Quantcast

http://picasion.com/

Δωρεάν είσοδος, ξεναγήσεις και ψηφιακά παιχνίδια την Παρασκευή στα Μουσεία της Ημαθίας

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας, συνεπής στο πρόγραμμα της εξωστρεφούς δράσης της, συμμετέχει και φέτος στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων. Την Παρασκευή, 18 Μαΐου 2018, οι υπεύθυνοι αρχαιολόγοι Αιγών, Βέροιας και Μίεζας θα υποδεχτούν με χαρά και θα ξεναγήσουν τους
επισκέπτες του Δικτύου των Μουσείων Ημαθίας. Πρόγραμμα Ξεναγήσεων:

• Αρχαιολογικό Μουσείο Βέροιας. Τους επισκέπτες θα υποδεχτεί και θα ξεναγήσει ο αρχαιολόγος Ιωάννης Γραικός στις ώρες: 10:00-11:00 και 17:00-18:00.

• Βυζαντινό Μουσείο Βέροιας. Τους επισκέπτες θα υποδεχτεί και θα ξεναγήσει η αρχαιολόγος Μαρία Χειμωνοπούλου στις ώρες: 12:00-13:00 και 19:00-20:00.

• Αρχαιολογικός Χώρος Μίεζας-Μακεδονικοί Τάφοι. Τους επισκέπτες θα υποδεχτεί και θα ξεναγήσει ο αρχαιολόγος Αλέξανδρος Χατζηιωαννίδης στις ώρες: 11:00-13:00 και 17:00-19:00.

• Αρχαιολογικός Χώρος Αιγών. Τους επισκέπτες θα υποδεχτεί και θα ξεναγήσει στο αίθριο του Ανακτόρου των Αιγών (Νέο Κτήριο του Πολυκεντρικού Μουσείου των Αιγών) η αρχαιολόγος Εύα Κοντογουλίδου, στις 12:00.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας με συνεπή και πρωτοπόρα παρουσία και στο διαδίκτυο, υλοποιεί μεγάλες ψηφιακές δράσεις, όπως το εικονικό μουσείο ‘’Μέγας Αλέξανδρος: από τις Αιγές στην Οικουμένη’’. Συμμετέχει, επίσης, ως εταίρος μεταξύ των: The Research Executive Agency by the European Commission, Liverpool/John Morres University, Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης, Centre National de la Recherche Scientique (CNRS), Pix 4D, Archeologie Andennaise (Scladina Cave Archaeological Center), Vulcan UAV Ltd). στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Horizon/DigiArt Project. Στο πλαίσιο αυτού του έργου και με αφορμή το θέμα της φετινής Διεθνούς Ημέρας Μουσείων θα γίνει η πρώτη πανηγυρική παρουσίαση του ψηφιακού παιχνιδιού ‘’Γίνε αναστηλωτής του Ανακτόρου των Αιγών’’, στο οποίο θα συμμετέχουν πιλοτικά εκπαιδευτικοί της α’ βάθμιας και β’ βάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι, αφού ξεναγηθούν στο αίθριο του Ανακτόρου των Αιγών, θα δοκιμάσουν την νέα ψηφιακή εφαρμογή, με στόχο την ανατροφοδότηση και την ευρύτερη διασπορά του πρωτοποριακού εκπαιδευτικού προϊόντος.

Η είσοδος στα Μουσεία και τους Αρχαιολογικούς Χώρους, την Παρασκευή, 18 Μαΐου 2018 είναι ελεύθερη για το κοινό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ