Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Ομάδα γονέων κάθε Τετάρτη πρωί στον «Μικρό Πρίγκηπα»

Η ομάδα γονέων έχει ως σκοπό να υποστηρίξει τους γονείς στον δύσκολο ρόλο τους. Ο ρόλος του γονιού είναι μοναδικός, ίσως ο πιο σημαντικός ρόλος που αναλαμβάνει κάποιος. Ένας ρόλος ωστόσο με προκλήσεις και απαιτήσεις, καθώς η ανατροφή του παιδιού χρειάζεται εκτός από το ένστικτο και γνώσεις. Η οικογένεια, ως το πιο σημαντικό πλαίσιο παροχής
ασφάλειας και σταθερότητας στο παιδί, χρειάζεται υποστήριξη και καθοδήγηση, ώστε να είναι σε θέση να εφοδιάσει το παιδί με τα κατάλληλα εφόδια για ψυχική υγεία και να το βοηθήσει να αναπτυχθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Βασικές επιδιώξεις της ομάδας είναι:
● Να ενημερώσει τους γονείς γύρω από τα αναπτυξιακά θέματα των παιδιών τους.
● Να ενθαρρύνει τους γονείς να υιοθετήσουν μεθόδους αποτελεσματικότερης επικοινωνίας με τα παιδιά τους.
● Να βοηθήσει τους γονείς να αναζητήσουν πιο λειτουργικούς τρόπους επίλυσης προβλημάτων.
● Να ενισχύσει τους γονείς στην αξιοποίηση των δεξιοτήτων τους, ώστε να ανταποκρίνονται πιο αποτελεσματικά στο γονεϊκό τους ρόλο.
● Να βοηθήσει στη διαφοροποίηση και στον εκσυγχρονισμό του ρόλου των γονέων
● Να στηρίξει το θεσμό της οικογένειας ως αναντικατάστατο φορέα αγωγής του παιδιού
● Να διαφυλάξει την ψυχική υγεία του παιδιού -του μελλοντικού ενήλικου ατόμου.

Οι βιωματικές τεχνικές που χρησιμοποιούνται είναι η σωματική έκφραση, ο αυτοσχεδιασμός, η δημιουργική φαντασία, οι ρόλοι, το παιχνίδι, η ζωγραφική, τεχνικές αναπνοής και χαλάρωσης.

Μέσα σε ένα κλειστό κι έμπιστο περιβάλλον, θα έχετε την ευκαιρία να συναντηθείτε με άλλους γονείς που μοιράζονται τις ίδιες ανησυχίες με εσάς, να συζητήσετε συγκεκριμένα προβλήματα που σας απασχολούν και να μάθετε, με έναν τρόπο απλό και εύπεπτο τρόπο, εργαλεία, μοντέλα και τεχνικές που θα σας βοηθήσουν.

Η δημιουργία μιας υγιούς κι ευτυχισμένης οικογένειας είναι ένα υπέροχο αλλά περίπλοκο ταξίδι. Όλοι οι γονείς θέλουν τα παιδιά τους να ζήσουν μια ισορροπημένη, ευτυχισμένη, επιτυχημένη και γεμάτη ζωή.
Ο τρόπος σας να τα διευκολύνετε και να συνεισφέρετε στην ευτυχία τους -και τη δική σας- είναι να ενημερωθείτε, να εξασκηθείτε και να μάθετε.

Θεματολογία
Τα θέματα που θα συζητηθούν στις συναντήσεις αφορούν όλες της ηλικιακές ομάδες των παιδιών. Υπάρχει ενδεικτική θεματολογία, ωστόσο κάθε συνάντηση μπορεί να γίνει χώρος συζήτησης και σχολιασμού οποιουδήποτε θέματος επιθυμεί να συζητήσει ο κάθε γονέας, πράγμα που δίνει στην ομάδα τη δυνατότητα ευελιξίας:
• Επικοινωνία στην οικογένεια
• Μαθαίνω να ακούω. Η σημασία της ενεργητικής ακρόασης
• Οι ανάγκες των παιδιών μας
• Οι ανάγκες μας ως γονείς
• Η σημασία της αυτοεκτίμησης στην ανάπτυξη των παιδιών μας/όρια/τιμωρία
• Τα συναισθήματα μας και η έκφραση τους μέσα στην οικογένεια
• Μυστικά και ψέματα. Πως να χτίσουμε σχέση εμπιστοσύνης
• Προσαρμογή του παιδιού στο σχολείο.
• Επιθετικότητα στο σχολείο.

Την ομάδα συντονίζει η Ευφροσύνη Κιατικίδου πτυχιούχος ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ - ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ - ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΕΙΔ. ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ, ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ, ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ GESTALT

Πληροφορίες - Συμμετοχές Τηλ: 6945 36263

«Μικρός Πρίγκηπας», Βερόης 5, Βέροια

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ