Quantcast

http://picasion.com/

Αύξηση 2% στη βενζίνη στην Ελλάδα

Η τρίτη ακριβότερη στην Ευρωζώνη
Πάνω από τα 77 δολάρια κινείται η τιμή του «μαύρου» χρυσού, επιβεβαιώνοντας τις δυσοίωνες προβλέψεις ότι το ράλι του πετρελαίου δεν έχει τελειώσει ακόμα και ήδη οι οδηγοί στην Ελλάδα έχουν νιώσει στο πορτοφόλι τους τη διαφορά. Σύμφωνα με τα στοιχεία του πληθωρισμού, η τιμή της βενζίνης τον Απρίλιο αυξήθηκε κατά 2% μέσα σε ένα μήνα, ενώ σε ετήσια βάση η αύξηση για την αμόλυβδη είναι 1,5% και για το πετρέλαιο κίνησης 3,9%. 

Όσον αφορά, δε, στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, «φούσκωσε» κατά 4,3% καθιστώντας έτσι απαγορευτική την αποθεματοποίηση- συνήθως η τιμή χαμηλώνει τον Απρίλιο λόγω χαμηλής ζήτησης- εν όψει της επόμενης χειμερινής περιόδου.

Αποκαλυπτικά είναι και τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που κατατάσσουν την Ελλάδα στην τρίτη θέση, πίσω από την Ολλανδία και την Ιταλία, ως προς την τιμή της αμόλυβδης βενζίνης, η μέση τιμή της οποίας διαμορφώθηκε στα 1,587 ευρώ/ λίτρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλια να είναι σύντομα και να χρησιμοποιείτε nickname για τη διευκόλυνση του διαλόγου. Ο «Βεροιώτης» δεν υιοθετεί τις απόψεις των σχολιαστών, οι οποίοι και είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για αυτές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ