Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Συνελήφθη το «Λίπος» - Ο «Νούμερο 1» κακοποιός στον κόσμο πιάστηκε στη Θεσσαλονίκη

Σημαντική επιτυχία για την Ελληνική Αστυνομία αποτελεί η σύλληψη ενός από τους πλέον διαβόητους κακοποιούς του πλανήτη, του Γεωργιανού Λάσα Σουνανασβίλι που πιάστηκε στη Θεσσαλονίκη. Ο γνωστός με το ψευδώνυμο “Λίπος” είχε χαρακτηριστεί ως ένας από τους αρχηγούς της ρωσικής μαφίας και φόβιζε ακόμα και τον Μπαράκ Ομπάμα. Τα λόγια του πρώην
προέδρου των ΗΠΑ ήταν και η αιτία να αποσταλεί από τον αρχιμαφιόζο εξώδικο διαμαρτυρίας προς την αμερικάνικη κυβέρνηση.

Ο Σουνασβίλι συνελήφθη σε τριώροφη μεζονέτα επί της οδού Ζαϊμη στη Θεσσαλονίκη έπειτα από κινηματογραφική επιχείρηση των ανδρών του Τμήματος οργανωμένου εγκλήματος.

Είχε συλληφθεί και το 2012

Ο 57χρονος μαφιόζος είχε συλληφθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα τον Ιανουάριο του 2102 και συγκεκριμένα στον «Αστέρα Βουλιαγμένης»

Σε βάρος του Σουνανασβίλι διεθνή εντάλματα σύλληψης, που είχαν ζητηθεί από Ισπανία και Γεωργία, σύμφωνα πάντα με τα οποία διηύθυνε εγκληματική οργάνωση που πραγματοποιούσε απόπειρες ανθρωποκτονιών, εκβιασμούς, ξέπλυμα χρήματος κ.α. σε ολόκληρη την Ευρώπη, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι σε επιχειρήσεις που έγιναν από την ΕΛΑΣ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη συνελήφθησαν και άτομα που συνδέονται μαζί του.



Στις.. διακρίσεις του Γεωργιανού μάλιστα ανήκει και ο ανώτατος «τίτλο τιμής» των ηγετικών στελεχών της ρωσόφωνης μαφίας, αυτόν του «Vor V Zakone», καθώς, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα του Ανώτατου Δικαστηρίου της Μαδρίτης, ο 57χρονος φέρεται να κατείχε «διευθυντική θέση στην οργάνωση».

Ο ίδιος πάντως δηλώνει «θύμα πολιτικής και δικαστικής σκευωρίας» του πρώην Προέδρου της Γεωργίας, Mikheil Saakashvili.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ