Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Έρχεται για βράβευση στην Ημαθία ο Σαββίδης

Με την βράβευση του Μέγα Ευεργέτη Ιβάν Σαββίδη, θα πραγματοποιηθούν φέτος οι εορταστικές εκδηλώσεις στην 1220η από την ίδρυση της ομώνυμης Ιεράς Μονής του Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα στον Πόντο και την 52η από την ανιστόρησή της στο Ροδοχώρι της Νάουσας. Στις 23 Απριλίου 2017 εορτή του Αγίου Γεωργίου, όπως κάθε χρόνο, πανηγυρίζει με θρησκευτική ευλάβεια και
λαμπρότητα η Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα στο Ροδοχώρι Νάουσας. Η φετινή Ιερά Πανήγυρη του Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα είναι η 1220η από την ίδρυση της Ομώνυμης Ιεράς Μονής στον Πόντο και περιλαμβάνει πλούσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις.
Το Σάββατο 22 Απριλίου 2017, παραμονή της γιορτής του Αγίου Γεωργίου στις 9 το βράδυ θα γίνει μεταφορά της θαυματουργής εικόνας του Αγίου Γεωργίου στον Ιερό Ναό. Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός και Αρτοκλασία, Προσκύνημα θαυματουργής εικόνας. Στις 9 το βράδυ θα ακολουθήσει παραδοσιακό παρακάθ’ με επιτραπέζια τραγούδια και ποντιακά εδέσματα.

Την Κυριακή 23 Απριλίου 2017, ημέρα της γιορτής του Αγίου Γεωργίου από τις 7 μέχρι τις 10 το πρωί θα γίνει Όρθος και αρχιερατική Θεία Λειτουργίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ.κ. Ιωήλ. Στις 10 το πρωί θα γίνει λιτάνευση της θαυματουργής εικόνας του Αγίου Γεωργίου και βράβευση του Μέγα Ευεργέτη Ιβάν Σαββίδη. Στις 11 το πρωί θα παρατεθεί δεξίωση επισήμων και χαιρετισμός των παρισταμένων από μέλος του διοικητικού συμβουλίου. Στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθούν καλλιτεχνικές εκδηλώσεις με χορευτικά συγκροτήματα από όλη την Ελλάδα. Στη 1.30 το μεσημέρι θα ακολουθήσει γεύμα των προσκυνητών.

Όπως αναφέρεται σε πρόσκλησή του εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου του σωματείου «Άγιος Γεώργιος Περιστερεώτα», ο πρόεδρος Επαμεινώνδας Φαχαντίδης και ο γραμματέας Αριστείδης Ιορδανίδης, ο πανελλήνιος πανηγυρικής εορτασμός θα γίνει με την παρουσία Εκκλησιαστικών, Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών, και πλήθους ευλαβών προσκυνητών και αποτελεί συνέχεια της εθνικοθρησκευτικής παράδοσης του αλησμόνητου Πόντου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ