Πέφτουν οι τιμές, αλλά πέφτει και η αγοραστική κίνηση στη Βέροια

Σύμφωνα με ανθρώπους της αγοράς στη Βέροια, μικρή πτώση της τιμής των αμνοεριφίων που πωλούνται στο παραδοσιακό κρεοπωλείο παρατηρείται φέτος σε σχέση με πέρυσι. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, η κίνηση του κόσμου στην αγορά είναι σε φυσιολογικά επίπεδα για την εποχή, με την τιμή στα αρνιά να κινείται μεταξύ 8-9 ευρώ το κιλό στο παραδοσιακό
κρεοπωλείο. Σημειώνεται όμως, ότι αυτό που παρατηρείται είναι ότι περισσότεροι καταναλωτές αγοράζουν λιγότερη ποσότητα κρέατος για το Πάσχα, ενώ είναι αρκετοί αυτοί που αγοράζουν μισό αρνί ή μέρος του αρνιού. Επίσης αυτοί που επιλέγουν να αγοράσουν ολόκληρο το αρνί ή το κατσίκι, ζητούν να είναι λίγα κιλά, ώστε να εξοικονομήσουν κάποια χρήματα. 

Όσον αφορά το καθεστώς των προσφορών το τελευταίο χρονικό διάστημα, αυξάνεται ο αριθμός των καταναλωτών που αναζητούν έντονα τις προσφορές στα κρέατα που κάνουν οι μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ. Είναι αλήθεια πως έχει δημιουργηθεί ένα «κίνημα» προσφορών. Μεγάλη μερίδα του κόσμου που βρίσκεται σε οικονομική στενότητα τρέχει με το φυλλάδιο στο χέρι και πηγαίνει και παίρνει το φθηνό προϊόν, χωρίς ωστόσο να βλέπει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά.

Δημοφιλείς αναρτήσεις