Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

«Αντάρτικο» Ουρσουζίδη σε Τσίπρα - Πονοκέφαλος στο Μαξίμου

«Ανταρσία» σε 3 μέτωπα από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αντιμετωπίζει η κυβέρνηση. Παρά τις διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, ότι τον Αύγουστο βγαίνουμε οριστικά από τα μνημόνια και ότι η χώρα επιστρέφει σ' ένα καθεστώς κανονικότητας, αρκετοί βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος έχουν αντιρρήσεις. Ανάμεσά στους
βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκονται στα... «κάγκελα» είναι και ο Γιώργος Ουρσουζίδης. Ο Βεροιώτης πολιτικός μηχανικός, φαίνεται να διαφωνεί με τη ρύθμιση που επιτρέπει στα ομόφυλα ζευγάρια να γίνουν ανάδοχοι γονείς.

Τα τρία ανοιχτά μέτωπα...

Το ένα μέτωπο, είναι το επικείμενο «μαχαίρι» στις συντάξεις από το 2019. Κατά πληροφορίες, πίσω από τις κλειστές πόρτες της συνεδρίασης, πάνω από 10 βουλευτές υποστήριξαν ότι πρόκειται για ένα μέτρο που δεν μπορούν να το κουβαλήσουν στις πλάτες τους, με δεδομένο ότι αργότερα θα ακολουθήσει και η προεκλογική περίοδος. Ενώ ειπώθηκε ότι τα μεγέθη της οικονομίας και συγκεκριμένα το υπερπλεόνασμα 4% της Eurostat για το 2017 δεν δικαιολογεί την περικοπή συντάξεων.

Το δεύτερο μέτωπο είναι η πώληση λιγνιτικών μονάδων σε ιδιώτες. Η παραδοχή Σταθάκη στη Βουλή ότι μετά το χρονικό όριο ασφαλείας των έξι ετών ο νομοθέτης δεν μπορεί να ακυρώσει τις οποίες απολύσεις του προσωπικού αποφασίσουν οι ιδιώτες των νέων μονάδων, προκάλεσε τις αντιδράσεις των βουλευτών που εκλέγονται στους νομούς Κοζάνης και Φλώρινας. 


Το τρίτο μέτωπο, προέκυψε όταν δέκα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με επιστολή τους προς τον Αλ. Τσίπρα και την Θ. Φωτίου, δήλωσαν πως διαφωνούν με την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια. Στην επιστολή τους οι εν λόγω βουλευτές, αναρωτιούνται γιατί το θέμα δεν συζητήθηκε στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Κ.Ο. 

Μεταξύ άλλων την επιστολή υπογράφουν οι: Γιώργος Ουρσουζίδης, Μάρκος Μπόλαρης, Δημήτρης Βέττας, Ιωάννης Σηφάκης, Γεωργία Γεννιά, Ιωάννης Μιχελογιαννάκης, Γιώργος Ντζιμάνης.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ