Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Το είδαμε και αυτό...

Πρώτο θέμα συζήτησης αποτέλεσε για την τοπική κοινωνία η πορεία των «Ελλήνων Συνέλευσις» στο κέντρο της Βέροιας. Μια ομάδα 100 και πλέον φανατικών οπαδών του Αρτέμη Σώρρα εμφανίστηκαν μέσα στην αγορά και έκαναν πορεία συμπαράστασης για τον άνθρωπο που ισχυρίζεται πως διαθέτει 600 δισ. ευρώ! Οι άνθρωποι ήταν απλώς οι ένθερμοι οπαδοί της αστικής
ΜΚΟ, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα οργάνωσης με την επωνυμία «Ελλήνων Συνέλευσις», η οποία διαθέτει πάνω από 300 γραφεία και παραρτήματα σε κάθε επαρχιακή πόλη και αστικό κέντρο στους περισσότερους νομούς της χώρας, και της οποίας τα μέλη και οι φίλοι κολακεύονται να πιστεύουν ότι διαθέτουν ως οδηγό έναν εμπνευσμένο ευεργέτη. 

Εναν αυτόκλητο ζάπλουτο σωτήρα, μείγμα φιλεύσπλαχνου Μίδα και γαλαντόμου Σκρουτζ Μακ Ντακ, ο οποίος διατείνεται ότι με τα αμύθητα ποσά που έχει εξασφαλίσει μπορεί να σώσει τη χώρα, αλλά κυρίως τους ίδιους. Εναν μπερικέτη μέγα μεγιστάνα που με μεσσιανική γενναιοδωρία υπόσχεται αποπληρωμή και μόνιμη απαλλαγή από τα δυσβάστακτα ιδιωτικά ή δημόσια χρέη. Χώρια τη δέσμευσή του για προσφορά ατομικού χρηματικού μπόνους ύψους 20.000 ευρώ μετρητά στον κάθε ψηφοφόρο. Ολα αυτά παραείναι πολύ όμορφα και καλά για να είναι αληθινά, λένε όσοι κατηγορούν τους καταχρεωμένους στη πλειονότητά τους πιστούς υποστηρικτές της οργάνωσης, οι οποίοι όταν απαγγέλλουν τον αποστηθισμένο όρκο τους καταλήγουν με την εξής φράση: «Αν παραβώ τον όρκο μου, όλος ο κυτταρικός ιστός του σώματός μου να διαλυθεί σε χώμα και λάσπη»!

Ενδεχομένως οι τελευταίοι να παραβλέπουν, εν μέσω χαλεπών καιρών, την παροιμία «ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται», λένε γι’ αυτούς οι κακόπιστοι. Ισως πάλι να αγνοούν τον αφορισμό του Εμίλ Σιοράν που λέει ότι «όποιος μιλάει εξ ονόματος άλλων είναι πάντα απατεώνας». Για την ώρα, ωστόσο, όσο η ωμά δυσοίωνη πραγματικότητα τούς αναγκάζει να ψηλαφούν μάταια τις άδειες τσέπες τους όπου βρίσκουν μόνο πανί με πανί, τόσο προσηλώνονται σε ένα από τα άτυπα σλόγκαν της οργάνωσης που λέει «ιερή Ελλήνων χώρα γέννησες Αρτέμη Σώρρα». Τον φημολογούμενο αρχικά ως ομογενή, αλλά τελικά απολύτως ομογενή και εκ Πατρών ορμώμενο λευκό ιππότη που υποτίθεται θα απαλλάξει τον τόπο από κάθε χρέος, αφού ο ίδιος ισχυρίζεται ότι διαθέτει πολλαπλάσια προσωπική ρευστότητα από τις συνδυασμένες αθροιστικά περιουσίες των κορυφαίων 15 δισεκατομμυριούχων του κόσμου - του Μπιλ Γκέιτς και του Γουόρεν Μπάφετ συμπεριλαμβανομένων.
Το πώς απέκτησε το εξωφρενικό ποσό των 600 δισ. δολαρίων, το οποίο τον καθιστά σε πλουσιότερο άνθρωπο στον πλανήτη χωρίς να τον έχουν εντοπίσει τα παγκόσμια ΜΜΕ και οι διεθνείς οργανισμοί, είναι αδιανόητο, σχολίαζαν οι υποψιασμένοι. Πόσο μάλλον όταν οι κακεντρεχείς αναρωτιόντουσαν σαρκαστικά πώς είναι δυνατόν να έλειπαν τρία δόντια στον άνθρωπο που πριν από τέσσερα χρόνια πρωτοεμφανίστηκε στα δημόσια πράγματα με τόσα λεφτά που θα μπορούσε να έχει στη δούλεψη του σουλτάνου του Μπρουνέι ως πλουμιστό μπάτλερ. «Μα με τέτοια περιουσία που είναι διπλάσια του χρέους της χώρας και αγγίζει τρεις φορές το ΑΕΠ της και να μη φτιάχνει τα δόντια του;», έλεγαν διερωτώμενοι. Αν, όμως, ο Αρτέμης Σώρρας απέφευγε για τους δικούς του λόγους τον οδοντίατρο, «δεν παρέλειπε, όπως φαίνεται, να επισκέπτεται τον μπαρμπέρη του για να καλλωπίσει το εμφανές σύμβολο του κύρους του, το οποίο δεν είναι άλλο από το μούσι του», απαντούσαν οι κακοπροαίρετοι.
Οι τελευταίοι, άλλωστε, τον θεωρούσαν «ψιλικατζή» που αν οι οπαδοί του τον γύριζαν ανάποδα δεν θα έπεφτε από την τσέπη του ούτε οδοντογλυφίδα. Ωστόσο για τους καταγοητευμένους, σαν από μαγικό αυλό, νεοπροσήλυτους στον φορέα του Αρτέμη Σώρρα, ο εθνοσωτήρας κροίσος αρχηγός τους αποτελούσε τουλάχιστον έναν από μηχανής θεό που επέβαινε σε ένα σύννεφο το οποίο θα έβρεχε δισεκατομμύρια. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι η φωτογραφία της προσωπικής σελίδας του Αρτέμη Σώρρα στο Facebook κοσμείται από μια τοιχογραφία του Λουί Γκρελ από θέατρο του Σικάγο στην οποία απεικονίζεται έφιππος στο άρμα του ο Ολύμπιος θεός Απόλλων. Η μυθολογία, εξάλλου, έχει τη γοητεία της. Οπως ακριβώς η τσαρλατάνικη υπερβολή, όσο χοντροκομμένη κι αν είναι, έχει τα θέλγητρά της. Ειδικότερα σε χαλεπές περιόδους, όταν ο στριμωγμένος πολίτης δείχνει ευάλωτος σε μάγια, ξόρκια, θαυματουργά μαντζούνια και αυτόκλητους λαϊκούς ήρωες με ταλέντο που εξάπτουν τη φαντασία και διεγείρουν τις προσδοκίες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ