Quantcast

http://picasion.com/

Υπέρ της αναδοχής παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια η Καρασαρλίδου

«Τα ιδρύματα που μένουν τα παιδιά είναι κολαστήρια»
Μια δήλωση που θα συζητηθεί εξέδωσε η βουλευτής Ημαθίας Φρόσω Καρασαρλίδου, η οποία τοποθετείται ξεκάθαρα υπέρ της αναδοχής παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια και μάλιστα χαρακτηρίζει «κολαστήρια» τα ιδρύματα τα οποία φιλοξενούν παιδιά που βρέθηκαν σε ανάγκη. Διαβάστε αναλυτικά τη δήλωση της κ. Καρασαρλίδου για το θέμα που έχει διχάσει και τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ:

«Πολλοί συνάδελφοί μου βουλευτές, ακόμα και από το κόμμα μας, διαφωνούν με τη διάταξη με την οποία επιτρέπεται η αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια. Ακούω με σοβαρότητα τις ενστάσεις σε σχέση με το κατά πόσον είναι ώριμη η κοινωνία να δεχθεί ένα τέτοιο ζήτημα. Όμως σε αυτή την περίπτωση χρειάζεται τόλμη από τους πολιτικούς.

Επισημαίνω:

- Η αναδοχή είναι μια εναλλακτική πράξη να πάρεις ένα παιδί και δεν είναι υιοθεσία ενώ αν εξαιρέσουμε τα ομόφυλα ζευγάρια σημαίνει ότι εξαιρούμε και τα ετερόφυλα αυτόματα.

-Τα ομόφυλα ζευγάρια έχουν δυνατότητα να γίνουν μόνο ανάδοχοι γονείς και όχι να υιοθετήσουν, ούτε ανοίγει οποιοδήποτε παράθυρο μέσω της αναδοχής.

- Τα ιδρύματα που μένουν τα παιδιά είναι κολαστήρια. Σε αυτά τα παιδιά πρέπει να δώσουμε τη δυνατότητα να ζήσουν μια καλή ζωή, να μεγαλώσουν στην αγάπη και σε ένα κλίμα τρυφερότητας.

- Όσο για την κοινωνία θυμίζω ότι εμείς πρέπει να χαράξουμε τον δρόμο. Η κοινωνία φοβήθηκε και τον πολιτικό γάμο. Αλλά αυτό δεν έχει σημασία. Εμείς πρέπει στην περίπτωση αυτή να δώσουμε το προοδευτικό στίγμα.»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ