Quantcast

http://picasion.com/

Το θαυμαστό γεγονός στο χωριό Σχοινάς Ημαθίας

Γράφει ο Αρχιμανδρίτης Πορφύριος καθηγουμένου της Ι.Μ. Τιμίου Προδρόμου 
Από την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως, 11 Μαρτίου 2018, στο χωριό Σχοινάς Ημαθίας συμβαίνει ένα θαυμαστό γεγονός. Στις 11:00 περίπου το μεσημέρι, ο «συνηθισμένος καντηλανάφτης», ένας κύριος από την γειτονιά, άναψε το

κανδηλάκι στο τσίγγινο εκκλησάκι, που βρίσκεται στα βόρεια από το εξωκκλήσι της Οσίας Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου. Μετά το μεσημέρι, τρεις κυρίες πήγαν να ψάλουν την Παράκληση στην Οσία Ειρήνη, και ένα κύμα ευωδίας τις έφερε πίσω από το ιερό, όπου η μυρωδιά γινόταν ακόμα πιό έντονη και διαρκούσε περισσότερο. Αυτές οι τρεις κυρίες ειδοποίησαν φίλες τους στον Άγιο Αλέξανδρο Αλεξανδρείας, και κατά τις 7:00 το απόγευμα ήρθαν ο προϊστάμενος του Αγίου Αλεξάνδρου, ένας Επίτροπος και δύο κυρίες της Φιλοπτώχου, που, μπαίνοντας στο προαύλειο στα δυτικά του Ναού τους «έπνιξε» μία θαυμάσια ευωδία σαν τριαντάφυλλο, που συνεχίστηκε και πίσω από το ιερό του ναού.

Ειδοποιήθηκε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Αλεξανδρείας καθώς και ο εφημέριος του χωριού, και στην συνέχεια προσκλήθηκε και κατέφθασε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, ο οποίος και μίλησε γιά το θεϊκό αυτό συμβάν.
Έκτοτε κατά δεκάδες και εκατοντάδες προσέρχεται ο πιστός λαός, ενώ δεν σταματούν σχεδόν οι ιερές Ακολουθίες όλο το εικοσιτετράωρο. Μία θαυμάσια ευωδία, σαν ροδόσταμα έρχεται, κύματα κύματα, και ευφραίνει τις σωματικές και πνευματικές αισθήσεις των πιστών.

Με την ευλογία αυτού του θαυμαστού γεγονότος, αναφέρθηκαν πολλοί σε παλαιότερες εμφανίσεις μίας μαυροφόρας γυναικός, που δηλώνει πως είναι η Αγία Ειρήνη η Χρυσοβαλάντου, την οποία άλλοι βλέπουν να περιφέρεται στον αύλειο χώρο και άλλοι να ανάβει τις κανδήλες του ναού.

Κάποιοι μιλούν γιά όνειρα, στα οποία η αγία τους φανερώνει τί υπάρχει στο βάθος της αυλής. Από ιστορικής πλευράς, περί το 1976, ο τότε εφημέριος τοποθέτησε ένα τσίγγινο εκκλησάκι, κατ’ απαίτησίν της, ενώ περί το 1986 χτίστηκε ο μικρός ναός της Οσίας Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου.

Δίπλα από το τσίγγινο εκκλησάκι τοποθετήθηκε η κολώνα της ΔΕΗ, που «κόπηκε σαν πράσσο» από αυτοκίνητο που έπεσε επάνω της, χωρίς να πάθει κάτι ούτε το αυτοκίνητο ούτε οι επιβαίνοντες. Οι πιστοί με πολύν ευλάβεια προσέρχονται στην Αγία, ενώ δεν λείπουν και αυτοί που άρχισαν να αμφισβητούν το θαυμαστό γεγονός.

Σε ανάλογες περιπτώσεις, ισχύει το ασκητικό γνωμικό: «μή δέχου και μη απόρριπτε». Όλοι περιμένουν κατά πόσο θα συνεχιστεί η ευωδία, ενώ πολλοί προσπαθούν να ερμηνεύσουν τα συμβάντα. Η Οσία Ειρήνη με τον τρόπο αυτόν κάνει εμφανή την παρουσία της, σε μία περίοδο όντως κρίσιμη γιά τον τόπο μας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ