν τουςσυλλόγους; Μήπως δεν είναι όλες οι προηγούμενες διοικήσεις

Δεν είδαμε τον εμπορικό σύλλογο Βέροιας να βγαίνει στο δρόμο δυναμικά να διεκδικεί όλα αυτά τα αιτήματα επί κυβέρνησης ΝΔ,παρά μόνο στα «χαρτιά». Μοναδική φορά ήταν στην συγκέντρωση κατά του ασφαλιστικού, το οποίο ευνοεί το 80% των μελών των εμπορικών συλλόγων (εκτός αν θέλετε να διασφαλίσετε τα συμφέροντα του 20% που έχουν μεγάλα εισοδήματα)

Τι σας υποσχέθηκε κα Τσιπουρίδου η ΝΔ δια στόματος κ Άδωνη;

«Αν μπορέσουμε να το κάνουμε, μόνο αφού θα έχουμε βγει στις αγορές δυνατά. Που και πάλι αν οι αγορές εκλάβουν ότι η κυβέρνηση πάει κόντρα στις μεταρρυθμίσεις ανεβαίνουν τα επιτόκια. Άρα το θεωρώ απίθανο να μπορεί να αντιστρέψει η ΝΔ το μέτρο». Δηλαδή ΟΧΙ

Ποιοι επέβαλαν (κατά εσάς) το άνοιγμα των Κυριακών; Η ΝΔ με υπουργό τον έτερο αντιπρόεδρο κ. Χατζηδάκη. Αυτή είναι που θα συνεχίσει το έργο της για να σας ….σώσει όλους, όπως και τον υπόλοιπο ελληνικό λαό. Πρέπει να γνωρίζεται ότι η λέξη ``σώνω΄΄, σε κάποια μέρη της πατρίδος μας, έχει και μια άλλη έννοια,του ΜΕΙΩΝΩ, ΤΕΛΕΙΩΝΩ. Υπό αυτή την έννοια θα…..σώσει η πολλαπλή φορά Δεξιά.

Τέλος καλούμε όλο τον εμπορικό κόσμο να μην ανοίξει αύριο Κυριακή 7 Μαϊου τα καταστήματα, δείχνοντας μ΄αυτόν τον τρόπο την αντίθεση τους στις ορέξεις των δανειστών και των εγχώριων μεγαλοσυμφερόντων».

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΗΜΑΘΙΑΣ
ΤΜΗΜΑ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ


ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΗΜΑΘΙΑΣ ΓΙΑ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΜΑΪΟΥ

Το άνοιγμα όλες τις Κυριακές του χρόνου, θα οδηγήσει στην εξόντωση των μικρών και μεσαίων καταστημάτων και επιχειρήσεων της Ελλάδος, εντείνοντας παραπέρα κοινωνικά φαινόμενα όπως της ανεργίας και της φτωχοποίησης με το κλείσιμο χιλιάδων μικρών καταστημάτων. Το τμήμα Μικρομεσαίων του ΣΥΡΙΖΑ ΗΜΑΘΙΑΣ καλεί όλο τον εμπορικό κόσμο να μην ανοίξει αύριο Κυριακή 7 Μαϊου τα καταστήματα, δείχνοντας μ΄αυτόν τον τρόπο την αντίθεση τους στις ορέξεις των δανειστών και των εγχώριων μεγαλοσυμφερόντων για το άνοιγμα των 52 Κυριακών.

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΗΜΑΘΙΑΣ
ΤΜΗΜΑ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ

Δημοφιλείς αναρτήσεις