Επιμέλεια: Γιώργος Μεταξάς
Κλασικό ιταλικό πιάτο. Σερβίρετε είτε σαν πρώτο , είτε σαν ορεκτικό. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 . Κόβουμε τις μελιτζάνες σε χοντρές φέτες (περίπου 1 εκ.) και τις βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα. Τις αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο
και τις αλατίζουμε. Τις ψήνουμε για 15΄ περίπου μέχρι να μαλακώσουν. Τις βγάζουμε από τον φούρνο και βάζουμε σε κάθε φέτα από 1 κουταλιά σάλτσα. Απλώνουμε από μια φέτα μοτσαρέλα και γαρνίρουμε με ροδέλες ελιάς, με πιπεριά, με μανιτάρι.(ή ότι λαχανικό θέλουμε)
Τις βάζουμε πάλι στο φούρνο και τις ψήνουμε για άλλα 10΄ περίπου , ίσα που να λιώσει το τυρί και να ψηθούν λίγο τα λαχανικά. Τέλος γαρνίρουμε με 1 φύλλο βασιλικού. Τρώγεται είτε κρύο, είτε ζεστό.
Tips: Για ακόμη πιο πολύ ένταση στο πιάτο μας, μπορούμε επίσης αντί για σάλτσα τομάτας, να βάλουμε λίγο pesto βασιλικού,
Υλικά
και τις αλατίζουμε. Τις ψήνουμε για 15΄ περίπου μέχρι να μαλακώσουν. Τις βγάζουμε από τον φούρνο και βάζουμε σε κάθε φέτα από 1 κουταλιά σάλτσα. Απλώνουμε από μια φέτα μοτσαρέλα και γαρνίρουμε με ροδέλες ελιάς, με πιπεριά, με μανιτάρι.(ή ότι λαχανικό θέλουμε)
Τις βάζουμε πάλι στο φούρνο και τις ψήνουμε για άλλα 10΄ περίπου , ίσα που να λιώσει το τυρί και να ψηθούν λίγο τα λαχανικά. Τέλος γαρνίρουμε με 1 φύλλο βασιλικού. Τρώγεται είτε κρύο, είτε ζεστό.
Tips: Για ακόμη πιο πολύ ένταση στο πιάτο μας, μπορούμε επίσης αντί για σάλτσα τομάτας, να βάλουμε λίγο pesto βασιλικού,
Υλικά
- 2 μέτριες μελιτζάνες( φλάσκες)
- 1 βάζο σάλτσα ντομάτας
- 3 συσκευασίες μοτσαρέλα (σε νερό)
- 1 πράσινη πιπεριά (φέτες)
- 1 κόκκινη πιπεριά (φέτες)
- 1 μανιτάρι (φέτες)
- Ελιές (ροδέλες)
- λίγο ελαιόλαδο
- λίγα φύλλα βασιλικού
- αλάτι
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.