Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Διάσημος ερευνητής της NASA στη Βέροια - Μίλησε στο «Εκκοκκιστήριο Ιδεών»

Μία ιδιαίτερη εμπειρία έζησαν οι δεκάδες Βεροιώτες που παρακολούθησαν την ομιλία του Καθηγητή Αστροφυσικής στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο και ερευνητή της NASA Θανάση Οικονόμου το απόγευμα του Σαββάτου στην εκδήλωση που διοργάνωσε το παράρτημα Βέροιας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας στο «Εκκοκκιστήριο Ιδεών». Τον ομιλητή
προλόγισε ο γνωστός δημοσιογράφος Παντελής Σαββίδης. Ο ομιλητής προερχόμενος από το χωριό Ζιάκα των Γρεβενών κατά την περίοδο του εμφυλίου μεταφέρθηκε στη Τσεχοσλοβακία όπου και σπούδασε Πυρηνικός Φυσικός. 

Στη συνέχεια πήγε στις ΗΠΑ στα αδέλφια του και εκεί μπήκε στη NASA κατασκευάζοντας συσκευές που χρησιμοποιήθηκαν σε δεκάδες διαστημικές πτήσεις. Πρόκειται για κορυφαίο επιστήμονα που με εκλαϊκευτικό και ταυτόχρονα επιστημονικό λόγο καθήλωσε τους ακροατές μεταφέροντας τους στον «μαγικό κόσμο» του διαστήματος.

Την εκδήλωση χαιρέτησε η Πρόεδρος του Παραρτήματος Βέροιας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, Χαρούλα Σαραφοπούλου και ο πρώην Πρόεδρος – μέλος του Δ.Σ. της ΕΜΕ, Κώστας Παπαδόπουλος.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ομιλία του καθηγητή μαθηματικού και μέλος του Δ.Σ. της ΕΜΕ, Γιάνννη Κερασαρίδη, ο οποίος μίλησε για "Το Φροντιστήριο της Τραπεζούντας". Πριν την ομιλία του ακούστηκε η μουσική υπόκρουση της ποντιακής λύρας από τον Αρχιμήδη Γεωργιάδη.


Πηγή: alli-apopsi.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ