Quantcast

http://picasion.com/

Ανάσταση στον Προφήτη Ηλία στο Ξηρολίβαδο

Η παράδοση της Ανάστασης στο Ξηρολίβαδο αναβίωσε και πάλι το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου στις 07.04.2018. Πολλοί Ξηρολιβαδιώτες και φίλοι του χωριού ήταν ήδη συγκεντρωμένοι στην εκκλησία του Αγίου Προφήτη Ηλία για να ακούσουν το Αναστάσιμο μήνυμα. Τα χαρούμενα πρόσωπα των πιστών άκουγαν τα λόγια του Ευαγγελίου και περίμεναν την
χαρμόσυνη είδηση. Στην ώρα του ο Ιερέας πατήρ Γιάννης Κιουλές ανέκραξε με γλυκύτατη φωνή το «Χριστός Ανέστη εκ νεκρών…». Όλοι οι πιστοί συνόδευσαν τον Ιερέα ψάλλοντας τον Αναστάσιμο Ύμνο, ενώ ο ουρανός και το ορεινό τοπίο, συμμετείχαν στην Μεγάλη Γιορτή.
Οι ασπασμοί της Αγάπης και τα τσουγκρίσματα των αυγών συμπλήρωσαν την Χαρά της Ανάστασης, ενώ μετά την Απόλυση όλοι οι πιστοί έσπευσαν να μεταφέρουν το Άγιο Φώς και την Ευλογία της Ανάστασης του Κυρίου στα σπίτια τους. Ο Πολιτιστικός Όμιλος Ξηρολιβάδου ευχαριστεί την Ιερά Μητρόπολη, τον πατέρα Γιάννη Κιουλέ και την Εκκλησιαστική Επιτροπή Προφήτη Ηλία Ξηρολιβάδου, που έδωσαν και πάλι σε όλους την χαρά της παραδοσιακής Ανάστασης στο αγαπημένο χωριό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ