Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Χρυσοχοΐδης: «Κίνημα Αλλαγής, μια νέα γενιά προοδευτικών ιδεών»

Η ενέργεια που διοχέτευσαν στην ατμόσφαιρα οι ηφαιστειακού μεγέθους οικονομικές και κοινωνικές εκρήξεις, από την έναρξη της κρίσης το 2008 μέχρι σήμερα, έχουν διαμορφώσει δυναμικές που άλλαξαν ριζικά την οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα στη χώρα μας και όχι μόνο. Εργασιακή
ανασφάλεια, ανεργία, φτώχεια και ανισότητες συνθέτουν την πραγματικότητα με ταυτόχρονα συναισθήματα αδικίας, απελπισίας και πολλές φορές θυμού και φόβου. Ταυτόχρονα μεγάλο μέρος φιλόδοξων δημιουργικών Ελλήνων επιχειρούν την οικονομική και κοινωνική τους ανασύνταξη κάτω από καθεστώς παράλογης και αντιοικονομικής φορολογικής μεταχείρισης και ένα άλλο μέρος εγκαταλείπει την προσπάθεια οδεύοντας στο εξωτερικό.

Αλλάξαμε ριζικά και ποτέ δεν θα ανακάμψουμε οικονομικά και κοινωνικά με τον παλιό τρόπο. Η αποστολή της πολιτικής συνδέεται πάντα με το παρόν και το μέλλον.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ συνδέεται απόλυτα με αυτό το αξίωμα, πετυχαίνοντας πάντα την ανανέωση της στη ροη του χρόνου, ταυτιζόμενη με την ΑΛΛΑΓΗ.

Το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ φιλοδοξεί να συγκροτήσει μια σύγχρονη κοινωνική συμμαχία αποτελούμενη από τους εργαζόμενους ,τους επιστήμονες ,τους ελεύθερους επαγγελματίες, όλους τους φιλόδοξους δυναμικούς Έλληνες που διψούν να προκόψουν, μαζί με τους συμπολίτες μας που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας και έχουν ανάγκη παροχής των πιο σημαντικών δημοσίων αγαθών καθώς και αξιοπρέπειας. Σ’ αυτή την συμμαχία σημαντικός εταίρος είναι οι εκατοντάδες χιλιάδες νέοι που επιχειρούν χρόνια τώρα ανεπιτυχώς να εισέλθουν επιτέλους στην αγορά εργασίας.

Αυτό είναι το νέο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ που αντιμετωπίζει τα πραγματικά προβλήματα αλλά και τις βαθύτερες ανησυχίες και ανασφάλειες των Ελλήνων. Οι Έλληνες και τα παιδιά τους να είναι σε θέση να κερδίσουν μια αξιοπρεπή θέση στη ζωή με ευκαιρίες για όλους.

Το σύγχρονο κοινωνικό συμβόλαιο είναι πλήρως προσαρμοσμένο στη νέα οικουμενική οικονομική αρχιτεκτονική, αναφέρεται στην έξοδο της Ελλάδας στην παγκοσμιοποίηση και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί νοσταλγικό αφήγημα του παρελθόντος. Αποτελεί το νέο προοδευτικό εθνικό -πολιτικό πρόταγμα για την Ελλάδα μετά την κρίση.

Ένα ελπιδοφόρο, σύγχρονο κοινωνικό συμβόλαιο θα αποτελέσει την αφετηρία για επαναξιολόγηση της αξίας της πολιτικής και ευκαιρία για κάθε Έλληνα να ξανακερδίσει τη ζωή του.

Το εγχείρημα της «συνάντησης» των δυνάμεων της προοδευτικής παράταξης υπήρξε επίπονο, υπέστη την δημοκρατική δοκιμασία και τον διάλογο εξαντλητικά, καθόρισε διαδικασίες με αξιοθαύμαστη δημοκρατική τάξη και συνέπεια και τελικά κατόρθωσε να συγκροτηθεί σε ενιαίο σχηματισμό .

Στόχος είναι από δω και μπρος η ΑΥΤΟΝΟΜΗ πολιτική και οργανωτική του συγκρότηση,η επεξεργασία πολιτικών, η διαμόρφωση κοινωνικών συμμαχιών και η εκλογική του επιτυχία.

Εκλογική επιτυχία σημαίνει ισχυρό ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ, με καθοριστικό λόγο και ρόλο στη διαμόρφωση των πολιτικών εξελίξεων με στόχους:

Την δικαίωση των αιματηρών θυσιών των Ελλήνων

Τη συγκρότηση πατριωτικού μετώπου του οικουμενικού Ελληνισμού με στόχο την ασφάλεια και ακεραιότητα της χώρας καθώς την εθνική και λαϊκή ενότητα στο εσωτερικό της… Την θωράκιση των συνόρων και τη συμμετοχή μας όλο και περισσότερο, στο σκληρό πυρήνα των πολιτικών άμυνας και ασφαλείας της Ενωμένης Ευρώπης .

Την επίτευξη υψηλών ρυθμών ανάπτυξης, μέσα από την προσέλκυση υψηλής αξίας επενδύσεων με βιώσιμες θέσεις εργασίας που θα δημιουργήσουν το αναγκαίο πλεόνασμα για το χτίσιμο ενός σύγχρονου κοινωνικού κράτους που νοιάζεται για τη νέα γενιά, στηρίζει τους αδύναμους ανθρώπους, παρέχει με κριτήρια ισοπολιτείας και ισονομίας όλα τα δημόσια αγαθά.

Τη θεσμική ανασύνταξη, με την εισαγωγή όλων των σύγχρονων αλλαγών στη νομοθεσία έτσι ώστε η δημοκρατία να ενισχυθεί, η εξουσία να ελέγχεται με θεσμούς άμεσης συμμετοχής και η δικαιοσύνη να απονέμεται με τρόπο που δημιουργεί εμπιστοσύνη κυρίως στους αδύναμους.

Πάνω σ αυτά οφείλουμε να εργαστούμε όλοι εμείς που αναλάβαμε την ευθύνη της οργάνωσης του νέου προοδευτικού εγχειρήματος. Χρέος μας απέναντι στους προοδευτικούς πολίτες αποτελεί η ενότητα μας, η καθαρότητα των λόγων μας, η αυτόνομη πορεία μας προς τις εκλογές με οδηγό ένα σύγχρονο προοδευτικό εθνικό κοινωνικό όραμα. Είναι αυτό που χρειάζεται η χώρα.

*Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είναι πρώην υπουργός και μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του Κινήματος Αλλαγής και το άρθρο του δημοσιεύτηκε στα «ΝΕΑ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ