Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Η επίθεση κατά Μπουτάρη στο Δημοτικό Συμβούλιο

Η επίθεση κατά του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, σχολιάστηκε στην έναρξη της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας, με το σύνολο των ομιλητών που θέλησαν να αναφερθούν στο θέμα, να καταδικάζουν την πράξη βίας. Πρώτος το λόγο πήρε ο Δήμαρχος, που κάνοντας
αναφορά στην αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων, σχολίασε και τα παρατράγουδα στη Θεσσαλονίκη. 
«Τα πολιτικά επιχειρήματα του καθενός θα πρέπει να είναι σεβαστά και οι διαφορές να μην λύνονται με τραμπουκισμούς. Αυτά μας πηγαίνουν πολλά χρόνια πίσω και μας θυμίζουν τραμπουκισμούς γειτόνων που νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν ότι θέλουν».
Στο χαρακτήρα του δημάρχου Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε ο Κώστας Καραπαναγιωτίδης αλλά και στον αποπροσανατολισμό της επικαιρότητας από τη Γενοκτονία, λόγω της επίθεσης. «Κάποια πράγματα που πιστεύει και έχει στο μυαλό του δεν έχει κανέναν ενδοιασμό να τα πει. Καταδικάζω αυτή την ενέργεια αλλά μη βγάζουμε εύκολα συμπεράσματα σχετικά με αυτούς που έκαναν τις πράξεις. Δεν είναι όλα ακροδεξιά στοιχεία. Με την επίθεση στο Μπουτάρη ξεχάσαμε τη Γενοκτονία και την επίσημη αναγνώρισή της. Αν υπήρχε, δε θα τολμούσε κανένας Μπουτάρης να κάνει τέτοιες δηλώσεις. Κανένα έγγραφο δεν εστάλη στα σχολεία για τη Γενοκτονία, καμιά εκδήλωση δεν είχε προβληθεί. Αν και σοβαρό θέμα, μόνο η επίθεση ακουγόταν.
«Οφείλουμε να καταδικάσουμε την επίθεση για καθαρά πολιτικούς λόγους, σε ένα πρόσωπο που εκφράζει πολιτικές πεποιθήσεις, όσο απαράδεκτες και αν είναι αυτές», ανέφερε ο Νίκος Μπέκης, λέγοντας μάλιστα πως ο Μπουτάρης δεν είχε καμιά δουλειά να είναι σε εκείνο το χώρο μετά από αυτές τις δηλώσεις.
Με αφορμή αυτό το περιστατικό, ο Αντώνης Μαρκούλης προχώρησε σε δήλωση εκ μέρους της παράταξης, καταδικάζοντας την επίθεση κατά του Μπουτάρη, που αμαυρώνει όπως είπε την ιστορική επέτειο.
«Χωρίς να θέλω να δικαιολογήσω τη βία, το πρόβλημα είναι η απουσία του κράτους δικαίου και του αισθήματος δικαιοσύνης στους πολίτες. Αν είχε ενεργήσει σωστά και εγκαίρως, σαφώς δε θα υπήρχαν και αγανακτισμένοι φασίστες για να δικαιολογήσουν την απαράδεκτη πράξη τους», ανέφερε ο Ζήσης Πατσίκας.
Με σπόντες προς τους δημοτικούς συμβούλους, που ενώ... κόπτονται για τη Γενοκτονία όπως είπε, ήταν απόντες από τις εκδηλώσεις μνήμης, καταδίκασε και εκ μέρους και της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος που είναι μέλος, όλα τα φαινόμενα βίας, ο Αντώνης Καγκελίδης. Κάποιος όμως που διαχωρίζει τη θέση του από τους υπόλοιπους Δημάρχους, δεν τον τιμάει που είναι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, είπε για τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης.

Το περιστατικό και τα φαινόμενα βίας καταδίκασαν με τη σειρά τους ο Σάκης Αποστολόπουλος, ο Γιώργος Σοφιανίδης, Γιάννης Καραγιάννης, ο Γιώργος Κάκαρης που πρότεινε την έκδοση ψηφίσματος καταδίκης τέτοιων συμπεριφορών, όπως και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Πέτρος Τσαπαρόπουλος, που διάβασε ένα κείμενο - ψήφισμα που συνέταξε ζητώντας το Σώμα να το ψηφίσει.

1 σχόλιο:

  1. Ἂν ὁ ἀμετροεπὴς, θρασὺς καὶ ἀρνητὴς τῆς Γενοκτονίας τοῦ Ποντιακοῦ Ἑλληνισμοῦ Γιάννης Μπουτάρης εἶχε πεῖ τὰ ἴδια ἀκριβῶς γιὰ Ἑβραίους, θὰ κατεδικάζετε ὅσους τὸν ἐπροπηλάκισαν καὶ τὸν τρόμαξαν, κύριοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ