Quantcast

http://picasion.com/

Ψήφισμα συμπαράστασης στους Φωτογράφους εξέδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας

Ψήφισμα συμπαράστασης στα αιτήματα της Ένωσης Καλλιτεχνών Φωτογράφων Κεντροδυτικής Μακεδονίας σχετικά με την έκδοση νέων βιομετρικών ταυτοτήτων και την ανάθεση της έκδοσης των φωτογραφιών σε μια μόνο εταιρεία πανελλαδικά και όχι όπως μέχρι τώρα, σε επαγγελματίες φωτογράφους, εξέδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας. Το ζήτημα
έφερε στην περασμένη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, η σύμβουλος και επαγγελματίας φωτογράφος Σοφία Ελευθεριάδου, όπου και κατέθεσε ψήφισμα της Ένωσης, ζητώντας από το Σώμα την συμπαράστασή του στις νόμιμες ενέργειες που προτίθενται να προβεί, προκειμένου να μην υλοποιηθεί η πρόθεση της Κυβέρνησης.

«Με την έκδοση των φωτογραφιών εντός των αστυνομικών τμημάτων από μία και μόνο εταιρεία πανελλαδικά και μάλιστα όχι Ελληνική, παίρνουν από τους επαγγελματίες φωτογράφους την ανάθεση των φωτογραφιών. Κατά συνέπεια σειρά έχουν τα διαβατήρια και τα διπλώματα, κάτι που θα αφαιρέσει έναν όγκο δουλειάς από τους επαγγελματίες φωτογράφους που κρατάει εμάς ζωντανούς και κάποια καταστήματα ακόμα ανοιχτά», ανέφερε η κ. Ελευθεριάδου και κατέθεσε στο Σώμα το ψήφισμα που εγκρίθηκε ομόφωνα. Σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας εξέδωσε με τη σειρά του ψήφισμα, δηλώνοντας τη στήριξη και συμπαράσταση στην Ένωση Καλλιτεχνών Φωτογράφων Κεντροδυτικής Μακεδονίας.


ΨΗΦΙΣΜΑ

«Το Δ.Σ. Βέροιας εκφράζει την συμπαράστασή του στα δίκαια αιτήματα της Ένωσης Καλλιτεχνών Φωτογράφων Κεντροδυτικής Μακεδονίας.
Αποτελεί πρόθεση της κυβέρνησης η αντικατάσταση των υφιστάμενων ταυτοτήτων με νέες βιομετρικές. 
Η υποχρέωση αυτή απορρέει από σχετική νομοθεσία της Ε.Ε. 
Μία και μόνο εταιρεία χρηματοδοτούμενη από το κράτος θα αναλάβει όχι μόνο την έκδοση και φωτογράφηση των νέων ταυτοτήτων, αλλά θα εισπράττει και χρήματα από πολίτες. 
Με αυτό τον τρόπο σηματοδοτείται μια καταστροφή για τον κλάδο των φωτογράφων. 
Η διαχρονική σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ των πολιτών και του φωτογράφου καταργείται στα αντισυνταγματικά όρια μια μονοπωλιακής παροχής. 
Οι επιπτώσεις θα είναι αλυσιδωτές και θα οδηγήσει σε περαιτέρω συρρίκνωση αν όχι εξαφάνιση του κλάδου με κλείσιμο επιχειρήσεων, απώλεια θέσεων απασχόλησης, ραγδαία απώλεια φορολογικών εσόδων και ασφαλιστικών εισφορών. 
Σε αυτή την προσπάθεια της Ένωσης Καλλιτεχνών Φωτογράφων Κεντροδυτικής Μακεδονίας το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας δηλώνει την απόλυτη στήριξή του και την αμέριστη συμπαράστασή του».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ