Quantcast

http://picasion.com/

Ήξερες πόσοι πολιτικοί γάμοι τελούνται κάθε χρόνο στη Βέροια και γιατί μας... προτιμούν τα ζευγάρια;

Κάθε χρόνο, περίπου 100 ζευγάρια επιλέγουν να ανέβουν τα σκαλιά του δημαρχείου της Βέροιας και να ενωθούν με τα δεσμά του γάμου, όχι σε κάποια εκκλησία αλλά στο ομολογουμένως καλαίσθητο Δημαρχείο της πόλης μας. Η ομορφιά του κτιρίου άλλωστε, τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά, ωθεί πολλά ζευγάρια να επιλέξουν το Δημαρχείο μας, κάτι που χαριτολογώντας
ανέφερε και ο αντιδήμαρχος Στέλιος Ασλάνογλου «Είναι ωραίο το κτίριο και τα ζευγάρια μας προτιμούν για τις φωτογραφίες». 

Το θέμα των πολιτικών γάμων ήρθε στο προσκήνιο, με αφορμή τη συζήτηση της αναπροσαρμογής του τέλους τέλεσής τους, στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας. Η διαμόρφωση και η καθαριότητα της αίθουσας του Δημαρχείου Βέροιας όπου τελούνται οι πολιτικοί γάμοι, καθώς και η υπερωριακή απασχόληση του υπαλλήλου που θα παρευρίσκεται στην τελετή, είναι μια δαπάνη για το δήμο, που έρχεται να καλύψει το τέλος Τέλεσης Πολιτικού Γάμου, που στη Βέροια συγκεκριμένα ανέρχεται στα 50€ όταν και οι δύο σύζυγοι είναι δημότες Βέροιας, ενώ στα 100€ όταν ο ένας ή και οι δύο δεν είναι δημότες Βέροιας. Το ποσό αυτό θα παραμείνει ως έχει, καθώς το Σώμα του δημοτικού συμβουλίου αποφάσισε τη μη προσαρμογή του.

Στη μη αναπροσαρμογή του τέλους τέλεσης πολιτικού γάμου ήταν κατά ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής του συνδυασμού «Ενεργοί Πολίτες για το δήμο Βέροιας» Νίκος Μπέκης, λέγοντας πως θα έπρεπε αν όχι να καταργηθούν, τουλάχιστον να μειωθούν στο μισό. «Οι πολιτικοί γάμοι δε γίνονται μόνο από πεποίθηση αλλά για την αποφυγή των εξόδων που συνοδεύουν έναν θρησκευτικό γάμο». Με την άποψή του συμφώνησαν οι επικεφαλής των συνδυασμών «Προτεραιότητα στο Δημότη» και «Λαϊκή Συσπείρωση» Αντώνης Μαρκούλης και Γιώργος Μελιόπουλος.

πηγή φωτο: http://www.vasilismaneas.com/

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ