Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Αυτός είναι ο Γιώργος Λαναρής!!!

Το όνομά του εδώ και λίγες ημέρες έχει γίνει κεντρικό θέμα, όχι μόνο για τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, αλλά και γενικότερα σ' όλη την ποδοσφαιρική πιάτσα. Το πρωί της Τετάρτης, ο πρώην πλέον γενικός διευθυντής της Βέροιας, Γιώργος Λαναρής, βρέθηκε στο γραφείο του ειδικού ανακριτή με σκοπό να απολογηθεί για τις πράξεις τις οποίες τον κατηγορούν. Όπως είναι λογικό, ένα τέτοιο θέμα «έσκασε» σαν «βόμβα» στα αθλητικά στέκια με τον πρώην ποδοσφαιριστή της «Βασίλισσας» να δέχεται τον περιοριστικό όρο...
πως όσο συνεχίζεται η έρευνα κατά της διαφθοράς και μέχρι να πραγματοποιηθεί η συγκεκριμένη δίκη, ο «Λάνα» δεν θα έχει δικαίωμα να ξανασχοληθεί με το ποδόσφαιρο. Ποιος όμως είναι ο Γιώργος Λαναρής και ποια είναι η πορεία του στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο «Βεροιώτης» ανοίγει το κεφάλαιο «Λάνα» και σας το παρουσιάζει...
Το ξεκίνημα
Γεννήθηκε στις 26 Ιουνίου του 1979. Μεγαλωμένος στην Καλλιθέα της Βέροιας, από μικρό παιδί η μεγάλη του αδυναμία ήταν το ποδόσφαιρο. Τι και αν οι γονείς του, του ζητούσαν να αφοσιωθεί στα μαθήματά του, εκείνος είχε στο μυαλό του μόνο την στρογγυλή θεά. Ήθελε να μοιάσει στον Θεό Ντιέγκο Μαραντόνα. Άλλωστε το ποδοσφαιρικό του στυλ ταίριαζε λίγο με τον Αργεντίνο σούπερ στάρ. Ήταν αρχές της δεκαετίας του 1990 όταν ένα νέο και πολύ ταλαντούχο παιδί έκανε την εμφάνισή του στις ακαδημίες της Α.Ε. Ποντίων. Πρώτος προπονητής που τον ξεχώρισε και επένδυσε ποδοσφαιρικά επάνω του ήταν ο Γιώργος Κικερίδης. «Αυτό το παιδί, γνωρίζει πολλά κιλά μπάλα και μια μέρα θα φτάσει πολύ ψηλά. Έχει ένα αριστερό πόδι που σπανίζει στα Ελληνικά γήπεδα» ήταν οι πρώτες δηλώσεις του «Κίκε» όταν άρχισε να τον προπονεί. Η πορεία του ήταν ανοδική και μετά από τα τμήματα υποδομής, καθιερώθηκε στους ερασιτέχνες και από εκεί στην πρώτη ομάδα. Το ταλέντο του και η ποδοσφαιρική του ιδιοφυΐα γρήγορα τον ανέδειξαν ως ένα από τα σπάνια ταλέντα του ποδοσφαίρου της Ημαθίας. Ο ίδιος δούλευε ακατάπαυστα και το όνειρό του ήταν να φτάσει όσον το δυνατόν πιο ψηλά.
Το «ΜΠΑΜ» με Ηρακλή
Ήταν καλοκαίρι του 1998 όταν γίνεται το πρώτο μεγάλο «ΜΠΑΜ» στην ποδοσφαιρική του καριέρα. Η ομάδα του Ηρακλή Θεσσαλονίκης τον εντάσσει στο δυναμικό της. Εκείνη την εποχή, ο «Γηραιός» ήταν μια από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ελλάδας με πολλές και σπουδαίες επιτυχίες. Στο δυναμικό του έχει ποδοσφαιριστές όπως Κωνσταντίνου, Γιοβάνοβιτς, Κωφίδη, Στολτίδη, Χάγκαν, Βελέντζας, Ξενίδης και πολλοί άλλοι. Δυστυχώς, το μεγάλο «οπλοστάσιο» του Ηρακλή δεν του επέστρεψε να βρει μια θέση στην αρχική ενδεκάδα και ήταν μόνιμα μεταξύ πάγκου και εξέδρας. Μετά για λίγους μήνες δόθηκε δανεικός στον Ποσειδώνα Νέας Μηχανιώνας, με τον οποίο είχε μόλις 4 συμμετοχές. Δυστυχώς το πέρασμά του από την Θεσσαλονίκη δεν ήταν όπως το ονειρευόταν και έπρεπε να κάνει μια επανακκίνηση.
Επιστροφή στην Ημαθία με τα χρώματα της Νάουσας
Ο ποδοσφαιρικός του εγωισμός πληγωμένος από την κακή περσινή χρονιά, τον οδηγεί στην απόφαση να επιστρέψει στην Ημαθία, φορώντας αυτήν την φορά τα χρώματα της Νάουσας. Ήταν σεζόν 2000-2001 όταν ανέλαβε να ηγηθεί της προσπάθειας που έκαναν οι Ναουσαίοι για να ανεβάσουν επίπεδο την ομάδα. Είχε συνολικά 32 συμμετοχές και σκόραρε 2 φορές.
Η μεταγραφή στη Βέροια
Ήταν καλοκαίρι του 2001 όταν σε ηλικία 22 χρονών ο Γιώργος Λαναρής θα φορέσει για πρώτη φορά στην καριέρα του την φανέλα της «Βασίλισσας». Μια συνεργασία που κράτησε για 7 ολόκληρα χρόνια. Δυστυχώς, για τον ίδιο, στο απόγειο της ποδοσφαιρικής του καριέρας, η ομάδα της Βέροιας ζούσε τα λεγόμενα «πέτρινα» χρόνια. Έπεσε ακόμα και στην Δ' Εθνική με αποτέλεσμα, όλες οι προσδοκίες και τα όνειρα των φιλάθλων να πέσουν επάνω του
Πήρε στις πλάτες του τη «Βασίλισσα»
Με τη Βέροια να βολοδέρνει στις μικρές κατηγορίες, ο «Λάνα» αποφάσισε να μην πάρει μεταγραφή σε κάποια άλλη ομάδα και να αφοσιωθεί ολοκληρωτικά στην μεγαλύτερη αγάπη της ζωής του. Μια απόφαση σταθμός στην καριέρα του που του στοίχισε τόσο επαγγελματικά, όσο και οικονομικά. Επένδυσε στο μέρος της καρδιάς και όχι της τσέπης του. Κατάφερε με τις σπουδαίες ηγετικές του εμφανίσεις να επαναφέρει τη «Βασίλισσα» στα μεγάλα σαλόνια της Super League. Ποιος άλλωστε μπορεί να ξεχάσει εκείνες τις δύο απίστευτες χρονιές του, το 2004 και 2005 όταν και έβαλε σε συνολικά 55 αγώνες 26 γκολ. 
Η κόντρα με τον Αρβανιτίδη
Την ομάδα πλέον την είχε αναλάβει και επίσημα πλέον ο επιχειρηματίας Γιώργος Αρβανιτίδης. Οι σχέσεις των δύο αντρών δεν ήταν και οι καλύτερες δυνατές, με αποτέλεσμα πολύ γρήγορα να έρθει ρήξη. Ο Γιώργος Λαναρής ήταν η μεγάλη ποδοσφαιρική καψούρα του προπονητή Νίκου Κατσαβάκη, ο οποίος συνεργάστηκε μαζί του στη Βέροια. Η επιλογή που είχε ο Λαναρής ήταν πλέον μονόδρομος. Να μεταγραφεί πλέον στην Καλαμαριά, μ' έναν προπονητή που τον πίστευε πολύ.
Η κατάρα της Θεσσαλονίκης
Δυστυχώς όμως, παρ' ότι πλέον ο «Λάνα» βρίσκεται στην πιο ώριμη ποδοσφαιρική του καριέρα, το δεύτερο πέρασμά του από την Θεσσαλονίκη, θα έχει το ίδιο τέλος με το πρώτο. Συμμετείχε μόλις σε 4 παιχνίδια, δίχως να σκοράρει ούτε μια φορά. 
Η κατηφόρα
Αετός Σκύδρας και Πιερικός ήταν οι δύο επόμενοι προορισμοί στην ζωή του. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι εφημερίδες της εποχής, ήταν οι δύο χειρότερες σεζόν στην ποδοσφαιρική του καριέρα. Πλέον σε ηλικία 31 χρονών, τα περιθώρια στένευαν και δεν είχε την φρεσκάδα που είχε κάποτε. Απογοητευτικές εμφανίσεις και ελάχιστες συμμετοχές. Σε καμία περίπτωση δεν θύμιζε εκείνο τον μεγάλο μπαλαδώρο που όλοι είχαμε γνωρίσει. Πλέον ήταν ολοφάνερο πως έφτανε σιγά σιγά στην δύση της καριέρας του
Το κλείσιμο της καριέρας του στη Βέροια
Μετά από απουσία 3,5 ετών και σε ηλικία πλέον 32 χρονών, ο Λαναρής αποφάσισε να κλείσει την καριέρα του στην ομάδα που λάτρεψε όσο καμία άλλη. Την αγαπημένη του Βέροια. Είχε ενεργή συμμετοχή το 2011 και το 2012 και έπαιξε σε συνολικά 30 αγώνες, χωρίς να σκοράρει. Πλέον τα χρόνια είχαν περάσει και γνώριζε και ο ίδιος πως θα πρέπει να υπηρετήσει τον βασιλιά των σπόρ από άλλο πόστο.
Η πρόταση από Αρβανιτίδη
Ο πρόεδρος της Βέροιας Γιώργος Αρβανιτίδης, γνωρίζοντας πως η εμπειρία του «Λάνα» θα βοηθήσει στο μέγιστο βαθμό, αποφασίζει να του προτείνει το πόστο του γενικού διευθυντή. Μια νέα πρόκληση για τον ίδιο ξεκινούσε. Δεν το σκέφτηκε στιγμή και αμέσως είπε το ΝΑΙ.
Δεν έκανε ποτέ λεφτά από τη μπάλα
Αν και ασχολήθηκε δυναμικά με το Ελληνικό ποδόσφαιρο και άλλαξε πολλές ομάδες, δυστυχώς δεν κατάφερε να κερδίσει πολλά χρήματα. Τα «πέτρινα» χρόνια της Βέροιας, τα μικρά συμβόλαια και τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του ήταν οι βασικές αιτίες που δεν κατάφερε να κάνει ένα πλουσιοπάροχο συμβόλαιο.
Βέροια και Ροδούλα: Οι δύο «Βασίλισσες» της ζωής του και ο μονάκριβος γιος
Ο Γιώργος Λαναρής μπορεί να μην φάνηκε τόσο τυχερός στην ποδοσφαιρική του καριέρα, αλλά στην προσωπική του ζωή, υπέγραψε το πιο καλό και παντοτινό συμβόλαιο!!! Η γυναίκα του Βέου Ροδούλα και ο μονάκριβος γιος του αποτελούν για τον ίδιο την μεγαλύτερη περιουσία. Η όμορφη Βεροιώτισσα ήταν είναι και θα είναι το μεγαλύτερο στήριγμα της ζωής του. Ο άνθρωπος που σε κάθε στιγμή τον στήριζε και τον αγαπούσε πιστά. Ακόμα και στις λανθασμένες επιλογές, ήταν εκείνη που βοηθούσε τον «αρχηγό» να αντεπεξέλθει και να ξεπεράσει τις δυσκολίες. Άλλωστε η αγάπη τους ξεκινάει από την εφηβική ηλικία, όταν και οι δύο πρωτογνωρίστηκαν στην αυλή του γυμνασίου. Για όσους γνωρίζουν τον Γιώργο και την Ροδούλα κάνουν λόγο για ένα ζευγάρι πρότυπο και μια χημεία μεταξύ τους που σπανίζει την σημερινή εποχή. 
Η απόφαση του ειδικού ανακριτή
Ίσως ήταν η πιο δύσκολη ημέρα της ζωής του. Η απόφαση του δικαστή να του απαγορεύσει ρητά, κάθε δραστηριότητα από το Ελληνικό ποδόσφαιρο ήταν η μεγαλύτερη «μαχαιριά» για τα όνειρά και τις φιλοδοξίες του. Πως μπορείς να πεις σ' έναν άνθρωπο που έχει γεννηθεί μέσα στους αγωνιστικούς χώρους, που έχει μεγαλώσει μέσα στο χορτάρι, που έχει αφιέρωσε ολόκληρη την ζωή του στην στρογγυλή θεά, να μην μπορεί να ξανασχοληθεί με το ποδόσφαιρο; Είναι ακριβώς το ίδιο πράγματα, όταν πεις σ' έναν ηθοποιό πως δεν θα ξαναδουλέψει ποτέ στο σανίδι του θεάτρου. Ένας εφιάλτης δίχως τέλος.
«Τσαλακώθηκε» στα μάτια του κόσμου
Η απόφαση αυτή της δικαιοσύνης, μπορεί να είναι προσωρινή, αλλά είναι ικανή να τον «τσαλακώσει» στα μάτια του κόσμου. Όλοι εκείνοι που τον αποθέωναν φωνάζοντας «Λάνα ψυχάρα για πάντα Βεροιάρα», που τον σήκωναν στις πλάτες τους και πανηγύριζαν μαζί του τις ανόδους της Βέροιας στις μεγαλύτερες κατηγορίες, τώρα τον κοιτάνε περίεργα, καχύποπτα, διστακτικά. Έχει ευθύνη στην υπόθεση του φερόμενου στημένου αγώνα με τον Ολυμπιακού; Ή όχι; Και αν ναι, ποια θα πρέπει να είναι η πραγματική τιμωρία; Η Ελληνική Δικαιοσύνη θα αποφανθεί. Το μόνο σίγουρο είναι πως αυτήν την στιγμή δεν πονάει τόσο η «μαχαιριά» που δέχθηκε, όσο το αίμα που λέρωσε το πουκάμισο. 
Η δήλωση
Όλο αυτό το διάστημα φέρθηκε επαγγελματικά, δεν έδωσε κανένα δικαίωμα και εμπιστεύθηκε πλήρως την Ελληνική Δικαιοσύνη, στην οποία πιστεύει ακράδαντα πως τελικά θα τον δικαιώσει. Σε μια στιγμή, πριν από μερικές ημέρες, ως άνθρωπος που έχει δεχθεί τόσο μεγάλη πίεση, μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook μίλησε για άνδρες που δεν σέβονται τα παντελόνια που φοράνε. Ήταν ένα ξέσπασμα προς όλους εκείνους που με την πρώτη ευκαιρία βάλθηκαν να τον «σταυρώσουν». Η σημερινή του δήλωση πως «ο περιοριστικός όρος που μου επεβλήθη με πληγώνει αφάνταστα» φανερώνει την βαθιά του θλίψη και στεναχώρια για την έκβαση που πήρε η υπόθεση. Αποδεικνύει το πόσο τον πόνεσε αυτή η ιστορία. 
Η τελική ετυμηγορία
Όλα πλέον θα κριθούν στην Ελληνική δικαιοσύνη. Ο Γιώργος Λαναρής έχει να δώσει τον πιο δύσκολο αγώνα της ζωής του. Είναι η πιο σκληρή αναμέτρηση που έχει δώσει στην καριέρα του. Το αποτέλεσμα που θα ανακοινωθεί από τον δικαστή, θα τον στιγματίσει για πάντα. Η αθώωσή του θα μοιάζει με λύτρωση και η καταδίκη σε έναν αιώνιο εφιάλτη! Άραγε θα καταφέρει να κερδίσει τον τελευταίο και πιο δύσκολο «τελικό» της καριέρας του;

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ