Quantcast

http://picasion.com/
http://picasion.com/

Διήμερες οι εκδηλώσεις στη μνήμη των 21 Μαθητών - Τι είπαν οι διοργανωτές

Διήμερες θα είναι φέτος οι εκδηλώσεις στη μνήμη των 21 μαθητών της Α' Λυκείου από το Μακροχώρι, που στις 13 Απριλίου 2003 έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα των Τεμπών. Παράλληλα με τον αγώνα δρόμου που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 15/4 στο Μακροχώρι, φέτος θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στη Βέροια, Ημερίδα για την οδική ασφάλεια στο
κινηματοθέατρο ΣΤΑΡ, ενώ στην πλατεία Δημαρχείου θα υπάρχει έκθεση κλασσικού αυτοκινήτου και και αυτοκίνητο - προσομοιωτής τροχαίου ατυχήματος. (Παρακάτω αναλυτικά οι εκδηλώσεις και το πρόγραμμα των αγώνων)
Για τις διήμερες εκδηλώσεις μνήμης, οι διοργανωτές, σύλλογοι και φορείς που συμμετέχουν, παραχώρησαν το απόγευμα της Τετάρτης 11/4 συνέντευξη τύπου στο κτήριο της Δημοτικής Κοινότητας Μακροχωρίου. 
Στο πάνελ συμμετείχαν ο Στέργιος Διαμάντης, πρόεδρος του ΚΑΠΑ Βέροιας, ο Ιωσήφ Παρούτολου, Αστυνόμος Β' και Υποδιοικητής της Τροχαίας Βέροιας, ο πρόεδρος και ο γραμματέας του Συλλόγου Δρομέων Βέροιας, Βασίλης Τσιάρας και Γιάννης Καραγιάννης αντίστοιχα, 
η Αικατερίνη Γιοβανοπούλου, πρόεδρος του Σωματείου «Τα Παιδιά της Άνοιξης», ο Χρήστος Μυλωνάς, εκπρόσωπος της ομάδας «Φίλοι Κλασσικού Αυτοκινήτου» Βέροιας, ο Χάρης Παπαδόπουλος, πρόεδρος της Μηχανοκίνητης Αθλητικής Ομάδας και ο Βασίλης Ελευθεριάδης, ως εκπρόσωπος του Τμήματος Εθελοντών.
Στη διοργάνωση θα συμμετέχει και ο Σύλλογος Εθελοντών δοτών μυελού των οστών «Όραμα Ελπίδας».

«Έχουμε την τιμή να βρισκόμαστε και φέτος εδώ. Είμαστε υποχρεωμένοι να δίνουμε τα πάντα για την επιτυχία του αγώνα, που θεωρούμε δεδομένη. Δεν κάνουμε τίποτα περισσότερο από αυτό που πρέπει. Οι μεγάλοι πρωταγωνιστές είναι ο Σύλλογος Ντόπιων Μακροχωρίου, οι εθελοντές και ο κόσμος που είναι κοντά στην προσπάθεια. Εμείς σαν δήμος και ΚΑΠΑ θα είμαστε πάντα κοντά», ανέφερε ο κ. Διαμάντης.
«Ένας αγώνας δρόμου που είναι χαρακτηρισμένος ως αγώνας μνήμης και που κάποια άνθρωποι και φορείς έβαλαν το λιθαράκι τους για να είμαστε σήμερα εδώ, πριν το έναυσμα για την έναρξη του αγώνα. Ο αριθμός των εθελοντών είναι μεγάλος, κάτι που οφείλεται στους κατοίκους της κοινότητας Μακροχωρίου που συνδράμουν κάθε χρόνο στο έργο της Τροχαίας και στα κυκλοφοριακά μέτρα. 
Εκ μέρους της ΕΛ.ΑΣ. και της ΑΔ Ημαθίας, έχουμε οργανώσει μια μελέτη κυκλοφοριακών ρυθμίσεων προκειμένου ο αγώνας να διεξαχθεί με απόλυτη ασφάλεια για τους δρομείς και τους θεατές. Η Τροχαία Βέροιας θα είναι και φέτος παρούσα με όλα τα τεχνικά μέσα και ανθρώπινο δυναμικό και θα πράξουμε τα μέγιστα», ανέφερε ο κ. Παρούτογλου, δίνοντας στη συνέχεια τα συγχαρητήριά του στους διοργανωτές και φορείς για τον δικό τους αγώνα τους τελευταίους 4 μήνες, προκειμένου να πραγματοποιηθεί και να έχει επιτυχία ο αγώνας δρόμου.
Οφείλουμε να παραστούμε δίπλα στο Σύλλογο Ντόπιων Μακροχωρίου, στο ΚΑΠΑ και στην Αστυνομία, να είμαστε παρόντες και να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για την πραγματοποίηση του αγώνα μνήμης, ευχαρίστησε τους διοργανωτές, εθελοντές και συμμετέχοντες φορείς», είπε ο κ. Τσιάρας.
«Τιμή μας η συνδρομή στη διεξαγωγή του αγώνα, που για να στηθεί, όπως κάθε αγώνας, χρειάζεται τεχνογνωσία. Είμαστε κάθε χρόνο διατεθειμένοι να ανταποκρινόμαστε στο κάλεσμα του Συλλόγου Ντόπιων Μακροχωρίου», ανέφερε ο κ. Καραγιάννης, που στη συνέχεια προχώρησε σε κάποια στοιχεία που αφορούν στη διεξαγωγή του αγώνα, που όπως είπε, αγγίζει τα όρια μεγάλων διοργανώσεων.
«Στον αγώνα δρόμου της Κυριακής δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής. Καλύπτεται με χορηγούς και με το δήμο Βέροιας. Μέχρι στιγμής, μόνο για τον αγώνα των 7700μ., υπάρχουν περίπου 370 συμμετοχές, χώρια οι συμμετοχές των περιπατητών και των μαθητών. Θα υπάρξει για όλους τους δρομείς των 7700μ. ατομική ηλεκτρονική χρονομέτρηση και μετάλλιο συμμετοχής.
Ο δρόμος του Μακροχωρίου αγγίζει τα όρια μεγάλων διοργανώσεων. Δε έχει τίποτα να ζηλέψει. Πρωτοστατεί σε παροχές και στήσιμο αγώνα, που είναι σχεδόν επαγγελματικό», είπε και έκλεισε δίνοντας συγχαρητήρια στους διοργανωτές.
«Εμείς δε σας βοηθάμε, μάλλον μας βοηθάτε. Δεν πρόκειται μόνο για έναν αγώνα μνήμης αλλά και μια εκπαίδευση για την οδική ασφάλεια», είπε η κ. Γιοβανοπούλου, κάνοντας στη συνέχεια μια σύντομη αναφορά τόσο στο έργο και τη δράση του Συλλόγου, όσο και στο μεγάλο όραμά του, που είναι η δημιουργία μιας στέγης υποστηριζόμενης διαβίωσης των παιδιών, καθώς και η δημιουργία ενός δεύτερου κέντρου διημέρευσης του Συλλόγου, στη Βέροια, τόσο για να αποσυμφορηθεί το κέντρο στην Αλεξάνδρεια όσο και για να λυθεί το θέμα των καθημερινών μετακινήσεων των παιδιών από τη Βέροια.
«Είναι ιδιαίτερη τιμή μας η συμμετοχή στη διοργάνωση. Εμείς σαν ομάδα προσπαθούμε να αξιοποιήσουμε και να προβάλλουμε το μεράκι μας για το κλασσικό αυτοκίνητο. Αποτελούμαστε από 60-70 ενεργά μέλη διαφόρων ηλικιών», ανέφερε ο κ. Μυλωνάς, ενώ απηύθυνε κάλεσμα στον κόσμο να προσέλθει το Σάββατο το πρωί στην πλατεία Δημαρχείου, στην έκθεση κλασσικών αυτοκινήτων, να ενημερωθεί για την ιστορία τους. 
Η Μηχανοκίνητη Αθλητική Ομάδα είναι ένας νεοσύστατος σύλλογος, τα μέλη του οποίου θα συνοδεύουν με μηχανές τους δρομείς, ενώ θα καλύψουν φωτογραφικά όλο τον αγώνα, με δωρεάν διάθεση του υλικού στο Σύλλογο Ντόπιων Μακροχωρίου. «Σκοπός της ίδρυσής μας είναι η διοργάνωση αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού και η στήριξη σε συλλόγους όπου χρειάζεται και σε όποια μορφή μας ζητηθεί», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Παπαδόπουλος.
«Ο στόλος των εθελοντών είναι έτοιμος να ανταποκριθεί στο έργο που έχει αναλάβει», είπε ο κ. Ελευθεριάδης, αφού ευχαρίστησε διοργανωτές, εθελοντές, πολίτες και συμμετέχοντες φορείς, καθώς και τον πρόεδρο την τοπικής κοινότητας Μακροχωρίου Βαλάντη Κεχαΐδη. 
Στη συνέχεια προχώρησε στα διαδικαστικά του αγώνα και την οργάνωση των εθελοντών, που φέτος, για τη διανομή και συλλογή θα κινηθούν με 4 οχήματα, έτσι ώστε να επιστρέψουν σε εύλογο χρόνο για την τελετή λήξης της διοργάνωσης και τις απονομές. Σε όλους τους εθελοντές θα διατεθούν μπλουζάκια, καπέλα και φωσφορούχο γιλέκο και ερυθρόλευκη κορδέλα για τον αποκλεισμό των δρόμων. 

Δείτε παρακάτω το πρόγραμμα των διήμερων εκδηλώσεων καθώς και αναλυτικά τις πληροφορίες του «3ου Αγώνα 21 Μαθητών»:

(Η φόρμα ηλεκτρονικής εγγραφής έχει κλείσει. Εγγραφές θα γίνουν την Κυριακή το πρωί, εφόσον υπάρχουν ελεύθεροι αριθμοί. Επίσης η παραλαβή τον αριθμών συμμέτοχης θα γίνει το Σάββατο από τις 17:00 έως της 22:00 το βράδυ και την Κυριακή το πρωί πριν την έναρξη των αγώνων.)

Σάββατο 14 Απριλίου 2018
10:30 - Κινηματοθέατρο «ΣΤΑΡ»
Ημερίδα για την οδική ασφάλεια, με ομιλητές τον οδηγό αγώνων Αναστάσιο «Ιαβέρη» Μαρκουΐζο, 
τον Πολιτικό Μηχανικό και Συγκοινωνιολόγο Βασίλειο Προφυλλίδη και τον Αστυνόμο Β' και Υποδιοικητή της Τροχαίας Βέροιας Ιωσήφ Παρούτογλου.
Στην Ημερίδα θα συμμετέχει και η Σχολική Χορωδία Βέροιας, υπό τη διεύθυνση της κ. Ελένης Αναγνώστου.

Στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου Βέροιας, θα υπάρχει στατική έκθεση αυτοκινήτων των «Φίλων Κλασσικού Αυτοκινήτου Βέροιας», σχετικά με τον εκσυγχρονισμό αυτοκινήτων στο θέμα της ασφάλειας.

Στον ίδιο χώρο θα υπάρχουν προσομοιωτές τροχαίου από το Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς».

Κυριακή 15 Απριλίου 2018

3ος Δρόμος 21 Μαθητών
Ο Λαογραφικός Σύλλογος Ντόπιων Μακροχωρίου και Περιχώρων σε συνεργασία με το Αθλητικό τμήμα του Κ.Α.Π.Α. Δήμου Βέροιας και την τεχνική υποστήριξη του τμήματος στίβου του Φιλίππου Βεροίας και του Συλλόγου Δρομέων Βεροίας προκηρύσσει τον λαϊκό αγώνα «3ος ΔΡΟΜΟΣ 21 ΜΑΘΗΤΩΝ», που περιλαμβάνει τις παρακάτω κατηγορίες:

- 7.700 μ. ηλικίας 16 ετών και άνω
- 3.000 μ. αγώνας Περιπατητικός Δρόμος Υγείας ηλικίας 16 ετών και άνω.
- 2.000 μ. αγώνας Γυμνασίων
- 1.000 μ. αγώνας Δημοτικών
- Αγώνας ΑΜΕΑ 250 μ.
- Αγώνας 7700μ. (ηλικίας 16 ετών και άνω)

- Περιγραφή Αγώνα: Ο Αγώνας διεξάγεται εξολοκλήρου σε άσφαλτο, χωρίς μεγάλες υψομετρικές διαφορές. Ξεκινάει από την Πλατεία 21 Μαθητών στην οδό Βασ. Γεωργίου στο Μακροχώρι, ακολουθεί την οδό Αριστοτέλους και στο ύψος του δημαρχείου στρίβει δεξιά σε παράπλευρες οδούς διασχίζοντας το χωριό Διαβατός και επιστρέφει για τον τερματισμό στην πλατεία 21 μαθητών.

- Τόπος Εκκίνησης: Πλατεία 21 Μαθητών, Μακροχώρι.
- Τόπος τερματισμού: Πλατεία 21 Μαθητών, Μακροχώρι.
- Ημερομηνία διεξαγωγής: Κυριακή 15 Απριλίου 2018
- Ώρα Εκκίνησης: 10:00 π.μ.
- Διαδρομή - Χρονομέτρηση: 7700μ (ασφάλτινη διαδρομή). Η χρονομέτρηση θα γίνει ηλεκτρονικά.
- Τροφοδοσία: Στη διαδρομή θα υπάρχουν σταθμοί τροφοδοσίας στο 4ο χλμ. (νερό), και στον τερματισμό (νερό + ισοτονικά)
- Δικαίωμα συμμετοχής: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες, 16 ετών και άνω, οι οποίοι θα τρέξουν με δική τους ευθύνη και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί πρόσφατα από ιατρό.
- Ηλικιακές κατηγορίες & Έπαθλα: Θα βραβευθούν οι τρεις (3) πρώτοι άνδρες και οι τρεις (3) πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης, καθώς και οι αντίστοιχοι νικητές των ηλικιακών κατηγοριών οι οποίες είναι οι ακόλουθες:

Για τους άνδρες: 18 έως 34, 35-44, 45-54, 55-64 & 65 και άνω
Για τις γυναίκες: 18 έως 34, 35-44, 45-54, & 55 και άνω
Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν θα δοθεί μετάλλιο.
- Αναμνηστικά δώρα: Στους τερματίσαντες θα δοθεί σακούλα που θα περιλαμβάνει μετάλλιο, νερό, φρούτα, και άλλα διατροφικά προϊόντα.

- Παραλαβή αριθμών: Η παραλαβή των αριθμών των αθλητών θα γίνει την Κυριακή 15/04 στην αφετηρία στον προαύλιο χώρο του σουπερμάρκετ Smart, μεταξύ 08:00πμ. και 09:30πμ, αλλά και το Σάββατο 14/04 μεταξύ 18:00 και 21:00 από το Λαογραφικό Σύλλογο Ντόπιων Μακροχωρίου & Περιχώρων. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των αγωνιζομένων παρακαλούνται οι κάτοικοι του Μακροχωρίου που θα συμμετάσχουν στον αγώνα να παραλάβουν τους αριθμούς τους το Σάββατο.

3000μ Περιπατητικός Δρόμος Υγείας ηλικίας 16 ετών και άνω

Ο περιπατητικός δρόμος 3 χιλιομέτρων δεν έχει αγωνιστικό χαρακτήρα και σκοπός του είναι να προτρέψει τους ανθρώπους που αγαπούν τον αθλητισμό και το περπάτημα, να συμμετάσχουν σε τέτοιου είδους διοργανώσεις.
1. Τόπος Εκκίνησης: Πλατεία 21 Μαθητών, Μακροχώρι.
2. Τόπος τερματισμού: Πλατεία 21 Μαθητών, Μακροχώρι.
3. Ημερομηνία διεξαγωγής: Κυριακή 15 Απριλίου 2018
4. Ώρα Εκκίνησης: 10:05πμ
5. Διαδρομή - Χρονομέτρηση: 3,000μ (ασφάλτινη διαδρομή).
Στους τερματίσαντες θα δοθεί σακούλα που θα περιλαμβάνει μετάλλιο, νερό, φρούτα, και άλλα διατροφικά προϊόντα.

Αγώνας 1000μ. - παιδιών Δημοτικού
1. Τόπος Εκκίνησης : Πλατεία 21 Μαθητών, Μακροχώρι.
2. Τόπος τερματισμού: Πλατεία 21 Μαθητών, Μακροχώρι.
3. Ημερομηνία διεξαγωγής: Κυριακή 15 Απριλίου 2018
4. Ώρα Εκκίνησης: 11:10 πμ
5. Διαδρομή: Η διαδρομή που θα ακολουθήσουν οι μαθητές θα είναι η οδός Βασ. Γεωργίου, αριστερά στην οδό Αριστοτέλους, δεξιά στην οδό Μεγ. Αλεξάνδρου, αριστερά στην οδό Βασ. Γεωργίου και τερματισμό στην πλατεία 21 Μαθητών.
6. Δικαίωμα συμμετοχής: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν μαθητές Δημοτικού.

Έπαθλα μαθητών:
Στους τρεις πρώτους και στις τρεις πρώτες των κατηγοριών αγοριών και κοριτσιών θα δοθούν μετάλλια, διπλώματα.
Μετάλλια θα δοθούν επίσης σε όλους τους τερματίσαντες δρομείς των μαθητών Δημοτικού.

Αγώνας 2000μ. - παιδιών Γυμνασίου
1. Τόπος Εκκίνησης : Πλατεία 21 Μαθητών, Μακροχώρι.
2. Τόπος τερματισμού: Πλατεία 21 Μαθητών, Μακροχώρι.
3. Ημερομηνία διεξαγωγής: Κυριακή 15 Απριλίου 2018
4. Ώρα Εκκίνησης: 11:25 πμ
5. Διαδρομή: Η διαδρομή που θα ακολουθήσουν οι μαθητές θα είναι η οδός Βασ. Γεωργίου, αριστερά στην οδό Αριστοτέλους, δεξιά στην οδό Μεγ. Αλεξάνδρου, αριστερά στην οδό Βασ. Γεωργίου, την οποία θα διανύσουν 2 φορές και τερματισμό στην πλατεία 21 Μαθητών.
6. Δικαίωμα συμμετοχής: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν μαθητές Γυμνασίου.
Έπαθλα μαθητών:
Στους τρεις πρώτους και στις τρεις πρώτες των κατηγοριών αγοριών και κοριτσιών θα δοθούν μετάλλια, διπλώματα.
Μετάλλια θα δοθούν επίσης σε όλους τους τερματίσαντες δρομείς των μαθητών Γυμνασίου.

Αγώνας 250μ. ΑΜΕΑ
Η εκκίνηση θα δοθεί αμέσως μετά την εκκίνηση των 7,7 χιλιομέτρων στις 10:15πμ πλησίον του ιερού ναού Τιμίου Προδρόμου και ο τερματισμός θα γίνει στην πλατεία των 21 μαθητών.
Εγγραφές θα γίνουν την Κυριακή 15/04/2018 από τις 08:30πμ έως τις 09:30πμ, στην γραμματεία του αγώνα (στον προαύλιο χώρο του σούπερ μάρκετ Smart).
Μετάλλια θα δοθούν σε όλα τα παιδιά που θα συμμετάσχουν

Αποδυτήρια και Ιατρείο θα υπάρχουν δίπλα στον τερματισμό στον προαύλιο χώρο του σουπερμάρκετ Smart.

Οι απονομές των επάθλων θα γίνουν στις 12:00 πμ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ