Quantcast

http://picasion.com/

Μητροπολίτης Βεροίας Παντελεήμων: 24 χρόνια προσφοράς και θυσίας

Του Παύλου Α. Κυρατσή
Τέτοιες ημέρες του 1994. Ημέρα Τετάρτη 25 Μαΐου. Νέος Μητροπολίτης Βεροίας και Ναούσης, εξελέγη ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης Αρχιμανδρίτης Παντελεήμων Καλπακίδης. Μετά από εννέα μήνες της Κοιμήσεως Του Μακαριστού Μητροπολίτου Κυρού Παύλου. Κυριακή 29 Μαΐου. Η Χειροτονία Του, είς Επίσκοπον στον Άγιο Δημήτριο Θεσσαλονίκης. Στον Προστάτη Του Άγιο που αναστήλωσε,υπηρέτησε και αγάπησε. Κυριακή 10 Ιουλίου 1994. Η Ενθρόνιση Του. Στη Βέροια. Κυβερνήτης της τοπικής Αποστολικής Εκκλησίας, καπετάνιος στο σκάφος της Παυλείου Μητροπόλεως. Ταπεινός, αρχοντικός, καλός, γεμάτος αγάπη.
24 χρόνια, αγώνα και αγωνίας. Θλίψεων και κόπων. Θυσίας και προσφοράς. Στην Εκκλησία, στον άνθρωπο. 24 χρόνια, έργων και όχι λόγων. Έργων πού φέρουν την υπογραφή και την σφραγίδα του Μητροπολίτου μας. Στο βιβλίο της ιστορίας της Ιεράς Μητροπόλεως με χρυσά γράμματα. Ο Βεροίας Παντελεήμων, ελέω Θεού Επίσκοπος και Μητροπολίτης της Αγιωτάτης Μητροπόλεως Βέροιας και Ναούσης. Ο Άγιος Θεός, πρέπει να αγαπάει την Αποστολική Ιερά Μητρόπολη Βεροίας. Για αυτό το λόγο και έστειλε, έναν Άγγελο Του. Να προστατεύει με τις προσευχές Του, το ποίμνιο Του.
Τίμιε Δέσποτα, συγχώρεσε μας, εάν σε πικράναμε, σε στεναχωρήσαμε,σε λυπήσαμε. Σε ευχαριστούμε για όλα. Ότι κάνατε και ότι θα κάνετε ακόμη. Πρός Δόξαν Θεού και την σωτηρίαν των ψυχών του λαού του Θεού. Να εορτάσετε και το Χρυσούν Ιωβηλαίον της Αρχιερωσύνης Σας. Πολλά τα έτη Σας. Θα τολμήσω κάτι ακόμη, τελευταίο να μοιραστώ μαζί Σας.
Κάθε έργο, ενός Μητροπολίτου στην Μητρόπολη Του. Το βλέπει και το νοιώθει σαν «Παιδί» Του. Του Μητροπολίτου Βεροίας από όλα τα «Παιδιά» Του. Πιστεύω δύο είναι τα Αγαπημένα Του. Τα Παύλεια που φέτος, συμπληρώνονται 24 χρόνια από την γέννηση τους και ο Παλαιός Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Αγίων Αποστόλων Παύλου και Πέτρου Βεροίας. Το κόσμημα της Βέροιας. Λειτουργεί ξανά, μετά από τόσων αιώνων σιωπής. Από της Εκλογής Του, ήταν έργο ζωής και τα κατάφερε.Τέλεσε τα Εγκαίνια Του και την Πρώτη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, μετά από αιώνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ