Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Νέες πινακίδες... πεζών τοποθετήθηκαν στη Βέροια

Στην τοποθέτηση νέων πινακίδων... βαδίσματος πόλης προχώρησε ο δήμος Βέροιας. Πρόκειται για αυτές τις μαύρες, ψηλές, ακτινωτές πινακίδες που ίσως κάποιοι έχετε δει ήδη στη Θεσσαλονίκη και σε πόλεις του εξωτερικού. Απευθύνονται αποκλειστικά σε πεζούς, δείχνοντας όχι απλά την κατεύθυνση στην οποία βρίσκονται τα σημεία που παρουσιάζουν τουριστικό ενδιαφέρον στη Βέροια αλλά αναγράφεται αναλυτικά πόση είναι η απόσταση από την πινακίδα μέχρι τον προορισμό και πόσο χρόνο θα χρειαστεί για να διανύσει κάποιος την απόσταση με τα πόδια. 
Οι εν λόγω πινακίδες τοποθετήθηκαν χθες το πρωί από το συνεργείο του δήμου, παρουσία του ίδιου του αντιδημάρχου τουρισμού Βασίλη Λυκοστράτη, που τις τοποθέτησαν σε διάφορα κεντρικά σημεία της Βέροιας, όπως στον κόμβο στην πλατεία Ωρολογίου, στη Μητροπόλεως στο ύψος του Ταχυδρομείου, στη Βενιζέλου μπροστά στον Άγιο Αντώνιο και αλλού. 
Έτσι πλέον ο επισκέπτης θα στέκεται κάτω από την πινακίδα, θα επιλέγει που θέλει να πάει και θα ακολουθεί την ανάλογη ακτίνα (ευτυχώς είναι καλά καρφωμένες και δε κινδυνεύουν να μετατοπιστούν από κανέναν... έξυπνο). Για παράδειγμα, είσαι στο Ταχυδρομείο και θέλεις να πας στην πλατεία Εληάς. Η απόσταση είναι 430m και θα χρειαστείς 5 λεπτά. Αντίστοιχα για το Βήμα είναι 490m και θα χρειαστείς 6 λεπτά. Οι χρόνοι είναι υπολογισμένοι με μια μέση ταχύτητα βαδίσματος. Καλό περπάτημα λοιπόν!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ