Quantcast

http://picasion.com/

Η κατάσταση στο χώρο της Υγείας και οι προτάσεις του ΚΚΕ παρουσιάστηκαν στη Βέροια

Ανοιχτή εκδήλωση για τις εξελίξεις στο χώρο της Υγείας, τις θέσεις και τις προτάσεις του ΚΚΕ, διοργάνωσε το απόγευμα της Τετάρτης 16/5 στην Εληά, η Τομεακή Επιτροπή Ημαθίας. Τους παρευρισκομένους χαιρέτισε η γραμματέας της Τ.Ε. Μαίρη Παπαδοπούλου, ενώ εισαγωγική ομιλία πραγματοποίησε ο Γιώργος Καρτσούνης, μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ, ιατρός και δημοτικός σύμβουλος Νάουσας, κάνοντας αναφορά σε τοπικά ζητήματα υγείας, στην κατάσταση που επικρατεί στα δυο Νοσοκομεία της Ημαθίας και στις ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Οδυσσέας Μαΐατα, μέλος του Γ.Π. της Ε.Π. Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, ο οποίος έκανε αρχικά μια αναφορά στην γενική κατάσταση που επικρατεί στον τομέα της δημόσιας υγείας στην Ελλάδα, απόρροια της εμπορευματοποίησης στο χώρο της Υγείας. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις προτάσεις του ΚΚΕ για την Υγεία, βάζοντας μπροστά τις λαϊκές ανάγκες και όχι τα κέρδη των καπιταλιστών. 
Με βασικό στοιχείο την πρόληψη και την Πρωτοβάθμια φροντίδα, που αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο για την προστασία της υγείας του λαού. Πλήρης και δωρεάν φροντίδα σε όλους, μαζικές προσλήψεις και επαναφορά των μισθών, αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης, ανάπτυξη πανελλαδικά Κέντρων Υγείας και παραρτημάτων, με 24ωρη λειτουργία και πλήρως εξοπλισμένες κινητές μονάδες, φαρμακεία και ασθενοφόρα. Πρόκειται όπως είπε για μια ρεαλιστική και εφικτή πρόταση, καθώς ο λαός έχει τη δύναμη στα χέρια του. «Χρειάζεται συμμαχία των κοινωνικών δυνάμεων και της εργατικής τάξης με τα λαϊκά στρώματα», είπε κλείνοντας, καλώντας παράλληλα τον κόσμο σε συμπόρευση με το ΚΚΕ.













 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ