Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Το αντίτιμο των τηλεοπτικών αδειών

Η πρώτη «μοιρασιά» της πίτας των τηλεοπτικών αδειών (πανελλαδικού χαρακτήρα) έληξε. Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για τα 246 εκατ. ευρώ που θα εισπράξει (;) τα επόμενα δύο χρόνια από τους επιχειρηματικούς ομίλους που κυριάρχησαν. Ας δούμε όμως ορισμένα ζητήματα βαθύτερα. 1. Τα χρήματα αυτά, προφανώς και προέρχονται από την κερδοφορία των ομίλων αυτών, δηλαδή είναι αποτέλεσμα της παραγωγής υπεραξίας από την εκμετάλλευση των εργαζόμενων σ’ αυτές πρώτιστα, αλλά και συνολικά μια και η κερδοφορία τους προέρχεται από το σύνολο της δράσης τους όπως συμβαίνει σε κάθε καπιταλιστική επιχείρηση.

2. Τα χρήματα που θα εισπράξει το κράτος (εφόσον συμβεί απρόσκοπτά κάτι τέτοιο) δεν θα δοθούν πίσω στο λαό, αλλά όπως γίνεται συνολικά με τα λεγόμενα κρατικά έσοδα θα επιστρέψει και πάλι στο κεφάλαιο π.χ για «επενδύσεις» κ.α Το εάν με κάποιο πολύ μικρό μέρος από αυτό επιχειρηθεί από την κυβέρνηση να εφαρμοστεί κοινωνική πολιτική πτωχοκομείου, δεν αλλάζει το παραπάνω δεδομένο.

3. Το ποσό που θα δοθεί προφανώς και δεν μπορεί-με βάση τα δεδομένα- να καλυφτεί αργότερα από τη λειτουργία των τηλεοπτικών σταθμών (π.χ από τις διαφημίσεις). Η χειραγώγηση της ενημέρωσης θα συνεχιστεί, όπως και η αξιοποίηση των συχνοτήτων για ευρύτερα σχέδια των συγκεκριμένων επιχειρηματικών ομίλων, όπως γινόταν μέχρι τώρα.

Επομένως ας σταματήσουν τα «πανηγύρια». Ο λαός δεν πρέπει να ενδιαφέρεται για το …σκοινί με το οποίο θα τον κρεμάσουν!

Ο Αλέκος Χατζηκώστας είναι δημοσιογράφος και εκδότης της Εφημερίδας «Άλλη Άποψη».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ