Quantcast

http://picasion.com/

Ράγισε καρδιές ο Μαυροειδάκος: «Να ανοίξει ξανά ο φάκελος δολοφονίας του Ημαθιώτη Ειδικού Φρουρού»


«Τα καθάρματα αυτά είναι ασύλληπτα»
Τα αποκαλυπτήρια της πινακίδας ονοματοθεσίας της οδού «Ειδικού Φρουρού Χαράλαμπου Αμανατίδη», πραγματοποιήθηκαν το μεσημέρι, επί ονοματοθετημένης οδού, έξω από τις εγκαταστάσεις της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Βορείου Ελλάδος στο Πανόραμα. Παρών, μεταξύ άλλων και ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Ειδικών Φρουρών, Ευστράτιος Μαυροειδάκος, που έζησε από κοντά το τραγικό συμβάν της 31ης Δεκεμβρίου 2004, όταν ο Ειδικός Φρουρός Χράλαμπος Αμανατίδης, τραυματίστηκε θανάσιμα εν ώρα καθήκοντος, όταν δυο άτομα πλησίασαν το φυλάκιο σκοπού στην οικία του Βρετανού Στρατιωτικού Ακολούθου Συνταγματάρχη Blatherwick Mark στην Κηφισιά, όπου εκτελούσε υπηρεσία και τον πυροβόλησαν σχεδόν εξ’ επαφής.
Τα γεγονότα αυτά εξιστόρησε στην ομιλία του, μη μπορώντας ακόμα, έπειτα από 13 χρόνια να συγκρατήσει τη συγκίνησή του, φορτίζοντας ακόμα περισσότερο το βαρύ κλίμα της τελετής. «Έχουν περάσει ήδη 13 χρόνια από εκείνο το τραγικό ξημέρωμα της 31/12/2004, όταν στις 03:30 χτύπησε το τηλέφωνό μου και μου είπαν "Στράτο τρέξε στην Κηφισιά, κάτι έπαθε ο Χαράλαμπος". Πήγα και βρήκα το συνάδελφο με το πιστόλι στο χέρι, γιατί είχε αποφασίσει να μην παραδώσει τον οπλισμό του. 
Δυο καθάρματα, με δυο όπλα, τον γάζωσαν με 15 σφαίρες στο σώμα. Κάποιοι βγήκαν τότε και είπαν για προσωπικές διαφορές. Η αλήθεια είναι όμως ότι ήταν τρομοκρατικό χτύπημα, που ακόμα δεν έχει διαλευκανθεί και κάποιοι κυκλοφορούν ελεύθεροι. "Χαράλαμπε, μαζί με το Γιάννη, το Σπύρο, το Γιώργο και τους άλλους συναδέλφους μου, είσαι γραμμένος στο πάνθεον των ηρώων Ειδικών Φρουρών με χρυσά γράμματα. Έχει όμως ένα παράπονο. Μετά από 13 χρόνια, τα καθάρματα αυτά είναι ασύλληπτα. Καλούμε την Πολιτεία να ανοίξει ο φάκελος της δολοφονίας του Χαράλαμπου Αμανατίδη», είπε κλείνοντας μέσα σε έντονη συγκινησιακή φόρτιση ο κ. Μαυροειδάκος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ