Quantcast

http://picasion.com/

Τι λες τώρα; Αρκούδα έσκασε μύτη στα πεδινά της Ημαθίας

Το Σάββατο, 17-3-2018, ο κυνηγός, μέλος του Κυνηγετικού Συλλόγου Μελίκης και Περιχώρων κ. Ντόβας Παναγιώτης, ενώ βρισκότανε σε πεδινή περιοχή της Ημαθίας, εντόπισε ένα κατεστραμμένο μελίσσι, το οποίο του κίνησε την περιέργεια. Δεν άργησε να διαπιστώσει πως ο ένοχος ήταν μία αρκούδα, τα ίχνη της οποίας ήταν εμφανή γύρω από
τα μελίσσια. Ο κυνηγός άμεσα ενημέρωσε τον Πρόεδρο του Κ. Σ. Μελίκης κ. Ντόβα Κωνσταντίνο και στη συνέχεια τον Ομοσπονδιακό Θηροφύλακα της περιοχής για το περιστατικό. Αργότερα μας έστειλε και τις φωτογραφίες που μπορείτε να δείτε, στις οποίες φαίνεται ξεκάθαρα το πάτημα της αρκούδας. Όπως αναφέρει το ihunt.gr, το ίχνος του ζώου μετρήθηκε από τον κ. Ντόβα Παναγιώτη περίπου στα δεκαπέντε εκατοστά, γεγονός που αποδεικνύει πως πρόκειται για ενήλικη και μάλλον μεγάλη αρκούδα.

Αυτή αποτελεί ίσως την πρώτη καταγεγραμμένη παρουσία αρκούδας στα πεδινά της Ημαθίας, μιας και η περιοχή στην οποία εντοπίστηκαν τα ίχνη βρίσκεται ανάμεσα στους οικισμούς της Μελίκης και του Νέου Προδρόμου, σε υψόμετρο μόλις είκοσι μέτρων και σε απόσταση μεγαλύτερη των δύο χιλιομέτρων από τα ριζά των Πιερίων που αποτελούν τον πλησιέστερο ορεινό όγκο. Τα μεγάλα σαρκοφάγα όπως οι λύκοι και οι αρκούδες, φαίνεται πως εγκαταλείπουν σταδιακά τους παραδοσιακούς βιοτόπους τους και εγκαθίστανται κοντά στον άνθρωπο όπου η τροφή είναι άφθονη, γεγονός το οποίο θα πρέπει να απασχολήσει όλους όσους έρχονται άμεσα ή έμμεσα σε επαφή με τη φύση.






ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ