Πιτσάκια μελιτζάνας (με μοτσαρέλα και βασιλικό)

Επιμέλεια: Γιώργος Μεταξάς
Κλασικό ιταλικό πιάτο. Σερβίρετε είτε σαν πρώτο , είτε σαν ορεκτικό. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 . Κόβουμε τις μελιτζάνες σε χοντρές φέτες (περίπου 1 εκ.) και τις βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα. Τις αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο
και τις αλατίζουμε. Τις ψήνουμε για 15΄ περίπου μέχρι να μαλακώσουν. Τις βγάζουμε από τον φούρνο και βάζουμε σε κάθε φέτα από 1 κουταλιά σάλτσα. Απλώνουμε από μια φέτα μοτσαρέλα και γαρνίρουμε με ροδέλες ελιάς, με πιπεριά, με μανιτάρι.(ή ότι λαχανικό θέλουμε)

Τις βάζουμε πάλι στο φούρνο και τις ψήνουμε για άλλα 10΄ περίπου , ίσα που να λιώσει το τυρί και να ψηθούν λίγο τα λαχανικά. Τέλος γαρνίρουμε με 1 φύλλο βασιλικού. Τρώγεται είτε κρύο, είτε ζεστό.

Tips: Για ακόμη πιο πολύ ένταση στο πιάτο μας, μπορούμε επίσης αντί για σάλτσα τομάτας, να βάλουμε λίγο pesto βασιλικού,

Υλικά
  • 2 μέτριες μελιτζάνες( φλάσκες) 
  • 1 βάζο σάλτσα ντομάτας 
  • 3 συσκευασίες μοτσαρέλα (σε νερό) 
  • 1 πράσινη πιπεριά (φέτες) 
  • 1 κόκκινη πιπεριά (φέτες) 
  • 1 μανιτάρι (φέτες) 
  • Ελιές (ροδέλες) 
  • λίγο ελαιόλαδο 
  • λίγα φύλλα βασιλικού 
  • αλάτι 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις