Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Καγκελίδης: «Ο Μπουτάρης δεν έπρεπε να πάει στην εκδήλωση γιατί δεν τιμά την μνήμη των Ποντίων»

Πιο προσεκτικός στις δηλώσεις του όταν τοποθετείται σε θέματα ανάλογου βάρους και ενδιαφέροντος, όπως της Γενοκτονίας των Ποντίων και του ονόματος της Μακεδονίας, καλεί τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Πατρίδας «Ευστάθιος
Χωραφάς». Ο Αντώνης Καγκελίδης που τον περασμένο Φεβρουάριο είχε καταφερθεί εναντίον του κ. Μπουτάρη χαρακτηρίζοντάς τον «κατάπτυστο» για τις θέσεις που εξέφρασε σχετικά με το όνομα των Σκοπίων (δείτε εδώ), αλλά και με αφορμή το κάψιμο του καρνάβαλου με το ομοίωμα του δημάρχου Θεσσαλονίκης στο Μακροχώρι, σχολίασε την πρόσφατη επίθεση, καταδικάζοντας την βία απ' όπου κι αν προέρχεται.
«Ο κ. Μπουτάρης δεν έπρεπε να βρίσκεται σε εκείνον τον χώρο. Είχαμε αποφασίσει ότι στην υποστολή της σημαίας στον Λευκό Πύργο να βρίσκονται μόνο τα λάβαρα, γιατί δεν μπορούσε να μετακινηθεί τόσος κόσμος. Έτσι και έγινε, αφού όπως είδατε και στις εικόνες τα άτομα ήταν λίγα. Κάποιοι το εκμεταλλεύτηκαν αυτό με τα αποτελέσματα όπως τα παρακολουθήσαμε» είπε στο veriotis.gr ο κ. Καγκελίδης.
 

«Να καταγγείλουμε τους αρνητές της Γενοκτονίας, μεταξύ αυτών και τον Μπουτάρη»

Εναντίον κάθε μορφής βίας δηλώνει και ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Πατρίδας, καταδικάζοντας την επίθεση στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης. Η έκταση που δόθηκε θα πρέπει όμως, όπως λέει, να στείλει ένα μήνυμα: «Πρέπει να βγάλουμε ένα ψήφισμα σαν δημοτικό συμβούλιο για την Γενοκτονία και να καταγγείλουμε τους αρνητές αυτής, όπως είναι ο Μπουτάρης» είπε με νόημα ο κ. Καγκελίδης. «Όταν προκαλεί στα θέματα του Μακεδονικού ή της Γενοκτονίας πρέπει να σκέφτεται πρώτα και να εκφράζεται ως θεσμός και όχι σαν Μπουτάρης. Τουλάχιστον μέχρι τη λήξη της θητείας του όταν τοποθετείται να έχει στο μυαλό του τους ψηφοφόρους του και αυτούς που τον εξέλεξαν» κατέληξε ο κ. Καγκελίδης.
 

«Κάποια παραβατικά στοιχεία εκμεταλλεύονται τέτοιες εκδηλώσεις»
 

Την απουσία συλλογικότητας μεταξύ των ποντιακών ομοσπονδιών που γίνονται τελικώς έρμαιο παραβατικών στοιχείων και συμπεριφορών, τόνισε ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Πατρίδας. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι αν υπήρχε μία ομοσπονδία θα διαφυλλάτονταν η ιστορία χωρίς σφετερισμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ