Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Νέες αφίξεις σε "hot spot" της Ημαθίας

Από τον Δήμαρχο Λαγκαδά Γιάννη Καραγιάννη και τις δηλώσεις του κατά τη διάρκεια επίσκεψης-αυτοψίας που έκανε στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στα Λαγκαδίκια, μαθαίνουμε πως 200 ακόμη πρόσφυγες θα μεταφερθούν στην Ημαθία και συγκεκριμένα στο στο camp της Αλεξάνδρειας. Ο κ. Καραγιάννης είχε μακρά συνομιλία με τον εκπρόσωπο
του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής Θεοφύλακτο Σιδηρόπουλο. Όπως ενημερώθηκε από τον ίδιο, ο αριθμός των προσφύγων που στεγάζει αυτή τη στιγμή το Κέντρο ανέρχεται στους 600 και μέχρι σήμερα αναμένεται να μειωθεί στους 400, καθώς 200 άτομα πρόκειται να μεταφερθούν στο camp της Αλεξάνδρειας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, ο κ. Καραγιάννης έθεσε το ζήτημα του αυξημένου αριθμού προσφύγων στο κέντρο των Λαγκαδικίων, οι υποδομές του οποίου έχουν σχεδιαστεί για τη φιλοξενία μόλις 400 ατόμων. Ζήτησε την ομαλοποίηση της κατάστασης προκείμενου να λειτουργεί και πάλι σύμφωνα με τους προβλεπόμενους κανόνες ασφάλειας και υγιεινής, με μέγιστο αριθμό από 100 έως 150 άτομα όσα μέχρι πρότινος φιλοξενούσε, παρόλο που είχε ξεκινήσει με 1.000 άτομα κατά τη διάρκεια έξαρσης των προσφυγικών ροών το 2016.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ