Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

«Λύγισε» μπροστά στα θαύματα του Αγίου Λουκά ο Μητροπολίτης Βέροιας

«Όταν ζεις το θαύμα και δε μπορείς να το εξηγήσεις με τη λογική, είναι μόνο η πίστη, η συγκίνηση και ο θαυμασμός»
Στα θαύματα του Αγίου Λουκά, που έχει βιώσει τόσο ο ίδιος μέσα από το στενό του οικογενειακό περιβάλλον όσο και μέσα από τις προσωπικές μαρτυρίες πιστών που
επισκέπτονται τον ναό για να προσκυνήσουν τη χάρη του, αναφέρθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βέροιας κ. Παντελεήμων, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου για τα ΚΔ' Παύλεια. 
Αφορμή στάθηκε ερώτηση για τον υπό κατασκευή Ιερό Ναό του Αγίου Λουκά στη Μονή Παναγίας Δοβρά, η ανέγερση του οποίου θεωρείται από τον Μητροπολίτη ένα από τα θαύματα του Αγίου. «Ένα τέτοιο έργο, δεν έχουμε τη δυνατότητα να το διεκπεραιώσουμε ούτε σαν Μονή, ούτε σαν Μητρόπολη. Ήξερα από την αρχή ότι ο Άγιος Λουκάς θα τον έχτιζε, με την αγάπη των ανθρώπων. Ο ναός κτίσθηκε χωρίς να δώσουμε ούτε 1 ευρώ», είπε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στη διαρκή επικοινωνία με συγκεκριμένους ανθρώπους, που βρέθηκαν στο κατάλληλο σημείο, την κατάλληλη στιγμή και χάρη στη χάρη του Αγίου, το έργο διεκπεραιώνεται. 
«Η παρουσία του Αγίου Λουκά άλλαξε τη ζωή της Μονής. Η λογική δε χωράει τα θαύματά του και ο κόσμος έρχεται στη Μονή να προσκυνήσει τη χάρη του. Πέρυσι ήρθαν 1100 λεωφορεία από πολλά μέρη. Κάθε μέρα ζούμε τα θαύματά του», είπε συγκινημένος και διηγήθηκε ιδιαίτερα συγκινημένος κάποια από τα θαύματα του Αγίου, που θεράπευσε παιδιά και ενήλικες από ανίατες αρρώστιες.

Μια πρόσφατη αναφορά είναι για ένα κοριτσάκι που βαπτίστηκε στο ναό του Αγίου Λουκά, καθώς ο Άγιος ήταν εκείνος που το έσωσε. Χαρακτηριστική ήταν η μαρτυρία του πατέρα της στον Μητροπολίτη, που είδε τον Άγιο Λουκά να σηκώνει το διασωληνωμένο κοριτσάκι από το κρεββάτι του νοσοκομείου όπου νοσηλευόταν και να το επανατοποθετεί, θεραπευμένο πλέον. Την παρουσία του Αγίου στη βάπτιση του συγκεκριμένου κοριτσιού, μαρτύρησε ένα μικρό αγοράκι στη μητέρα του, όταν αυτή, παραξενεμένη από τη συμπεριφορά του παιδιού της, που παρά το ζωηρό του χαρακτήρος του, καθόταν ήσυχα καθ' όλη τη διάρκεια του μυστηρίου δίπλα στην κολυμβήθρα, το ρώτησε αν είναι καλά. «Μα δε βλέπεις τον παπούλη που φοράει τα ρούχα της εκκλησίας;», δείχνοντας στη συνέχεια σε μια εικόνα του ναού ποιον είχε δει. 

Αναφέρθηκε επιπλέον σε ένα μικρό παιδί με κρίσεις που του χορηγούνταν χάπια και κάποιοι πρότειναν στη μητέρα του να το πάει στον Άγιο Λουκά. Το ίδιο βράδυ, μετά την επίσκεψη στο ναό μια Τρίτη απόγευμα, όπου τελείται εσπερινός και παράκληση και οι πιστοί έχουν την ευκαιρία να προσκυνήσουν τα λείψανα του Αγίου, το παιδί είπε στη μητέρα του πως δε θα ξαναπάρει τα χάπια του. «Εκεί που με πήγες ο παπούλης μου είπε πως δε θα τα ξαναπάρω γιατί με έκανα καλά. Και αυτό το παιδί έδειξε τον Άγιο Λουκά σε μια εικόνα του σπιτιού. 

Μια ακόμα αναφορά έκανε για ένα παιδάκι λίγων μηνών με παράλυση έπειτα από εγκεφαλικό επεισόδιο κατά την κύηση, που κατά τη διάρκεια του προσκυνήματος της λειψανοθήκης του Αγίου Λουκά, άπλωσε τα χέρια του για να την αγκαλιάσει. Το ίδιο παιδί, λίγα χρόνια αργότερα και έπειτα από μεγάλη κρίση και σε σοβαρή κατάσταση, ετοιμοθάνατο στο νοσοκομείο, είδε τον Άγιο Λουκά να έρχεται στο δωμάτιο του νοσοκομείου, να ανοίγει το κεφάλι του, να φυσάει μέσα και να το θεραπεύει.

Αφηγήθηκε και το θαύμα που βίωσε στην οικογένειά του, όταν το έμβρυο της ανιψιάς του διαγνώστηκε κατά την κύηση με σύνδρομο DOWN και τον τρόπο που ο Άγιος Λουκάς το θεράπευσε.

Τέλος, αφηγήθηκε τη θεραπεία ενός άνδρα με καθολικό καρκίνο, που ο Άγιος τον θεράπευσε πλήρως από τον πόνο και την αρρώστια. Μια δεκαετία μετά όπως είπε, είναι γερός και επισκέπτεται τη Μονή.

«Όταν ζεις το θαύμα και δε μπορείς να το εξηγήσεις με τη λογική, είναι μόνο η πίστη, η συγκίνηση και ο θαυμασμός», είπε κλείνοντας μη μπορώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά του. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ