Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Κατρακύλησε η τιμή στα κεράσια - Ελπίζουν στα όψιµα

«Από 4 ευρώ έπεσε στα 1,80 ευρώ»
Τρεις µέρες µόνο κατάφεραν να πουληθούν σε καλές τιµές τα πρώιµα κεράσια της ποικιλίας Μπουρλά, αφού οι βροχοπτώσεις του Μαΐου δηµιούργησαν σοβαρά ποιοτικά προβλήµατα στην παραγωγή. Σύµφωνα µε όσα τονίζει ο υπεύθυνος ποιοτικού ελέγχου στον Αγροτικό Συνεταιρισµό Αλιάκµων, Ανδρέας Οβεζίκ «στη Βέροια η συγκοµιδή ξεκίνησε λίγο µετά την Πρωτοµαγιά, µε θετικά µηνύµατα αφού τα πρώτα έφυγαν σε εξαγωγές µε πολύ καλές τιµές, στα 4 µε 5 ευρώ το κιλό. Στη συνέχεια ωστόσο ξεκίνησαν οι βροχές, µε αποτέλεσµα να µην µπορούµε να συγκοµίσουµε. Όταν ξαναµπήκαµε στα χωράφια η ποιότητα είχε υποβαθµιστεί αισθητά. Από ‘κει και µετά η τιµή κατρακύλησε στα 1,80 ευρώ το κιλό». Και συµπληρώνει: «οι όψιµες ποικιλίες αναµένεται να ξεκινήσουν τις επόµενες ηµέρες.

Σήµερα οι τιµές τους είναι µεν στα 3 ευρώ το κιλό, αλλά ακόµα δεν µπορούµε να βγάλουµε ασφαλές συµπέρασµα. Παρόλα αυτά, παραδοσιακά, στα όψιµα οι τιµές είναι πάντα υψηλότερες γιατί γίνεται διαφορετική διαχείριση. Ανάλογη είναι η πορεία του κερασιού τόσο στην Ηµαθία όσο και στην Πέλλα». Την ίδια ώρα στην Πιερία έχει συγκοµιστεί το 70% των πρώιµων, όπου σύµφωνα µε τα πρόεδρο του Συνεταιρισµού Ράχης «Ο Άγιος Λουκάς» ∆ηµήτρη Ντούρο «τα κεράσια πωλούνται από 1,50 έως 3,50 ευρώ ανά κατηγορία µεγεθών».

Πηγή: agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ