Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Φυσικό αέριο στη Βέροια; Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι

Ευρεία σύσκεψη με αντικείμενο την επίλυση του ζητήματος τροφοδότησης απομακρυσμένων περιοχών με συμπιεσμένο φυσικό αέριο πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, παρουσία του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργου Σταθάκη, του αναπληρωτή
υπουργού Σωκράτη Φάμελλου, της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, της ΡΑΕ, της διευθύντριας του πρωθυπουργικού γραφείου Κατερίνας Νοτοπούλου και δημάρχων της Βορείου Ελλάδος. Στην συνάντηση συμμετείχε και ο δήμαρχος της Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης.


Επίλυση δύο σοβαρών θεμάτων
Στη διάρκεια της σύσκεψης επιλύθηκαν δύο θέματα, το πρώτο αφορούσε το θεσμικό πλαίσιο και το άλλο τον τρόπο τιμολόγησης. «Ανοίγει ο δρόμος, πλέον, άμεσα να προχωρήσουν τα έργα που έχουν σχεδιαστεί με ξεκαθαρισμένο το τοπίο και τον τρόπο τιμολόγησης», δήλωσε σχετικά ο κ. Σταθάκης. Σε ότι αφορά την τιμολόγηση αποφασίστηκε να υπάρχει ενιαία τιμολόγηση ανά περιφέρεια τόσο των περιοχών που είναι διασυνδεδεμένες με το δίκτυο όσο και αυτών που θα χρησιμοποιήσουν συμπιεσμένο φυσικό αέριο. Ειδικότερα, όπως είπε μετά τη σύσκεψη ο κ. Σταθάκης το πρώτο ζήτημα που συζητήθηκε στη σύσκεψη ήταν η ολοκλήρωση του θεσμικού πλαισίου προκειμένου πόλεις και περιοχές που δεν είναι διασυνδεδεμένες με τα δίκτυα φυσικού αερίου να μπορούν να αναπτύξουν τα δίκτυά τους με συμπιεσμένο φυσικό αέριο ή με LNG.


Άγνωστο το πότε θα έρθει στο φυσικό αέριο στη Βέροια
Ο αντιπεριφερειαρχής Κώστας Γιουτίκας δήλωσε «Ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχουμε βγάλει ήδη από το 2016 πρόσκληση στο ΕΣΠΑ με 36,5 εκατ. ευρώ ώστε αυτό το ποσό να συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη του φυσικού αερίου σε έξι πολύ μεγάλες πόλεις της Κεντρικής Μακεδονίας, χωρίς ωστόσο να αναφέρει τον ακριβή χρόνο υλοποίησης του έργου. Μάλιστα, τόνισε πως πρώτα θα πάρουν αέριο όλοι οι μικροί δήμοι, οι περιαστικοί της Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια θα τρέξουν τα έργα της ΔΕΔΑ στις έξι μεγάλες πόλεις της Περιφέρειας, όπως είναι οι Σέρρες, το Κιλκίς, τα Γιαννιτσά και η Βέροια.


Βοργιαζίδης: «Δεν πήρα καμία απάντηση»
Το ότι δεν έλαβε καμία απολύτως απάντηση για το πότε θα έρθει το φυσικό αέριο στην πόλη της Βέροιας έκανε γνωστό στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Κώστας Βοργιαζίδης. Ο Δήμαρχος, ενημέρωσε το σώμα πως συμμετείχε σε σύσκεψη στο Υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης παρουσία μάλιστα των
υπουργών Γιώργου Σταθάκη και Σωκράτη Φάμελλου, καθώς και της διευθύντριας του πρωθυπουργικού γραφείου Θεσσαλονίκης, Κατερίνας Νοτοπούλου. Όπως τόνισε, εκεί δεν έλαβε καμία απολύτως δέσμευση για την ακριβή ημερομηνία έλευσης του φυσικού αερίου. Μάλιστα, ανέφερε πως: «Για την πόλη μας αυτό που συζητείται είναι η έλευση συμπυκνωμένου φυσικού αερίου, του λεγόμενου Smeg, για το οποίο προϋπόθεση είναι να γίνουν εγκαταστάσεις αποσυμπίεσης και από εκεί να διανέμεται φυσικό αέριο μέσα στην πόλη. Θα πρέπει πρώτα να λυθούν ότι θέματα υπάρχουν με την ενδιάμεση διαχειριστική αρχή της Κεντρικής Μακεδονίας, αφού το έργο είναι χρηματοδοτούμενο. Άρα αναμένουμε...» κατέληξε ο Δήμαρχος Βέροιας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ