Quantcast

http://picasion.com/

Στηρίζει τους Φωτογράφους ο Εμπορικός Σύλλογος

Την στήριξη της στην Ένωση Καλλιτεχνών Φωτογράφων Κεντρικής Μακεδονίας, εκφράζει με ψήφισμα, η Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας. Οι Φωτογράφοι διαμαρτύρονται σχετικά με την έκδοση νέων βιομετρικών ταυτοτήτων και την ανάθεση της έκδοσης των φωτογραφιών σε μια μόνο εταιρεία πανελλαδικά και όχι όπως μέχρι τώρα, σε
επαγγελματίες φωτογράφους. Συγκεκριμένα στο ψήφισμα αναφέρονται τα εξής:
«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας δηλώνει την συμπαράστασή του στον κλάδο των επαγγελματιών φωτογράφων της πόλης μας, αλλά και της χώρας, αναφορικά με τα επικείμενα σχέδια της κυβέρνησης να τους αφαιρέσει από το φάσμα του έργου τους την φωτογραφία ταυτότητας.

Πρόκειται για ένα σενάριο που προκαλεί εύλογη ανησυχία στο σύνολο του φωτογραφικού κλάδου, καθώς θα σημάνει την απώλεια μιας από τις κύριες πηγές εσόδων για τα μέλη του. Ας μην λησμονούμε, δε, ότι οι επαγγελματίες φωτογράφοι έχουν επενδύσει σε εξοπλισμό για την έκδοση φωτογραφιών ταυτότητας, ο οποίος θα περιπέσει σε αχρηστία. Εκτός αυτού, οι συνολικές επιπτώσεις θα είναι δυσμενείς για τον ήδη πολύπαθο φωτογραφικό κλάδο και θα οδηγήσουν σε περαιτέρω συρρίκνωση, εάν όχι την εξαφάνισή του, με το κλείσιμο επιχειρήσεων. Η υιοθέτηση, μάλιστα, ενός τέτοιου μέτρου, με την έκδοση των φωτογραφιών εντός των αστυνομικών τμημάτων από μία και μόνο εταιρεία, θα δημιουργήσει συνθήκες μονοπωλιακού καθεστώτος.

Το αίτημα των φωτογράφων είναι δίκαιο γιατί είναι ένα αίτημα θέσεων εργασίας, επιβίωσης, άσκησης του δικαιώματος στο επάγγελμα. Το να προμηθευτεί η Αστυνομία με φωτογραφικό εξοπλισμό, όταν έχει ανάγκη για άλλου είδους εξοπλισμό, όπως οχήματα και μέσα προστασίας και σε μια περίοδο που τα οικονομικά του κράτους δεν είναι και τα καλύτερα δυνατά είναι άσκοπο. Το να χρησιμοποιούνται αστυνομικοί για να βγάζουν φωτογραφίες, όταν υπάρχει έλλειψη προσωπικού και να παίρνουν μερίδιο της αγοράς ξένες εταιρίες από τους Έλληνες βιοπαλαιστές δεν μας βρίσκει σύμφωνους. Το κράτος είναι για να προστατεύει τον κάθε Έλληνα πολίτη ο οποίος τίμια βγάζει το μεροκάματό του και επενδύει στην επιχείρηση του.

Τα μέλη της Διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας εκφράζουν την πλήρη αντίθεσή τους σε κάθε ενδεχόμενο εφαρμογής της ως άνω πολιτικής και δηλώνει την αλληλεγγύη και συμπαράστασή του στους συναδέλφους φωτογράφους, με την δέσμευση να σταθεί αρωγός στον δίκαιο αγώνα τους για την προάσπιση των επαγγελματικών τους συμφερόντων».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ