Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Μπαρμπούτα: Η κούκλα και η... πανούκλα

Άκρως αποκαρδιωτική είναι η εικόνα ενός σημείου της Βέροιας που αποτελεί αναμφισβήτητα τουριστικό στολίδι. Η περιοχή της Μπαρμπούτας παρουσιάζει εικόνα εγκατάλειψης, με ξύλινα κάγκελα που έχουν σπάσει ή έχουν αποκολληθεί τελείως από τις βάσεις τους, δημιουργώντας συνθήκες επικινδυνότητας σε ένα μονοπάτι που επισκέπτονται
καθημερινά κάτοικοι και τουρίστες. Η μοναδική δημόσια βρύση βρίσκεται εδώ και καιρό σε αχρησία, ενώ και οι δημόσιες λάμπες έχουν γίνει στόχος βανδάλων που εξασκούν... σκοποβολή, με στόχο το γυάλινο πλαίσιο. 
Την ώρα που βρισκόμαστε στην κορύφωση της άνοιξης και η ομορφιά της Μπαρμπούτας περισσεύει, μία βόλτα για τους κατοίκους και πόσο μάλιστα για τους επισκέπτες κάθε άλλο παρά κολακευτική είναι για την ιστορία και την φυσική ομορφιά του ποταμού. Ο ξύλινος φράχτης που κατά καιρούς επισκευάζεται, γίνεται συνεχώς στόχος ανεγκέφαλων που τον καταστρέφουν ολοκληρωτικά σε πολλά σημεία. 
Σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου εκφράστηκε η άποψη της αλλαγής του υλικού του κάγκελου από ξύλινο σε σιδερένιο, πράγμα απολύτως λογικό για τη διατήρηση της κατασκευής. 
Αποκρουστική είναι εξάλλου και η εικόνα της δημόσιας βρύσης που αποτελεί ένα μέρος όπου μπορεί κανείς να ξαποστάσει και να πιει νερό ή να γεμίσει το μπουκάλι και που όμως είναι γεμάτη με ακαθαρσίες, ενώ οι πέτρες που δίνουν μία παραδοσιακή νότα στην κατασκευή έχουν «διακοσμηθεί» με γκράφιτι ακαταλλήλως...










ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ