Quantcast

http://picasion.com/

Ο Σεφ του «Βεροιώτη» μας ετοιμάζει τα συγκλονιστικά του κανελόνια αλά τοσκάνα

Ένα τόσο νόστιμο φαγητό, με δυο από τα πιο αγαπημένα και δημοφιλή υλικά σε μικρούς και μεγάλους. Ζυμαρικά και κιμάς. Τα κανελόνια τα συνδυάζουν τέλεια, ενώ το αποτέλεσμα στο πιάτο είναι εντυπωσιακό. Σας φαίνονται μπελαλίδικα; Ο Σεφ του «Βεροιώτη» Γιώργος Μεταξάς μας δείχνει μια απλή συνταγή για συγκλονιστικά Κανελόνια αλά τοσκάνα! Δοκιμάστε την για το Κυριακάτικο τραπέζι και αφήστε τους όλους με το στόμα ανοιχτό. Δείτε τη συνταγή:

Σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τον κιμά στο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα ντοματάκια (χωρίς το χυμό τους), αλάτι, πιπέρι και τα μανιτάρια. Αφήνουμε να βράσει για 10΄ και αποσύρουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε στο μείγμα τον μαϊντανό, το μισό τυρί, λίγη κανέλα, λίγο μοσχοκάρυδο, το αυγό, και ανακατεύουμε. Γεμίζουμε τα κανελόνια.

Ανακατεύουμε το χυμό από τα ντοματάκια με το γάλα και λίγο νερό (τόσο ώστε να καλύψει τα κανελόνια). Μπορούμε επίσης να κάνουμε μια ελαφριά μπεσαμέλ.

Περιχύνουμε με αυτό τα κανελόνια και προσθέτεις από πάνω το υπόλοιπο τυρί.

Ψήνουμε για 45΄ στους 200 βαθμούς.

Υλικά
500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
200 γρ. γάλα
100 γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα
200 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
1 κονσέρβα ντοματάκια (400 γρ.)
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 1/2 συσκευασία κανελόνια (ή κρέπες)
1 αυγό
1/2 φλ. ελαιόλαδο
λίγη κανέλα
λίγο μοσχοκάρυδο
αλάτι, πιπέρι

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ